ПИОНЕРИ НА ЛИДЕРСТВОТО

ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ И ОПЦИИТЕ ЗА ОПРЕМА НА BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН ЧИСТА СОВРШЕНОСТ

Во луксузна Bernina Grey со светкав ефект на килибар и 20-инчни тркала од лесна легура во стил со повеќе краци, BMW Серија 7 Седан импресионира со својата исклучителна појава. Моќниот BMW TwinPower турбо 8-цилиндричен бензински мотор обезбедува максимална излезна снага од 390 kW (530 hp) при максимален вртежен момент од 750 Nm за перформанси на највисоко ниво. Внатрешноста исто така импресионира во рекордно време со ексклузивните материјали, како што е проширениот тапацир од „Nappa“ кожа и дополнителна опшивка во Cognac или декоративните лајсни  во Dark American Oak.

Прикажете ги деталите на линијата
Сив BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност во тричетвртински преден кадар

Во луксузна Bernina Grey со светкав ефект на килибар и 20-инчни тркала од лесна легура во стил со повеќе краци, BMW Серија 7 Седан импресионира со својата исклучителна појава. Моќниот BMW TwinPower турбо 8-цилиндричен бензински мотор обезбедува максимална излезна снага од 390 kW (530 hp) при максимален вртежен момент од 750 Nm за перформанси на највисоко ниво. Внатрешноста исто така импресионира во рекордно време со ексклузивните материјали, како што е проширениот тапацир од „Nappa“ кожа и дополнителна опшивка во Cognac или декоративните лајсни  во Dark American Oak.

Сив BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност во тричетвртински преден кадар
Сив BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност во тричетвртински преден кадар
Сив BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност во тричетвртински заден кадар
Сив BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност во тричетвртински заден кадар
Внатрешност на BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност
Внатрешност на BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност
BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност, Nappa кожен тапацир
BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност, Nappa кожен тапацир
BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност: крупен кадар на менувач на брзини
BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност: крупен кадар на менувач на брзини
BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност: крупен кадар на BMW полукружна маска
BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност: крупен кадар на BMW полукружна маска
 • Надворешност

  • Преден браник со елементи на дизајн и решетки на полукрѕжна маска во хром со висок сјај

  • Заден браник со специфични елементи на дизајн во хром со висок сјај

 • Внатрешност

  • Спортски кожен управувач, алтернативно кожен управувач со дрвена гравура

  • Покривно обложување во Alcantara; достапни се и други Alcantara опции за покривно обложување

  • Декоративно внатрешни лајсни во префинето дрво „Fineline“ со висок сјај; достапни се и други лајсни

  • Подни прекривки со долги влакна

M SPORT ПАКЕТ

M Sport пакетот му дава на возилото особено спортски карактер. Со спортските елементи на предниот и задниот дел, возилото изгледа уште помоќно. Динамичниот профил е заокружен со ексклузивна боја на каросерија, спортски М тркала од лесна легура и повеќе детали во внатрешноста.

 

Прикажете ги деталите на линијата
Сив BMW Серија 7 Седан M Sport пакет во тричетвртински преден кадар

M Sport пакетот му дава на возилото особено спортски карактер. Со спортските елементи на предниот и задниот дел, возилото изгледа уште помоќно. Динамичниот профил е заокружен со ексклузивна боја на каросерија, спортски М тркала од лесна легура и повеќе детали во внатрешноста.

 

Сив BMW Серија 7 Седан M Sport пакет во тричетвртински преден кадар
Сив BMW Серија 7 Седан M Sport пакет во тричетвртински преден кадар
Сив BMW Серија 7 Седан M Sport пакет во тричетвртински заден кадар
Сив BMW Серија 7 Седан M Sport пакет во тричетвртински заден кадар
Внатрешност на BMW Серија 7 Седан M Sport пакет
Внатрешност на BMW Серија 7 Седан M Sport пакет
BMW Серија 7 Седан M Sport пакет кожен тапацир Dakota Black
BMW Серија 7 Седан M Sport пакет кожен тапацир Dakota Black
BMW Серија 7 Седан M Sport пакет: крупен кадар на системот за контрола на клима
BMW Серија 7 Седан M Sport пакет: крупен кадар на системот за контрола на клима
BMW Серија 7 Седан M Sport пакет: крупен кадар на тркалата
BMW Серија 7 Седан M Sport пакет: крупен кадар на тркалата
 • Надворешност

  • М аеродинамичен пакет со преден дел, странични прагови и заден дел со додаток за дифузерот со Dark Shadow металик боја

  • 19-инчни М тркала од лесна легура со двојни краци од типот 647 М со комбинирани гуми, алтернативно 20-инчни М тркала од лесна легура со двојни краци од типот 817 М со комбинирани гуми или 20-инчни BMW Individual тркала од лесна легура со V краци од типот 649 I со комбинирани гуми

  • Steptronic Sport преносс

  • M лого на страните

  • Завршеток на цевката за издувни гасови во Chrome Silver, алтернативно во темен Chrome

  • Боја на каросерија Alpine White uni, алтернативно, ексклузивна боја на каросерија во Carbon Black металик боја и Donington Grey металик; достапни се и други бои

  • Специфични елементи на дизајн во Chrome Silver, алтернативно темен Chrome

 • Внатрешност

  • M завршетоци на праговите, M потпирач за стапало и M педали

  • Удобни седишта во коа „Dakota“ Black; достапен е и друг тапацир

  • M кожен управувач, алтернативно Sport кожен управувач

  • BMW Individual покривно обложување во антрацит, алтернативно во Alcantara антрацит

  • Внатрешни декоративни лајсни од чисто дрво „Fineline“ Black со метални ефекти во висок сјај, достапни се и други лајсни

  • Амбиентално светло со променлива боја

  • Клуч за автомобил со M ознака

BMW M760Li xDRIVE СЕДАН

Новиот BMW M760Li xDrive изгледа неверојатно динамично со својот TwinPower турбо 12-цилиндричен бензински мотор и Frozen Cashmere Silver металик бојата како и 20-инчни тркала од лесна легура со краци во V стил. Широкиот преден браник со импресивни отвори за воздух и впечатливо сјајни прагови ја нагласуваат појавата на возилото. Елементите од дизајнот во Cerium Grey, како што е рамката и решетките на полукружната рамка како и капачињата за ретровизорите и ознаката на моделот на задниот дел се уште некои ексклузивни детали. Комбинацијата на BMW Individual тапацир целосно изработен од „Merino“ Tartufo кожа и декоратвните внатрешни лајсни во Piano finish Black го акцентираат особено високиот квалитет на материјалите во внатрешноста, додека карактеристиките како што се M кожниот управувач, М потпирачот за стапало и М педалите го истакнуваат спортскиот сјај.

Прикажете ги деталите на линијата
Сив BMW M760Li xDrive Седан во тричетвртински преден кадар

Новиот BMW M760Li xDrive изгледа неверојатно динамично со својот TwinPower турбо 12-цилиндричен бензински мотор и Frozen Cashmere Silver металик бојата како и 20-инчни тркала од лесна легура со краци во V стил. Широкиот преден браник со импресивни отвори за воздух и впечатливо сјајни прагови ја нагласуваат појавата на возилото. Елементите од дизајнот во Cerium Grey, како што е рамката и решетките на полукружната рамка како и капачињата за ретровизорите и ознаката на моделот на задниот дел се уште некои ексклузивни детали. Комбинацијата на BMW Individual тапацир целосно изработен од „Merino“ Tartufo кожа и декоратвните внатрешни лајсни во Piano finish Black го акцентираат особено високиот квалитет на материјалите во внатрешноста, додека карактеристиките како што се M кожниот управувач, М потпирачот за стапало и М педалите го истакнуваат спортскиот сјај.

Сив BMW M760Li xDrive Седан во тричетвртински преден кадар
Сив BMW M760Li xDrive Седан во тричетвртински преден кадар
Сив BMW M760Li xDrive Седан во тричетвртински заден кадар
Сив BMW M760Li xDrive Седан во тричетвртински заден кадар
Внатрешност на BMW M760Li xDrive Седан
Внатрешност на BMW M760Li xDrive Седан
BMW M760Li xDrive седан кожен тапацир Merino Tartufo
BMW M760Li xDrive седан кожен тапацир Merino Tartufo
BMW M760Li xDrive седан: лајсна на праг со V12 ознака
BMW M760Li xDrive седан: лајсна на праг со V12 ознака
BMW Серија 7 Седан: M760Li ознака на задниот дел
BMW Серија 7 Седан: M760Li ознака на задниот дел

ЕНЕРГИЧНА ЕЛЕГАНЦИЈА

НАДВОРЕШНОСТА И ВНАТРЕШНОСТА НА BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН

Посебна форма на блескава моќ: BMW Серија 7 Седан е снажен и непоколеблив. Фокусираните предни светла и импресивната комбинирана двојна полукружна маска го формираат статусниот преден дел и на прв поглед го нагласуваат посебниот карактер на возилото. Од отворите за воздух на предниот дел, преку Air Breather, до задниот дел резултатот е флуидна линија во самиот дизајн. На овој начин, BMW Серија 7 Седан истовремено изгледа и издолжено и елегантно. Внатре, BMW Серија 7 Седан зрачи со јасност и висок квалитет. Внатрешноста во луксузната кожа и повеќережимскиот оперативен концепт ја нагласуваат неговата првокласна естетика и уникатен комфор. Дополнително, амбиенталното светло ѝ дава на внатрешноста уникатна атмосфера и идеално го заокружува хармоничниот концепт на дизајнот.
BMW Серија 7 Седан страничен поглед со отворена врата пред осветлен хотел
BMW Серија 7 Седан: преден поглед, крупен кадар на преден браник

Преден браник

Предниот браник со големата BMW полукружна маска гарантира силно присуство на патот. Дополнително, пониските влезни отвори за воздух се опкружени со динамично дизајнираните Air Blades кои ја оптимизираат аеродинамиката на возилото и го нагласуват спортско-елегантниот карактер на возилото.
BMW Серија 7 Седан: Крупен кадар на BMW ласерско светло

BMW ласерско светло

Во режим на ласерски долги светла во зависност од брзината, BMW ласерското светло осветлува опсег што е речиси двапати подолг од оној на другите предни светла, и на тој начин ја зголемува безбедноста преку подобрата видливост. Сините акценти и „BMW Laser“ ознаката визуелно ја означуваат технологијата. Оваа опрема вклучува адаптивни предни светла и BMW Selective Beam (асистент за долги светла без заслепување).
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на Аir Breather

Air Breather

Air Breather го акцентира спортско-елегантниот карактер на возилото и овозможува оптимален проток на воздух во делот на лакот на тркалата. Заедно со предниот браник и големата BMW полукружна маска, Седанот го манифестира своето снажно присуство на патот.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на задниот браник

Заден браник

Новодизајнираниот заден браник, тесните рефлектори и трапезоидните завршетоци на цевката за издувни гасови поставени на надворешните страни му даваат широк и впечатлив изглед на задниот дел. Рамните LED задни светла и тесната светлосна лента меѓу единиците за осветлување исто така го нагласуваат сеопфатниот ефект на седанот.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на LED задни светла со светлосна лента

LED задни светла со светлосна лента

Дводелните LED задни светла содржат задно светло, светло за прикочување, светло за враќање наназат, задна магленка и индикатор за насока во LED технологија. Рефлекторите се интегрирани во сегментите на левиот и десниот браник. Тесна светлосна лента меѓу единиците за светло ја нагласува ширината на возилото.
BMW Серија 7 Седан: Панорамски стаклен покрив од птичја перспектива

Панорамски стаклен покрив

Кога е отворен, панорамскиот стаклен покрив овозможува влегување на свеж воздух. Затворен, создава атмосфера полна со светлина во внатрешноста. Се отвора и затвора сосема автоматски со притискање на копче или со клучот од возилото и е опремен со функции на лизгање и кревање, завеса и дефлектор за ветар.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на седиштата во Nappa кожа

„Nappa“ кожа со продолжена опшивка Cognac

Ексклузивна „Nappa“ кожа со продолжен пораб/опшивка NMRI Cognac, боја на внатрешност црна
BMW Серија 7 Седан: акценти на амбиентално светло во внатрешноста

Акценти на амбиентално светло

Акцентот на амбиентално светло по B-столбовите создава комфорна пријатна атосфера за патниците на задните седишта. Благата светлина може да се вклучи и исклучи преку копче и создава пријатна атмосфера не само во темнина. Дури и кога е ективирано, мониторите во задниот дел може да се употребуваат без отсјај.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на решетката за товарење од не'рѓосувачки челик во отворениот багажник

Решетка за товарење од не'рѓосувачки челик

Широката решетка за товарење од не'рѓосувачки челик дава елегантен акцент и дополнително ја зголемува преградата за багаж
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на BMW Individual кутија за ладење

BMW Individual кутија за ладење

Електричната BMW Individual кутија за ладење се наоѓа во преградата за багажник и може да се отвори од делот за патници кога е спуштен централниот потпирач за рака во задниот дел. Нејзиниот капацитет од приближно 15 литри може да смести, на пример, две шишиња (0,5 литри) и шише шампањ (0,375 литри). Лесно се отстранува, па во секој момент можете повторно да го имате на располагање целосниот капацитет преградата за багаж.
BMW Серија 7 Седан Executive Lounge: простор за седење во задниот дел со највисок комфор

Executive Lounge

Executive Lounge нуди највисоко ниво на комфор и најдобар сеопфатен поглед за задниот патник на сопатничката страна. Седиштето има функција за масажа и различни можности за приспособување што го прават патувањето особено релаксирачко. Обезбедува максимален простор за нозете и вклучува потпирач на задниот дел на потпирачот за грб на сопатничкото седиште, со што се создава удобна позиција за одморање.

ПИОНЕРСКА ТЕХНОЛОГИЈА

PATHBREAKING INNOVATIONS OF THE BMW 7 SERIES SEDAN

Интуитивно кон иднината. Наскоро ќе може да изберете дали вие ќе возите или ќе ве возат автоматски. Денес, BMW Personal CoPilot системите за помош на возачот веќе ви овозможуваат да почувствувате што наскоро би можело да понуди возењето. Тие претставуваат поддршка за возачот или целосно преземаат одредени задачи. Во BMW Серија 7 Седан сѐ е специјално во функција на возачот. Дисплеите на BMW Live Cockpit Professional, на пример, многу лесно можат да се персонализираат. BMW Intelligent личниот асистент ви овозможува брзо и практично да управувате со одредени функции. Нова ера на технологијата.
BMW Серија 7 Седан: дисплеј на кој е прикажан BMW Оперативен систем 7.0

BMW Оперативен систем 7.0

Иновативниот оперативен концепт на BMW Оперативен систем 7.0 овозможува уште полесно управување со функциите на возилото преку, на пример, преку гестови, говор, екран на допир и iDrive контрола – сосема интуитивно. За оваа цел е надградена функционалноста на контролерот. На пример, сите дигитални услуги како што се апликациите, сега можат да се изберат директно.
BMW Серија 7 Седан: Дисплеј и инструмент табла на кои е прикажан Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional нуди оптимален комфор и максимална безбедност во многу критични или монотони ситуации на возење со асистентот за управување и контрола на лента, локалното предупредување на опасност, Асистентот за одржување лента со активна заштита од страничен удар и други безбедносни функции.
BMW Серија 7 Седан: дисплеј на кој е претставен Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus го олеснува паркирањето и управувањето со возилото. Меѓу другото, вклучува и систем за Преглед на околината што вклучува поглед одозгора, панорамски поглед, 3D поглед на далечина, како и помош за странично паркирање, активна контрола на растојание на паркирање, функција за сопирање во итни случаи, асистент за паркирање со линеарно насочување и асистент за враќање наназад.
BMW Серија 7 Седан: дисплеј и инструмент табла на која е прикажан Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade

Сакате вашиот BMW да биде во чекор со најновиот софтвер? Со Remote Software Upgrade вашиот BMW секогаш ќе биде како нов. Практичен, сигурен и без стрес – без потреба да го посетите вашиот локален BMW сервис. Надградбите се инсталираат на далечина, исто како и кај вашиот смартфон.
BMW Серија 7 Седан: дисплеј на кој е прикажан BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional со функција на навигација вклучува висококвалитетна дисплеј мрежа составена од контролен дисплеј со 10,25-инчен екран на допир со висока резолуција и целосно дигитална инструмент табла од 12,3 инчи.

НОВО НИВО НА ЕФИКАСНОСТ И ДИНАМИКА

МОТОРИТЕ НА BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН

Топ перформансите доаѓаат во многу форми. Затоа BMW Серија 7 Седан обезбедува спектар од мотори. Освен BMW TwinPower турбо линискиот 6-цилиндричен мотор, од толпата веднаш се издвојуваат и неверојатно снажниот V8 и моќниот V12 мотор. Како plug-in хибрид, возилото е и исклучиво ефикасно. Комбинацијата меѓу 6-цилиндричниот мотор, електричниот погон и високоволтажната батерија од најновата генерација резултира со максимални перформанси придружувани од подобрени вредности на потрошувачка. Благодарение на иновативниот BMW xDrive систем со погон на сите тркала, BMW Серија 7 Седан ја пренесува својата моќ на патот без оглед на условите – динамично и авторитетно.
Сив BMW Серија 7 Седан вози низ урбана средина во тричетвртински преден кадар
BMW Серија 7 Седан:крупен кадар на BMW TwinPower турбо 4-цилиндричен бензински мотор

BMW TwinPower турбо 4-цилиндричен бензински мотор

Новата генерација BMW TwinPower турбо 2.0-литарски 4-цилиндричен бензински мотор гарантира максимално задоволство во возењето. Се истакнува со неговото агилно испорачување на снага и по извонредната реакција дури и при ниски брзини, додека истовремено ја задржува економичноста на потрошувачката на гориво и ниските емисии.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на BMW TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен бензински мотор

BMW TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен бензински мотор

Доминантната снага, беспрекорното работење и возбудливиот звук се белези на BMW TwinPower турбо линискиот 6-цилиндричен бензински мотор од најновата генерација на BMW EfficientDynamics линијата на мотори. Со Double-VANOS, Valvetronic, High-Precision Injection и TwinScroll турбополнач, создава 250 kW (340 hp) и има просечна комбинирана стапка на потрошувачка на гориво од 7,5 литри на 100 km.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на BMW TwinPower турбо 8-цилиндричен бензински мотор

BMW TwinPower турбо 8-цилиндричен бензински мотор

BMW TwinPower турбо 8-цилиндричниот бензински мотор комбинира два турбополначи со Valvetronic целосно варијабилна контрола на вентилите и директно вбризгување на бензин High-Precision Injection. Максималната излезна снага е 390 kW (530 hp) со максимален вртежен момент од 750 Nm. Двата турбополнача се компактно поставени меѓу страните на цилиндерот.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на M760Li ознака на задниот дел

M Performance TwinPower турбо 12-цилиндричен бензински мотор

M Performance TwinPower турбо 12-цилидричен бензински мотор го претставува совршенството на врвниот мотор. Најсовремениот мотор се карактеризира со супериорно испорачување на снага и уникатна беспрекорност во работењето што може да се постигне само со V12 мотор. Овој карактер гарантира неспоредливо доживување во возењето и патувањето.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на електричен мотор со eDrive ознака

Електричен мотор

Доживување во возењето што ја открива иднината: Централната компонента на погонот во хибридниот пренос е електричниот мотор. Во опсегот на хибридните функции и покрај 6-цилиндричниот бензински мотор, е-погонот гарантира удобно, чисто електрично возење (eDrive) до 140 km/h. При прикочувањето и лесното возење, е-погонот ја претвора енергијата за прикочување во електрична енергија и ја складира во високоволтажната батерија. Идеална комбинација на ефикасност и агилност.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,790
Максимално дозволена тежина во кг
2.385
Дозволено оптоварување во кг
670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри
515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри
-
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг
-
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг
-
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг
-
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин
195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин
400/1,550-4,500
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час
-
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км
6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km
-
Капацитет на резервоарот, приближно во л
78
Тркала
Димензии на предните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала
225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Опсег и полнење
Електрично полнење во km
-
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час
-
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час
-
Електричен мотор
Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин
-
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min
-
Моќност на комбиниран систем
Комбинирана моќ kW (PS)
-
Комбиниран вртежен момент Nm
-