ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,795
Максимално дозволена тежина во кг 2,400
Дозволено оптоварување во кг 680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,135/1,370

Мотор

Цилиндари/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин 290/1,350-4,250
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 215
Забрзување од 0-100 км/час во сек 8.3

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 8.8-8.5
Возење надвор од град во л/100км 6.5-6.3
Комбинирано возење во л/100км 7.3-7.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 168-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л 65

Тркала

Димензија на предни тркала 225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала 225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала 7 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала 7 J x 18-инчни, лесни легури

Информации за податоците.

  • Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

    Вредностите на возилата означени со (2) се прелиминарни.

    Вредностите на возилата означени со (3) веќе се темелат врз новиот WLTP пропис и се преведени назад во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. [Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) наCO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од овде наведените вредности].

    Спецификациите за ефикасност на СО2 се утврдуваат во согласност со Директивата 1999/94 / EC и со Европската регулатива во својата важечка верзија. Прикажаните вредности се базираат врз потрошувачката на гориво, вредностите на CO2 и потрошувачката на енергија според циклусот NEDC за класификацијата.

    Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се извадат од "Прирачникот за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили", кој е достапен на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.