BMW X4 G02 тричетвртински заден кадар во возење 2021

X4

BMW X4: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

X4BMW X4: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW X4.

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.875
Максимално дозволена тежина во кг 2.420
Дозволено оптоварување во кг 620
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.160/1.400
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или отворен покрив) во л 525
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или затворен покрив) во л 1.430
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.400-2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.400-2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 135 (184)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-4.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 215
Забрзување од 0-100 км/час во сек 8.4

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,4-7,5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 190-169
Капацитет на резервоарот, приближно во л 65

Тркала

Димензија на предни гуми 225/60 R18 104 W XL
Димензија на задни гуми 225/60 R18 104 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 7 J x 18-инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7 J x 18-инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.890
Максимално дозволена тежина во кг 2.450
Дозволено оптоварување во кг 635
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.160/1.400
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или отворен покрив) во л 525
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или затворен покрив) во л 1.430
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.400-2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.400-2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 180 (245)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 350/1.560-4.800
Размер на компресија:1 10,2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 235
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6.6

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,5-7,9
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 193-171
Капацитет на резервоарот, приближно во л 65

Тркала

Димензија на предни гуми 225/60 R18 104 W XL
Димензија на задни гуми 225/60 R18 104 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 7 J x 18-инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7 J x 18-инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1995
Максимално дозволена тежина во кг 2500
Дозволено оптоварување во кг 580
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.220/1.425
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или отворен покрив) во л 525
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или затворен покрив) во л 1430
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.400-2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.400-2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 265 (360)/5.200-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 500/1.900-5.000
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 9,5-8,7
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 216-198
Капацитет на резервоарот, приближно во л 65

Тркала

Димензија на предни гуми 245/45 R20 103 W XL
Димензија на задни гуми 275/40 R20 106 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 20-инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 9,5 J x 20-инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.915
Максимално дозволена тежина во кг 2.450
Дозволено оптоварување во кг 610
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.200/1.420
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или отворен покрив) во л 525
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или затворен покрив) во л 1.430
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.400-2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.400-2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.995
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 140 (190)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 400/1.750-2.500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 213-205
Забрзување од 0-100 км/час во сек 9,0-7,9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,5-5,7
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 170-149
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни гуми 225/60 R18 104 W XL
Димензија на задни гуми 225/60 R18 104 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 7 J x 18-инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7 J x 18-инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.010
Максимално дозволена тежина во кг 2.530
Дозволено оптоварување во кг 595
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.220/1.415
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или отворен покрив) во л 525
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или затворен покрив) во л 1.430
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.400-2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.400-2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 210 (286)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 650/1.500-2.500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 245-235
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,9-5,7

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,0-6,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 183-161
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни гуми 225/60 R18 104 W XL
Димензија на задни гуми 225/60 R18 104 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 7 J x 18-инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7 J x 18-инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.095
Максимално дозволена тежина во кг 2.560
Дозволено оптоварување во кг 540
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.230/1.430
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или отворен покрив) во л 525
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или затворен покрив) во л 1.430
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.400-2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.400-2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 250 (340)/4.400
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 700/1.750-2.250
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,3-6,5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 191-171
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни гуми 245/45 R20 103 W XL
Димензија на задни гуми 275/40 R20 106 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 20-инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 9,5 J x 20-инчи, лесна легура
Including of /content/bmw/marketB4R1/master/en_BQ/publicPools/teaser-pool/medium-teasers/tyre-energy-lables/jcr:content/par-4col/wideteaser_67 failed

Fuel consumption and CO2 emissions of the BMW X4.

BMW X4 xDrive30i:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 8.5–7.9
CO2 emissions in g/km (combined): 193–171

BMW X4 M40i:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 9.5–8.7
CO2 emissions in g/km (combined): 216–198


Official figures for fuel consumption, CO2 emissions, electricity consumption and electric range were determined in accordance with the prescribed measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 as amended. WLTP figures take into account any optional equipment in the case of ranges. For vehicles newly type-approved since 01.01.2021, the official specifications exist only according to WLTP. Further information on the NEDC and WLTP measurement methods can be found at www.bmw.de/wltp

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии на BMW X4.

 • BMW X4 xDrive30i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 8,5–7,9
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 193–171

  BMW X4 M40i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 9,5–8,7
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 216–198

  Официјалните вредности за потрошувачка на гориво, CO2 емисии, потрошувачка на електрична енергија и електричен опсег се определени во согласност со пропишаната постапка на мерење и ја почитуваат Регулативата (EU) 715/2007 во нејзината изменета форма. WLTP вредностите ја земаат предвид секоја опционална опрема кога станува збор за опсегот. За возилата од нов тип одобрен по 01.01.2021 година, официјалните спецификации постојат само според WLTP. Дополнителни информации за методите на мерење според NEDC и WLTP може да се најдат на www.bmw.de/wltp.