ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,100
Максимална дозволена тежина во кг
2,740
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,290/1,530
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,979
Клип/цилиндар во mm
89.6/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
225 (306)/5,800-6,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
400/1,200-5,000
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
240
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.4
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
11.4-11.3
Возење надвор од град во л/100км
7.0-6.9
Комбинирано возење во л/100км
8.6-8.5
Емисија на СО2 во гр/км
200-198
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензија на задни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензии и материјал на предните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,245
Максимална дозволена тежина во кг
2,885
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,385/1,570
Мотор
Цилиндри/вентили
8/4
Капацитет во ccm
4,395
Клип/цилиндар во mm
88.3/89.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
330 (450)/5,500-6,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
650/2,000-4,500
Размер на компресија:1
10.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
4.8
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
13.1-13.0
Возење надвор од град во л/100км
7.8-7.7
Комбинирано возење во л/100км
9.7-9.7
Емисија на СО2 во гр/км
227-225
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензија на задни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензии и материјал на предните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,140
Максимална дозволена тежина во кг
2,780
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,330/1,540
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
190 (258)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
560/1,500-3,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
230
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.7
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
6.8-6.7
Возење надвор од град во л/100км
5.6-5.5
Комбинирано возење во л/100км
6.0-6.0
Емисија на СО2 во гр/км
159-157
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензија на задни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензии и материјал на предните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,180
Максимална дозволена тежина во кг
2,820
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,350/1,550
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
230 (313)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
630/1,500-2,500
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
240
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.8
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.1-7.0
Возење надвор од град во л/100км
5.8-5.7
Комбинирано возење во л/100км
6.3-6.2
Емисија на СО2 во гр/км
165-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензија на задни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензии и материјал на предните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,260
Максимална дозволена тежина во кг
2,900
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,400/1,570
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
280 (381)/4,000-4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
740/2,000-3,000
Размер на компресија:1
16.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.2
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.2-7.2
Возење надвор од град во л/100км
6.3-6.3
Комбинирано возење во л/100км
6.6-6.6
Емисија на СО2 во гр/км
174-174
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензија на задни тркала
285/45 R19 111W XL
Димензии и материјал на предните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
10 J x 19-инчни, лесни легури

Информации за податоците.

 • Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новиДополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новите автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.

  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини.

  Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Нивоата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето.

  Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте го вашиот BMW партнер. Подлежи на промени во дизајнот и опремата. Подлежи на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10), исто така, е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 горивоте автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.


  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини. Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Ниовата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето. Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте со вашиот BMW партнер. Подложно на промени во дизајнот и опремата. Подложно на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10) исто така е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 гориво.