BMW X7 in the three-quarter front view in front of the desert background

НОВИОТ BMW X7

Израз на луксузната класа: новиот BMW X7 е елегантен спој на појава и личност. И покрај величествениот изглед, остава впечаток на леснина и агилност благодарение на пуристичкиот дизајн и атлетскиот стил. Истовремено, значителната просторност на внатрешноста нуди нова комбинација од ексклузивност, функционалност и слобода – неспоредлив комфор што се протега дури до третиот ред седишта. Шармот е неговата суштина. Елегантноста е неговиот карактер.

 

BMW X7 xDrive40i (2)(3):
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 9,0–8,7
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 205–198

 Дознајте повеќе
НОВИОТ BMW X7

ПОВЕЌЕ ПРОСТОР ЗА ПОЈАВА

НАЈВАЖНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ НА BMW X7

BMW X7 внатрешност: перспектива од третиот ред седишта

ПРОСТОР ЗА ИНСПИРАЦИЈА

ВНАТРЕШНОСТА НА BMW X7

BMW X7 надворешност: кадар на предниот дел од кос низок агол

ВПЕЧАТЛИВА ПОЈАВА

НАДВОРЕШНОСТА НА BMW X7

BMW X7 надворешност: тричетвртински преден кадар наспроти пустина

ИМПОЗАНТНА ЕЛЕГАНЦИЈА

НАДВОРЕШНОСТА НА BMW X7

ИМПОЗАНТНА ЕЛЕГАНЦИЈА

НАДВОРЕШНОСТА НА BMW X7

Нови димензии на привлечноста. Надворешноста на BMW X7 е суштината на специфичниот стил и израз, како и неговата безвременска елеганција. Непогрешливите детали како што е впечатливата и карактеристична полукружна маска или иновативните BMW ласерски светла создаваат уникатна појава за предниот дел. Посебен.Незаборавен.
BMW X7 надворешност: тричетвртински преден кадар наспроти пустина
BMW полукружна маска: кадар од висок агол на предниот дел на BMW X7

BMW ПОЛУКРУЖНА МАСКА

BMW ПОЛУКРУЖНА МАСКА

Харизматична појава: фокусот на импресивната, исправена предна силуета е забележливата двојна полукружна маска. И двата елемента на полукружната маска имаат формална поврзаност и изгледаат како еден голем елемент што хармонично се вклопува во предниот дел. Убедлив прв впечаток.
BMW полукружна маска: кадар од висок агол на предниот дел на BMW X7
BMW ласерско светло: Крупен кадар на предниот дел на BMW X7 во тричетвртински преден кадар

BMW ЛАСЕРСКО СВЕТЛО

BMW ЛАСЕРСКО СВЕТЛО

Го засилува фокусираниот поглед. X дизајнот на предните светла со синиот сјај го издвојува BMW ласерското светло на BMW X7 од адаптивните LED светла. Во режим на долги светла, BMW ласерското светло достигнува до 600 m, со што претставува симбиоза меѓу перформансите и дизајнот. Иновативен израз со врвен технолошки стандард.
BMW ласерско светло: Крупен кадар на предниот дел на BMW X7 во тричетвртински преден кадар
22'' тркала од лесна легура: тричетвртински преден кадар на BMW X7 со фокус врз тркалата

ТРКАЛА ВО НОВА ДИМЕНЗИЈА

ТРКАЛА ВО НОВА ДИМЕНЗИЈА

Занесен поглед од секој агол: Досега невидени 22” тркала од лесна легура ја поткрепуваат појавата, особено од страничен агол и го надополнуваат впечатливиот изглед. Без оглед дали е во град или надвор од асфалтот – BMW X7 претставува пример за чист авторитет на секави патишта.
22'' тркала од лесна легура: тричетвртински преден кадар на BMW X7 со фокус врз тркалата
Air Breather: BMW X7 од коса странична перспектива наспроти пустина

ОТВОР ЗА ВОЗДУХ

ОТВОР ЗА ВОЗДУХ

Прецизна едноставност: Отворот за воздух зад калниците на предното тркало го нагласува елегантниот карактер на BMW X7. Продолжен во задниот дел, Hockey Stick е посебен декоративен елемент што се наоѓа во основата на уникатното присуство и должината на возилото.
Air Breather: BMW X7 од коса странична перспектива наспроти пустина
Новиот BMW X7 не само што внесува нов член во семејството X туку и дефинира прогресивен пристап кон луксузот за BMW брендот.
Јозеф Кабањ, Раководител на дизајн во BMW групацијата
Внатрешност на BMW X7: поглед однадвор кон предниот ред седишта со поглед кон воланот, интрумент таблата и кожните седишта

ГОЛЕМИНА ОДНАТРЕ

ВНАТРЕШНОСТА НА BMW X7

ГОЛЕМИНА ОДНАТРЕ

ВНАТРЕШНОСТА НА BMW X7

Силното чувство при гледањето на BMW X7 е надополнето со посебната внатрешност. Овде модерниот и безвременски дизајн се спојува со естетската прецизност и беспрекорниот комфор. Вниманието посветено на деталите и префинетите материјали се надополнети со добро осмислената функционалност и создаваат неспоредлив амбиент. BMW X7 – импресивен од моментот кога ќе влезете во него па сè до моментот кога ќе излезете.
Внатрешност на BMW X7: поглед однадвор кон предниот ред седишта со поглед кон воланот, интрумент таблата и кожните седишта
Поглед од последниот ред седишта кон панорамскиот стаклен покрив со поглед кон синото небо.

ПАНОРАМСКИ СТАКЛЕН ПОКРИВ

ПАНОРАМСКИ СТАКЛЕН ПОКРИВ

Погледи за кои претходно можело само да се сонува. Панорамскиот стаклен покрив создава чувство на неограничена просторност во внатрешноста и ги олеснува уникатните впечатоци: сјајно сонце, облачиња како бескрајни јоргани и јасни ѕвездени неба стануваат дел од внатрешноста и создаваат неспоредлива атмосфера слична на амфитеатар. За незаборавни искуства на секое патување.
Поглед од последниот ред седишта кон панорамскиот стаклен покрив со поглед кон синото небо.
Поглед од предниот ред седишта кон панорамскиот стаклен покрив опкружен со портокалово амбиентално светло

АМБИЕНТАЛНО СВЕТЛО

АМБИЕНТАЛНО СВЕТЛО

Привлечен амбиент: уште пред да влезете, белиот светлосен килим за добредојде (Welcome Light Carpet) ве поздравува со империсвно светлосно шоу. Внатрешноста, исто така, се открива во совршена светлина: безброј директни и индиректни светлосни извори го претставуаат возилото во индивидуални режими и постојано создаваат хармонична атмосфера за вашата благосостојба. Особено ноќе, Sky Lounge со светлосна графика во панорамскиот стаклен покрив што се состои од неколку илјади елементи создава неверојатна атмосфера.
Поглед од предниот ред седишта кон панорамскиот стаклен покрив опкружен со портокалово амбиентално светло
Кос кадар од птичја перспектива на седумте седишта на BMW X7

ПРВОКЛАСЕН КОМФОР ПРИ СЕДЕЊЕТО

ПРВОКЛАСЕН КОМФОР ПРИ СЕДЕЊЕТО

Секогаш најдобрите места: со максимум седум првокласни седишта, патниците во BMW X7 уживаат во уникатно удобно возење. Алтернативно, шест седишта им нудат на патниците особено луксузен и удобен начин да уживаат во патувањето и поголем степен на интимност. Две одделни удобни седишта во вториот ред со индивидуално приспособливи потпирачи за раце овозможуваат доволно простор за удобноста на патниците, давајќи им можност да се сместат удобно и да се опуштат.
Кос кадар од птичја перспектива на седумте седишта на BMW X7
Апликации од стакло: страничен поглед на централната конзола

CRAFTED CLARITY АПЛИКАЦИИ ОД СТАКЛО

CRAFTED CLARITY АПЛИКАЦИИ ОД СТАКЛО

Висока мода на граверската вештина: CraftedClarity апликацијата од стакло нуди ултра префинети и рачно доработени уметнички детали од кристално стакло употребени за менувачот и други контроли. Резултатот е уникатен и нов изглед и чувство за внатрешноста на BMW X7.
Апликации од стакло: страничен поглед на централната конзола
Крупен кадар на дизајнот на кожа во „Merino“ кожа

ВИСОКОКВАЛИТЕТЕН ДИЗАЈН НА КОЖА

ВИСОКОКВАЛИТЕТЕН ДИЗАЈН НА КОЖА

Убедлив изглед: тапацирот на BMW Individual изработен целосно во кожа од висококвалитена „Merino“ кожа ѝ дава непогрешлив карактер на внатрешноста на BMW X7. Комбинацијата на Ivory White со контрастната Night Blue создава исклучиво луксузна шема на бои. Елегантен амбиент на добро чувство што ги фасцинира и возачот и патниците.
Крупен кадар на дизајнот на кожа во „Merino“ кожа

ИНСПИРИРАН ОД ВАШИТЕ ЖЕЛБИ

НАЈНОВА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА НЕСПОРЕДЛИВ КОМФОР

Неверојатна технологија и покана за исклучително искуство во возењето. Поврзаноста и дигиталните услуги претставуваат уште една впечатлива карактеристика на X7. Од едноставното отворање на возилото без никаков напор со помош на дигиталниот клуч (Digital Key) со вашиот паметен телефон, преку модерен и интуитивен оперативен концепт во кабината, асистентот за возење и паркирање сè до Parking Space Assistant, вклучувајќи и Reversing Assistant: широк опсег на функции и помошници заедно со иновативните елементи на BMW Personal CoPilot го структуираат секое патување според индивидуалните желби и овозможуваат максимална удобност.
BMW Live Cockpit Professional: поглед од задниот дел кон првиот ред седишта со поглед кон воланот и интрумент таблата
Инструмент таблата е опкружена со амбиентално светло во портокалова боја
Driving Assitant Plus & Parking Assistant Plus: крупен кадар на интрумент таблата
Bowers & Wilkins: крупен кадар на дијамантски сараунд звучник
Маж и жена седат во автомобилот, жената го користи системот за контрола со гестови
BMW Live Cockpit Professional: поглед од задниот дел кон првиот ред седишта со поглед кон воланот и интрумент таблата

BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL

Инструмент таблата е опкружена со амбиентално светло во портокалова боја

АМБИЕНТАЛНО СВЕТЛО

Driving Assitant Plus & Parking Assistant Plus: крупен кадар на интрумент таблата

DRIVING ASSITANT PLUS & PARKING ASSISTANT PLUS

Bowers & Wilkins: крупен кадар на дијамантски сараунд звучник

BOWERS & WILKINS DIAMOND САРАУНД ЗВУЧЕН СИСТЕМ СО 3D АУДИО

Маж и жена седат во автомобилот, жената го користи системот за контрола со гестови

BMW СИСТЕМ ЗА КОНТРОЛА СО ГЕСТОВИ

BMW X7 во тричетвртински заден поглед пред апстрактна заднина

ОТЕЛОТВОРЕНИЕ НА СУВЕРЕНИТЕТ

УДОБНОСТ НА ВОЗЕЊЕ И ДИНАМИКА НА ВОЗЕЊЕ НА BMW X7

ОТЕЛОТВОРЕНИЕ НА СУВЕРЕНИТЕТ

УДОБНОСТ НА ВОЗЕЊЕ И ДИНАМИКА НА ВОЗЕЊЕ НА BMW X7

Симбиоза на авторитет, комфор и агилност: BMW X7 нуди максимална удобност при возењето, фасцинантна прецизност во карактеристиките на управувањето, моќна динамика и авторитет на секој терен што треба да го совлада SAV.
BMW X7 во тричетвртински заден поглед пред апстрактна заднина
Executive Drive Pro: BMW X7 во тричетвртински преден кадар, со пустина во заднината

EXECUTIVE DRIVE PRO

EXECUTIVE DRIVE PRO

Супериорност на сите патишта: системот за контрола на шасија Executive Drive Pro осигурува прецизен баланс и неспоредливо чувство на возење. Интеграцијата на дополнителни информации и предвидените податоци гарантира и удобност и динамика во спецификацијата на највисоко ниво.
Executive Drive Pro: BMW X7 во тричетвртински преден кадар, со пустина во заднината
Крупен кадар на задниот дел на BMW X7 со фокус на M спортскиот систем за издувни гасови

M SPORT СИСТЕМ ЗА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

M SPORT СИСТЕМ ЗА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

Кога M ќе се спои со X, резултатот е нешто уникатно. За првпат единицата за издувни гасови е достапна и за SAV. И покрај неговата големина и елегантен карактер, неспорно е дека BMW X7 содржи и спортски гени. M Sport единицата за издувни гасови обезбедува импресивно интензивен звук на спортски автомобил. Предизвикува ежење.
Крупен кадар на задниот дел на BMW X7 со фокус на M спортскиот систем за издувни гасови
BMW X7: Крупен кадар на адаптивното воздушно потпирање на две оски

АДАПТИВНО ВОЗДУШНО ПОТПИРАЊЕ НА ДВЕ ОСКИ

АДАПТИВНО ВОЗДУШНО ПОТПИРАЊЕ НА ДВЕ ОСКИ

Ги крева стандардите до едно ново ниво. Дури и во основната верзија, BMW X7 доаѓа со адаптивно воздушно потпирање на две оски што вклучува и автоматско самоизрамнување како стандардно. Ова овозможува посилна амортизација и најдобра можна рамнотежа за возилото. Со тоа гарантира константно ниво на возилото со максимална удобност на возење во секое време.
BMW X7: Крупен кадар на адаптивното воздушно потпирање на две оски

МАКСИМАЛНО АМБИЦИОЗЕН, МАКСИМАЛНО МОЌЕН

BMW X7 M50d

Ги забрзува чувствата: BMW X7 M50d зрачи со чиста моќ и авторитет. Карактеристичната надворешност во спој со моќниот мотор создава адреналинска комбинација што им го забрзува пулсот на фановите на мотоспортот. Елегантен и моќен – во дизајнот и функционалноста.
BMW X7 M50d: бел BMW X7 во мирување од тричетвртински преден кадар
BMW X7 M50d: кос кадар од низок агол на бел BMW X7 додека вози
BMW X7 M50d: заден кадар на бел BMW X7 додека вози
BMW X7 M50d: бел BMW X7 во мирување од тричетвртински преден кадар

BMW X7 M50d

СО ФИНИШ ВО МИНЕРАЛНА БЕЛА БОЈА

BMW X7 M50d: кос кадар од низок агол на бел BMW X7 додека вози

BMW X7 M50d

СО ФИНИШ ВО МИНЕРАЛНА БЕЛА БОЈА

BMW X7 M50d: заден кадар на бел BMW X7 додека вози

BMW X7 M50d

СО ФИНИШ ВО МИНЕРАЛНА БЕЛА БОЈА

На прв поглед, новиот BMW X7 ветува луксузно моторно и внатрешно искуство што е без преседан во BMW.
Јозеф Кабањ, Раководител на дизајн во BMW групацијата

ИСКАЗ НА УНИКАТНОСТ

BMW X7 СО BMW INDIVIDUAL ОПРЕМА

Извонредна личност: BMW Individual опциите за опрема го издигнуваат BMW X7 до посебно ниво на ексклузивност. Ametrin металик бојата му дава на возилото занесен карактер и спектакуларна харизма. Во внатрешноста, спојот на висококвалитетна кожа со контрастни декоративни елементи создава неспоредлива атмосфера.
BMW X7 во Ametrin металик во мирување од птичја перспектива
BMW X7 во Ametrin металик додека стои од странична перспектива
BMW X7 во Ametrin металик боја од страничен поглед
Крупен кадар на осветлени прагови со BMW individual шрифт
BMW X7 во возење во Ametrin металик од тричетвртински преден кадар
BMW X7 во Ametrin металик во мирување од птичја перспектива

BMW INDIVIDUAL X7 xDRIVE40i

BMW INDIVIDUAL СО ФИНИШ ВО AMETRIN МЕТАЛИК БОЈА

BMW X7 во Ametrin металик додека стои од странична перспектива

BMW INDIVIDUAL X7 xDRIVE40i

BMW INDIVIDUAL СО ФИНИШ ВО AMETRIN МЕТАЛИК БОЈА

BMW X7 во Ametrin металик боја од страничен поглед

BMW INDIVIDUAL X7 xDRIVE40i

BMW INDIVIDUAL СО ФИНИШ ВО AMETRIN МЕТАЛИК БОЈА

Крупен кадар на осветлени прагови со BMW individual шрифт

BMW INDIVIDUAL X7 xDRIVE40i

ОСВЕТЛЕНИ ПРАГОВИ СО BMW INDIVIDUAL ШРИФТ

BMW X7 во возење во Ametrin металик од тричетвртински преден кадар

BMW INDIVIDUAL X7 xDRIVE40i

BMW INDIVIDUAL ВО AMETRIN МЕТАЛИК БОЈА

BMW луксузна класа: Жена во елегантен фустан стои наспроти тиркизна заднина

ПРИМЕР ЗА ЛУКСУЗ

BMW ЛУКСУЗНА КЛАСА

ПРИМЕР ЗА ЛУКСУЗ

BMW ЛУКСУЗНА КЛАСА

BMW X7 ВО ДЕТАЛИ

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО И CO2 ЕМИСИИ

BMW X7 xDrive40i (2)(3):
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 9,0–8,7
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 205–198

BMW X7 M50d(2)(3):
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7,4–7,0
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 193–185

Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

Вредностите за возилата означени со (2), се прелиминарни.

Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се добијат од „Новиот прирачник за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Остфилдерн, Германија и на https://www.dat.de/co2.

Вредностите се темелат врз новиот WLTP пропис и повторно се претворени во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) на CO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.

 

Дознајте повеќе