ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,505 [1,525]
Максимална дозволена тежина во кг
1,950 [1,970]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
905/1,105 [905/1,105]
Мотор
Цилиндри/вентили
3/4
Капацитет во ccm
1,499
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
100 (136)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
220/1,250-4,300
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
212 [212]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
9.0 [9.2]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
7.1-6.7 [7.0-6.6]
Возење надвор од град во л/км
4.8-4.5 [4.8-4.6]
Комбинирано возење во л/км
5.6-5.3 [5.6-5.3]
Емисија на СО2 во гр/км
131-124 [131-124]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
60
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94V
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94V
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,550 [1,570]
Максимална дозволена тежина во кг
1,995 [2,015]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
940/1,115 [940/1,115]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
290/1,350-4,600 [270/1,350-4,600]
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
236 [236]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.3 [7.5]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
8.1-7.7 [7.6-7.1]
Возење надвор од град во л/км
4.9-4.7 [4.7-4.5]
Комбинирано возење во л/км
6.1-5.8 [5.8-5.5]
Емисија на СО2 во гр/км
141-134 [134-127]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
60
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,505 [1,525]
Максимална дозволена тежина во кг
1,950 [1,970]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
995/1,135 [995/1,135]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
270/1,350-4,600
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
233 [231]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.6 [7.8]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
9.0-8.7 [8.1-7.7]
Возење надвор од град во л/км
5.7-5.4 [5.1-4.8]
Комбинирано возење во л/км
6.9-6.6 [6.2-5.9]
Емисија на СО2 во гр/км
161-154 [144-137]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
60
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,565 [1,585]
Максимална дозволена тежина во кг
2,010 [2,030]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
940/1,130 [940/1,130]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
185 (252)/5,200
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
350/1,450-4,800
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250 [250]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.9 [5.8]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
8.4-7.9 [7.4-7.0]
Возење надвор од град во л/км
5.4-5.1 [4.9-4.7]
Комбинирано возење во л/км
6.5-6.1 [5.8-5.5]
Емисија на СО2 во гр/км
151-143 [136-129]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
60
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,650
Максимална дозволена тежина во кг
2,095
Дозволена тежина во кг
520
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
995/1,140
Мотор
Цилиндри/вентили
3/4
Капацитет во ccm
1,499
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
100 (136)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
220/1,250-4,300
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.8
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
7.8-7.5
Возење надвор од град во л/км
5.2-5.0
Комбинирано возење во л/км
6.2-5.9
Емисија на СО2 во гр/км
144-138
Капацитет на резервоарот, приближно во л
60
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,615 [1,630]
Максимална дозволена тежина во кг
2,060 [2,075]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
985/1,130 [985/1,130]
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
240 (326)/5,500
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
450/1,380-5,000
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250 [250]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.2 [5.0]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
10.4-10.0 [9.1-8.8]
Возење надвор од град во л/км
6.1-5.9 [5.5-5.3]
Комбинирано возење во л/км
7.7-7.4 [6.8-6.6]
Емисија на СО2 во гр/км
179-172 [159-154]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
60
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,685 [1,700]
Максимална дозволена тежина во кг
2,130 [2,145]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,040/1,145 [1,040/1,145]
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
240 (326)/5,500
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
450/1,380-5,000
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250 [250]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.0 [4.9]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
10.7-10.4 [9.7-9.3]
Возење надвор од град во л/км
6.3-6.1 [5.9-5.6]
Комбинирано возење во л/км
7.9-7.7 [7.3-7.0]
Емисија на СО2 во гр/км
185-179 [169-162]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
60
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,535 [1,560]
Максимална дозволена тежина во кг
1,980 [2,005]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
930/1,115 [930/1,115]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
110 (150)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
320/1,500-3,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
215 [213]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
8.6 [8.6]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
5.4-5.0 [5.3-5.0]
Возење надвор од град во л/км
3.9-3.7 [3.9-3.6]
Комбинирано возење во л/км
4.5-4.2 [4.4-4.1]
Емисија на СО2 во гр/км
118-110 [117-109]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
57
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94V
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94V
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,550 [1,575]
Максимална дозволена тежина во кг
1,995 [2,020]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
940/1,120 [940/1,120]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
140 (190)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
400/1,750-2,500
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
240 [232]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.3 [7.1]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
5.5-5.1 [5.1-4.7]
Возење надвор од град во л/км
3.9-3.7 [3.9-3.6]
Комбинирано возење во л/км
4.5-4.2 [4.3-4.0]
Емисија на СО2 во гр/км
119-111 [114-106]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
57
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,615 [1,635]
Максимална дозволена тежина во кг
2,060 [2,080]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
995/1,125 [995/1,125]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
140 (190)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
400/1,750-2,500
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
236 [230]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.4 [7.2]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
5.8-5.3 [5.6-5.2]
Возење надвор од град во л/км
4.1-3.9 [4.2-4.0]
Комбинирано возење во л/км
4.7-4.4 [4.7-4.4]
Емисија на СО2 во гр/км
125-117 [125-117]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
57
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,580 [1,590]
Максимална дозволена тежина во кг
2,025 [2,035]
Дозволена тежина во кг
520 [520]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
935/1,145 [935/1,145]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
165 (224)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
450/1,500-3,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
247 [247]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.5 [6.1]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
5.9-5.6 [5.4-5.0]
Возење надвор од град во л/км
4.3-4.0 [4.3-4.1]
Комбинирано возење во л/км
4.9-4.6 [4.7-4.4]
Емисија на СО2 во гр/км
129-121 [124-116]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
57
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,615
Максимална дозволена тежина во кг
2,060
Дозволена тежина во кг
520
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
985/1,120
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
190 (258)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
560/1,500-3,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.5
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
5.9-5.7
Возење надвор од град во л/км
4.6-4.5
Комбинирано возење во л/км
5.1-4.9
Емисија на СО2 во гр/км
134-129
Капацитет на резервоарот, приближно во л
57
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,690
Максимална дозволена тежина во кг
2,135
Дозволена тежина во кг
520
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,040/1,135
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
190 (258)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
560/1,500-3,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.2
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
6.2-6.0
Возење надвор од град во л/км
4.9-4.8
Комбинирано возење во л/км
5.4-5.2
Емисија на СО2 во гр/км
142-137
Капацитет на резервоарот, приближно во л
57
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,700
Максимална дозволена тежина во кг
2,145
Дозволена тежина во кг
520
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,050/1,190
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
230 (313)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
630/1,500-2,500
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
4.7
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/км
6.6-6.4
Возење надвор од град во л/км
5.0-4.9
Комбинирано возење во л/км
5.6-5.4
Емисија на СО2 во гр/км
147-143
Капацитет на резервоарот, приближно во л
57
Тркала
Димензија на предни тркала
225/50 R17 94W
Димензија на задни тркала
225/50 R17 94W
Димензии и материјал на предните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
'7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Информации за податоците.

 • Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични CO2 емисии за новите патнички автомобили може да се најдат во ,,Упатства за потрошувачка на гориво и CO2 емисии кај нови патнички возила” што бесплатно се достапни на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

  Вредностите надвор од заградите се однесуваат на основниот модел со стандарден менувач, врендостите во заградите се однесуваат на моделот со опциски достапен менувач (види посебна опрема).

  Потрошувачката на гориво е определена во согласност со ECE циклусот на возење (93/16/EC) составен од приближно една третина градско возење и две третини екстра градско возење (врз основа на поминато растојание). Емисиите на CO2 се мерат како додаток на потрошувачката на гориво како такво. Нивоата на потрошувачката на гориво се пресметуваат врз основа на возила со стандардна опрема. Посебната опрема (на пример, пошироки гуми) може да имаат значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивоата на перформанси при возење.

  Наведените технички податоци се однесуваат на германскиот пазар. Прикажаните модели може делумно да содржат опрема која не е дел од стандардната опрема. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардот и опциската опрема, како што е опишано во текстот и сликите. За прецизни информации, ве молиме контактирајте го вашиот BMW партнер. Подлежи на промени во дизајнот и опремата. Подлежи на грешка. Опремата специфична за националните пазари овде не е прикажана.

  Масата на неоптоварено возило (ЕУ) во кг: прикажаните вредности вклучуваат 90 проценти наполнет резервоар, 68 кг за возачот и 7 кг за багаж. Масата на неоптоварено возило се однесува на возила со стандардна опрема. Дополнителната опрема може да ја зголеми оваа вредност.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува употреба на супер безоловен бензин од 95 октани. Безоловен бензин од 91 октани или повеќе со најголем процент на етанол од 10 проценти (E10), исто така, е дозволен. Перформансите и потрошувачката на гориво наведни овде се врз основа на употребата на гориво од 98 октани.