BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey man in front of BMW in three-quarter front standing
Тип на мотори и горивоБензинДизел

THE 6

BMW СЕРИЈА 6 GRAN TURISMO: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип на мотори и горивоБензинДизел
THE 6BMW СЕРИЈА 6 GRAN TURISMO: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

Софистициран во секој поглед: BMW Серија 6 Gran Turismo се истакнува со елегантен и уникатен дизајн, удобност при возење во целост и самоуверена динамика при возењето. Карактеристичната надворешност со својата нова форма на бубрежната решетка и модифицираниот дизајн на светлата ја истакнува индивидуалната пропорција на возилото, предизвикувајќи тоа да изгледа уште попрогресивно. Внатрешноста открива луксузно чувство на пространост, рафинирано со висококвалитетни материјали и иновативни карактеристики. Во комбинација со совршено прилагодената динамика на возење, секое патување во BMW Серија 6 Gran Turismo едноставно никогаш не Ви е доста.

 

BMW 640i xDrive Gran Turismo:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7.4–7.2
Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 170–166

Дознајте повеќе

КАРАКТЕРИСТИКИ НА BMW СЕРИЈА 6 GRAN TURISMO.

Дизајн, удобност при возење и помошни системи за возачот кај BMW Серија 6 Gran Turismo.

BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey bird’s eye view
BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey bird’s eye view
Interior BMW 6 Series Gran Turismo G32 2020
Interior BMW 6 Series Gran Turismo G32 2020
BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey in three-quarter front driving in front of landscape
BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey in three-quarter front driving in front of landscape
Cockpit BMW 6 Series Gran Turismo G32 2020

ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ ВО BMW СЕРИЈА 6 GRAN TURISMO.

Забава, комуникација, дигитални услуги и пионерски системи за помош при возењето.

Системите за помош на возачот на Driving Assistant Professional гарантираат максимална безбедност, додека BMW Live Cockpit Professional обезбедува оптимален преглед. Практичните карактеристики како што се Smartphone Integration и Дигиталниот клуч ја олеснуваат поврзаноста помеѓу мобилниот телефон и возилото.

BMW Серија 6 Gran Turismo е насочена кон препознавање на клиенти кои ја ценат индивидуалноста, естетиката и исклучителната удобност при возење.
Adrian van Hooydonk, потпретседател на BMW Group Design

ДИЗАЈНОТ НА BMW СЕРИЈА 6 GRAN TURISMO.

Истражете ги привлечните и карактерни детали на дизајнот на екстериерот и ентериерот.

Уникатно елегантен: надворешниот дизајн на BMW Серија 6 Gran Turismo импресионира со својот динамичен изглед и исклучителен карактер. Повеќе-аголната форма на бубрежната решетка заедно со модифицираниот дизајн на предните светла, му даваат на возилото карактеристично лице и кристално чист фокус. И покрај своите пространи димензии, линијата и моќниот дизајн ги откриваат спортските амбиции на BMW Серија 6 Gran Turismo кои продолжуваат преку линијата на покривот слична на coupé сè до нагласената ширина на задниот дел, со своите слободни форми на издувите . Елегантната и пространа внатрешност нуди врвна удобност и со своите висококвалитетни детали, како што е кожниот спортски управувач или контролите во black high-gloss изведба, ги најавуваат динамичните и елегантни карактеристики.
Front design BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey front view
BMW Laserlicht BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey close-up front
BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey side view
Rear design BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey rear view
BMW Live Cockpit Professional BMW 6 Series Gran Turismo G32 2020 interior
Cockpit BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 interior
Control buttons BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 interior
Front design BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey front view

КАРАКТЕРИСТИЧЕН ПРЕДЕН ДЕЛ СО НОВОДИЗАЈНИРАНА БУБРЕЖНА РЕШЕТКА.

BMW Laserlicht BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey close-up front

ОБЛИКУВАНИ ПРЕДНИ СВЕТЛА BMW LASERLIGHT.

BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey side view

ЕЛЕГАНТНА COUPÉ СИЛУЕТА СО СПОРТСКИ 20" ТРКАЛА.

Rear design BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey rear view

СПОРТСКИ ЗАДЕН ДИЗАЈН СО НЕФОРМАЛНИ ИЗДУВИ.

BMW Live Cockpit Professional BMW 6 Series Gran Turismo G32 2020 interior

BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL СО 2 ГОЛЕМИ 12.3" ЕКРАНИ.

Cockpit BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 interior

КАБИНА СО ЕРГОНОМСКИ СПОРТСКИ, КОЖЕН УПРАВУВАЧ.

Control buttons BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 interior

ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ КОПЧИЊА ВО HIGH-GLOSS BLACK ИЗВЕДБА.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW 640i xDrive Gran Turismo:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.4–7.2
CO2 emissions in g/km (combined): 170–166


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW 640i xDrive Gran Turismo:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7.4–7.2
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 170–166

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на СО2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува за време на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни на избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Упатствата за потрошувачка на гориво за нови патнички возила и Упатства за емисија на СО2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите се веќе засновани на новата регулатива за WLTP и се преточени во NEDC-еквивалентни вредности со цел да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци или други давачки поврзани со возилата засновани (барем, меѓу другото) на емисии на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.