BMW Z4 M40i Roadster G29 страничен поглед

Z4 M40i

BMW Z4 M40i Roadster G29 страничен поглед

BMW Z4 M40i ROADSTER: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Откријте ги моќните бензински мотори, како и димензиите и другите технички податоци за BMW Z4 M40i Roadster.

Дознајте повеќе
Z4 M40iBMW Z4 M40i ROADSTER: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW Z4 M40i ROADSTER: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел
  • BMW Z4 M40i

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.630
Максимална дозволена тежина во кг. 1.860
Дозволен товар во кг. 305
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 865/995
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 281
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. -

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во кубни см. 2,998
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 250 (340)/5.000-6.500
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 500/1.600-4.500
Однос на компресија : 1 11,0

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 4.5

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 8,0-7,8
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 182-177
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 52

Тркала

Димензија на пневматици, напред 255/40 ZR18 95 Y
Димензија на пневматици, позади 275/40 ZR18 99 Y
Димензија на тркала и материјал, напред 9 J x 18 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 10 J x 18 инчи, лесна легура

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW Z4 M40i Roadster:
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx

The values of fuel consumptions, CO2 emissions and energy consumptions shown were determined according to the European Regulation (EC) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

The CO2 efficiency specifications are determined according to Directive 1999/94/EC and the European Regulation in its current version applicable. The values shown are based on the fuel consumption, CO2 values and energy consumptions according to the NEDC cycle for the classification.

For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

  • BMW Z4 M40i Roadster:
    Потрошувачка на гориво л/100 км (комбинирано): 8,0–7,8
    Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 182–177

    Официјалните податоци за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на електрична енергија се одредени со прописите за мерење и во согласност со регулативата (EU) 715/2007 која се применува при хомологација на возилото. WLTP бројките (според тестот за Светска хомологација на лесни возила) ги земаат во предвид секоја дополнителна опрема. За ново одобрените возила од 01.01.2021, официјалните спецификации се достапни само согласно WLTP. Дополнителни информации за NEDC и WLTP методите на мерење можете да побарате на www.bmw.de/wltp