BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red three-quarter rear view driving

THE M5

BMW M

BMW СЕРИЈА 5 SEDAN M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

THE M5BMW СЕРИЈА 5 SEDAN M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW M5 Competition, BMW M5 и BMW M550i xDrive Sedan – мотори, факти и димензии.

Клучните факти и бројки за BMW Серија 5 Sedan М Автомобилите на прв поглед: дознајте сè за моторите, потрошувачката, емисијата на СО2 и димензиите на различните модели на BMW M5. Споредете ги импресивни податоци за перформансите, како што се зафатнината, КС, Nm и забрзувањето - и откријте кој од овие три исклучителни спортски седани Ви одговара најдобро.

Дознајте повеќе

МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW СЕРИЈА 5 SEDAN M АВТОМОБИЛИ.

Изберете модел

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во кг 1,970
Максимална дозволена тежина во кг 2,440
Дозволено оптоварување во кг 545
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,215/1,260
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 530
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l -
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во кг 2,000
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во кг 2,000

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Работна зафатнина во cm³ 4,395
Клип/цилиндар во мм 88.3/89.0
Максимална излезна сила во kW (КС) na 1/мин 460 (625)/6,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин 750/1,800-5,860
Размер на компресија:1 10.0

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250 (305)
Забрзување од 0-100 km/h во сек 3.3

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 15.6-15.3
Екстра-урбана во л/100км 7.8-7.7
Комбинирана во л/100км 10.6-10.5
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 242-239
Капацитет на резервоар, приближно во l 68

Тркала

Димензии на предни пневматици 275/35 ZR20 (102Y)XL
Димензии на задни пневматици 285/35 ZR20 (104Y)XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 9.5Jx20 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 10.5Jx20 инчни алуминиумски наплатоци

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW M5 Competition:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 10.6–10.5
CO2 emissions in g/km (combined): 242–239


BMW M5:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 10.6–10.5
CO2 emissions in g/km (combined): 242–239


BMW M550i xDrive Sedan:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 10.0–9.7
CO2 emissions in g/km (combined): 229–221


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.


Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2


The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW M5 Competition:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 10.6–10.5
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 242–239

  BMW M5:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 10.6–10.5
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 242–239

  BMW M550i xDrive Sedan:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 10.0–9.7
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 229–221

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на СО2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува за време на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни на избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Упатствата за потрошувачка на гориво за нови патнички возила и Упатства за емисија на СО2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Остфилдерн, Германија и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите се веќе засновани на новата регулатива за WLTP и се преточени во NEDC-еквивалентни вредности со цел да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноците или другите давачки поврзани со возилата засновани на емисии на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.