BMW M850i xDrive Gran Coupé технички податоци

THE 8

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

THE 8BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Тука можете да ги најдете техничките податоци за BMW M850i xDrive Gran Coupé.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ НА BMW M850i xDrive GRAN COUPÉ

Изберете модел

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1995
Максимална дозволена тежина во kg 2600
Дозволено оптоварување во kg 605
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1.300/1.390
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во l 440
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или спуштен покрив) во l -
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg -

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Работна зафатнина во cm³ 4.395
Клип/цилиндар во mm 88,3/89,0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 390 (530)/5.500-6.000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 750/1.800-4.600
Размер на компресија:1 10,5

Перформанси

Најголема брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 3.9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во l/100km 10,0-9,9
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 229-226
Капацитет на резервоар, приближно во l 68

Тркала

Димензии на предни гуми 245/35 R20 95 Y XL
Димензии на задни гуми 275/30 R20 97 Y XL
Димензии и материјал на предни тркала 8Jx20 инчни, леснометални
Димензии и материјал на задни тркала 9Jx20 инчни, леснометални

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 10.0–9.9
Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 229–226

Податоците за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се одредени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот досег ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на тркалата и гумите на избраниот модел.

Дополнителни податоци околу официјалната потрошувачка на гориво и официјалните конкретни емисии на CO2 за новите патнички автомобили можат да се најдат во „Водичот за економичноста на потрошувачката на гориво и емисии на CO2“ што е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

Вредностите веќе се темелат на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC-еквивалентни вредности за да се осигури споредба меѓу возилата. За даноците поврзани со возилото или други трошоци врз основа на (барем меѓу другото) емисиите на CO2, вредностите на CO2 можат да се разликуваат од вредностите наведени тука.


Дознајте повеќе