ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,825
Максимална дозволена тежина во кг 2,420
Дозволена тежина во кг 660
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,135/1,395

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 140 (190)/4,000-4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 213
Забрзување од 0-100 км/час во сек 8.0

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 5.8-5.4
Возење надвор од град во л/км 5.2-4.8
Комбинирано возење во л/км 5.4-5.0
Емисија на СО2 во гр/км 142-132
Капацитет на резервоарот, приближно во л 60

Тркала

Димензија на предни тркала 225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала 225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала 7 J x 18-инчни. лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала 7 J x 18-инчни. лесни легури

Информации за податоците.

 • Вредностите за потрошувачката на гориво и за CO2 емисиите прикажани овде се определени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрување на типот. Вредностите се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег земаат во предвид различни димензии на избрани тркала и гуми.

  Вредностите за BMW X3 xDrive20i и за BMW X3 xDrive30i се веќе базирани на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. Во однос на овие возила, за даноците поврзани со возилото и останатите слични давачки (помеѓу другото) врз база на CO2 емисиите, вредностите за CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде, во зависност од националното законодавство.

  Повеќе информации за WLTP процедурата ќе најдете тука: www.bmw.com/consumptionandemissions

  Вредностите за BMW X3 xDrive20i и за BMW X3 xDrive30i се привремени бројки.

  Неоптоварено возило (ЕУ) во кг: наведените бројки вклучуваат 90% наполнет резервоар, 75 кг за. Неоптоварено возило се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ја зголеми оваа вредност.

  Спецификациите за CO2 ефикасноста се определуваат според Директивата 1999/94/EC и Pkw-EnVKV и се базирани врз потрошувачката на гориво и CO2 вредностите според NEDC циклусот за класификација.

  Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични CO2 емисии за новите патнички автомобили може да се најдат во ,,Упатства за потрошувачка на гориво и CO2 емисии кај нови патнички возила” што се достапни на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.