BMW X3 M Competition F97 LCI Facelift 2021 BMW Individual Frozen Portimao сина металик боја страничен поглед во стоење со отворена врата и жена-модел

X3 M

BMW X3 M Competition F97 LCI Facelift 2021 BMW Individual Frozen Portimao сина металик боја страничен поглед во стоење со отворена врата и жена-модел

BMW X3 M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И
ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

X3 MBMW X3 M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И <br>ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW X3 M Competition, BMW X3 M, BMW X3 M40i и BMW X3 M40d – мотори, факти и димензии.

Клучните факти и бројки за BMW X3 M Competition, BMW X3 M, BMW X3 M40i и BMW X3 M40d на прв поглед: дознајте сè за моторите, потрошувачката, емисиите на CO2 и димензиите на различните автомобили BMW X6 M. Споредете ги импресивните податоци за перформансите, како што се зафатнината, КС, Nm и забрзувањето – и откријте кој од овие исклучителни спортски автомобили најмногу ви одговара.

Дознајте повеќе

МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW X3 M АВТОМОБИЛИТЕ

Изберете модел

Тежина

Тежина без оптоварување EU во kg 2,085
Максимална дозволена тежина во kg 2,500
Дозволено оптоварување во kg 490
Дозволено оптоварување на предна/задна осовина во kg 1,185/1,425
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во l 550
Максимален капацитет на багажник. (со спуштени седишта или кренат покрив) во l 1,600
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,400
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,400

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар mm 90.0/84.0
Моќност на мотор во kW (КС) за 1/min 375 (510)/6,250
Вртежен момент на мотор (Nm) за 1/min 650/2,750-5,500
Сооднос на компресија : 1 9.3

Изведба

Највисока брзина во km/h 250 (285)
Забрзување 0–100 km/h in s 3.8

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во l/100 km 11.0-10.6
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 251-241
Капацитет на резервоар, приближно во l 65

Тркала

Димензии на предни гуми 255/45 ZR20
Димензии на задни гуми 265/45 ZR20
Димензии на тркала и материјал - предни 9,5 J x 21 инчи, EH2 лесна легура
Димензии на тркала и материјал - задни 10 J x 21 инчи, EH2 лесна легура

Тежина

Тежина без оптоварување EU во kg 2,085
Максимална дозволена тежина во kg 2,500
Дозволено оптоварување во kg 490
Дозволено оптоварување на предна/задна осовина во kg 1,185/1,425
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во l 550
Максимален капацитет на багажник. (со спуштени седишта или кренат покрив) во l 1,600
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,400
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,400

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар mm 90.0/84.0
Моќност на мотор во kW (КС) за 1/min 353 (480)/6,250
Вртежен момент на мотор (Nm) за 1/min 620/2,750-5,450
Сооднос на компресија : 1 9.3

Изведба

Највисока брзина во km/h 250 (285)
Забрзување 0–100 km/h in s 4.0

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во l/100 km 11.0-10.6
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 251-241
Капацитет на резервоар, приближно во l 65

Тркала

Димензии на предни гуми 255/45 ZR20
Димензии на задни гуми 265/45 ZR20
Димензии на тркала и материјал - предни 9,5 J x 21 инчи, EH2 лесна легура
Димензии на тркала и материјал - задни 10 J x 21 инчи, EH2 лесна легура

Тежина

Тежина без оптоварување EU во kg 1,985
Максимална дозволена тежина во kg 2,485
Дозволено оптоварување во kg 575
Дозволено оптоварување на предна/задна осовина во kg 1,200/1,390
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во l 550
Максимален капацитет на багажник. (со спуштени седишта или кренат покрив) во l 1,600
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,400-2,000
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,400-2,000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар mm 94.6/82.0
Моќност на мотор во kW (КС) за 1/min 265 (360)/5,200-6,500
Вртежен момент на мотор (Nm) за 1/min 500/1,900-5,000
Сооднос на компресија : 1 10.2

Изведба

Највисока брзина во km/h 250
Забрзување 0–100 km/h in s 4.9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во l/100 km 9.5-8.7
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 217-199
Капацитет на резервоар, приближно во l 65

Тркала

Димензии на предни гуми 245/45 R20 103 W XL
Димензии на задни гуми 275/40 R20 106 W XL
Димензии на тркала и материјал - предни 8 J x 20 инчи, легура
Димензии на тркала и материјал - задни 9.5 J x 20 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без оптоварување EU во kg 2,080
Максимална дозволена тежина во kg 2,580
Дозволено оптоварување во kg 575
Дозволено оптоварување на предна/задна осовина во kg 1,245/1,450
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во l 550
Максимален капацитет на багажник. (со спуштени седишта или кренат покрив) во l 1,600
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,400-2,000
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,400-2,000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар mm 90.0/84.0
Моќност на мотор во kW (КС) за 1/min 250 (340)/4,400
Вртежен момент на мотор (Nm) за 1/min 700/1,750-2,250
Сооднос на компресија : 1 16.5

Изведба

Највисока брзина во km/h 250
Забрзување 0–100 km/h in s 4.9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во l/100 km 7.3-6.6
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 192-173
Капацитет на резервоар, приближно во l 68

Тркала

Димензии на предни гуми 245/45 R20 103 W XL
Димензии на задни гуми 275/40 R20 106 W XL
Димензии на тркала и материјал - предни 8 J x 20 инчи, лесна легура
Димензии на тркала и материјал - задни 9.5 J x 20 инчи, лесна легура
BMWтркала и гуми ЕУ етикета на гума крупен кадар

BMW ТРКАЛА И ГУМИ.

Ги подложуваме гумите за нашите возила на строги тестови со дури до 50 различни критериуми за квалитет – значително повеќе отколку што е пропишано со еднообразната регулатива за ознаки на гуми што се применува во Европа. Овде ќе ги најдете сите информации за особините на гумите што се употребуваат во BMW.

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 на BMW X3 M автомобилите

BMW X3 M Competition:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 11.0–10.6
Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 251–241

BMW X3 M:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 11.0–10.6
Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 251–241

BMW X4 M40i:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 9.5–8.7
Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 217–199

BMW X4 M40d:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7.3–6.6
Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 192–173

Официјалните податоци за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 беа утврдени во согласност со процедурата за задолжителна мерење и се во согласност со ЕУ Регулативата  715/2007 која важи во моментот на одобрување на типот. Во случај на опсег, бројките во WLTP ја земаат предвид секоја опционална опрема. За новотестираните возила од 01.01.2021 година, официјалните податоци повеќе не постојат според NEDC, туку само според WLTP. За повеќе информации за процедурите за мерење WLTP и NEDC, видете на www.bmw.de/wltp

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 на BMW X3 M Автомобилите.

 • BMW X3 M Competition:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 11.0–10.6
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 251–241

  BMW X3 M:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 11.0–10.6
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 251–241

  BMW X4 M40i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 9.5–8.7
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 217–199

  BMW X4 M40d:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7.3–6.6
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 192–173

  Официјалните податоци за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 беа утврдени во согласност со процедурата за задолжителна мерење и се во согласност со ЕУ Регулативата  715/2007 која важи во моментот на одобрување на типот. Во случај на опсег, бројките во WLTP ја земаат предвид секоја опционална опрема. За новотестираните возила од 01.01.2021 година, официјалните податоци повеќе не постојат според NEDC, туку само според WLTP. За повеќе информации за процедурите за мерење WLTP и NEDC, видете на www.bmw.de/wltp