BMW Z4 Roadster се искачува по рид
Тип на мотори и горивоБензин

ОТВОРЕН.

Новиот BMW Z4 Roadster.

Тип на мотори и горивоБензин
ОТВОРЕН.Новиот BMW Z4 Roadster.

Кога покривот ќе се отвори, веќе не постојат граници на задоволството во возењето во новиот BMW Z4. Roadster што е најдобар што може да биде: отворен, спортски и без компромиси. Со моќна динамика на возење и прогресивен дизајн, има само една цел: слободата меѓу патот и отвореното небо.


BMW Z4 Roadster M40i:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 7,4–7,1
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 168–162

Дознајте повеќе

ГО ОТКРИВА ЗАДОВОЛСТВОТО ВО ВОЗЕЊЕТО.

BMW Z4 Roadster и неговите најважни делови.

Страничен поглед на BMW Z4 Roadster наспроти планинска заднина

ГО РАЗГОРУВА ЕНТУЗИЈАЗМОТ.

Надворешен дизајн на BMW Z4 Roadster.

Главна улога на секој пат: San Francisco металик црвената боја со нејзиниот смел карактер ја гарантира спектакуларната појава на BMW Z4 Roadster, додека динамичната игра на јасно повлечените линии истовремено ја нагласува неговата мускулеста силуета.

 

Поглед во кабината на BMW Z4 Roadster

ОТКРИВА ЕСТЕТИКА.

Внатрешен дизајн на BMW Z4 Roadster.

Стилски аранжман: внатрешноста на BMW Z4 Roadster е дефинирана од неговиот јасен дизајн и промислената употреба на избрани декоративни карактеристики. резултатот е модерен суперлативен квалитет и пријатно отворен амбиент.

 

LED предни светла на BMW Z4 Roadster

ГОСПОДАРИ СО СВЕТЛОСТА.

Концептот на осветлување на BMW Z4 Roadster.

Со новиот дизајн на осветлување, BMW Z4 Roadster е во центарот. Целосната LED технологија со висока прецизност се спојува со пуристичкиот јазик на дизајн што за првпат употребува вертикални цевки за дневни светла и долги светла. Спортска естетика во нова интерпретација.

 

Преден кадар на сребрен BMW 507

СПОЈУВА ГЕНЕРАЦИИ.

BMW Z4 Roadster: наследник на легендарниот BMW 507.

Две генерации, две ремек-дела: BMW Z4 Roadster ја продолжува приказната на автомобилската икона: имено, онаа на BMW 507. До денешен ден, тој останува еден од најбараните спортски автомобили во светот. Што ги обединува двата? Чистото нефилтрирано задоволство во возењето.

 

Intelligent Personal Assistant: крупен кадар на iDrive дисплеи
Intelligent Personal Assistant: крупен кадар на iDrive дисплеи
 BMW Z4 Roadster во движење од птичја перспектива

ОСЛОБОДЕТЕ ЈА ВАШАТА АМБИЦИЈА.

Динамика на возење на BMW Z4 Roadster.

ОСЛОБОДЕТЕ ЈА ВАШАТА АМБИЦИЈА.

Динамика на возење на BMW Z4 Roadster.

Ниеден предизвик не е преголем за него. BMW Z4 Roadster ги покажува своите спортски корени на патот. Благодарение на најновата технологија, неговата ниска позиција на патот и систематската оптимизација на тежината, постигнува импресивни вредности на перформансите – и динамика на возење од суперлативна класа.
 BMW Z4 Roadster во движење од птичја перспектива
Поглед на предниот дел и тркалото на BMW Z4 Roadster

ПЕРФОРМАНС.

ПЕРФОРМАНС.

BMW Z4 Roadster покажува за што е наменет: патот. Опремен со максимални 340 кс, тој е господар на забрзувањето. Цврстото потпирање и краткото растојание меѓу оските истовремено му даваат неверојатна подвижност – динамичен целокупен пакет што резултира со чисто задоволство во возењето.
Поглед на предниот дел и тркалото на BMW Z4 Roadster
Заден кадар на BMW Z4 додека вози

УПРАВУВАЊЕ.

УПРАВУВАЊЕ.

BMW Z4 Roadster покажува за што е наменет: патот. Опремен со максимални 340 кс, тој е господар на забрзувањето. Цврстото потпирање и краткото растојание меѓу оските истовремено му даваат неверојатна подвижност – динамичен целокупен пакет што резултира со чисто задоволство во возењето.
Заден кадар на BMW Z4 додека вози
Поглед на предните седишта на BMW Z4 Roadster со отворен покрив

МЕК ПОДВИЖЕН ПОКРИВ.

МЕК ПОДВИЖЕН ПОКРИВ.

Мекиот подвижен покрив на BMW Z4 Roadster е клуч за чисто и отворено задоволство во возењето. Без оглед дали е пријатна летна вечер или сончев зимски ден, покривот се отвора и затвора за само десет кратки секунди, кога и да посакате, и тоа при брзина од максимум 50km/h – така што нема горна граница на вашето задоволство во возењето.
Поглед на предните седишта на BMW Z4 Roadster со отворен покрив

ОТКРИЈТЕ ГО ВАШИОТ СТИЛ.

Дизајнот на BMW Z4 Roadster.

Поглед кон отворено задоволство во возењето: се повеќе ви го одзема Здивот со секој детаљ.Надворешноста го претставува индивидуалниот стил на BMW Z4 Roadster во неговата најчиста форма: јасен, модерен и полн со емоции.
Преден кадар на BMW Z4 Roadster на мост
Маж и жена и BMW Z4 Roadster пред поглед кон планина
Поглед од птичја перспектива на предното и задното тркало на BMW Z4 Roadster
Темнокоси жена и маж во BMW Z4 Roadster
Страничен кадар на BMW Z4 Roadster пред ѕид од тули
Поглед на предните седишта на BMW Z4 Roadster
Заден кадар на BMW Z4 Roadster на рурален пат
Преден кадар на BMW Z4 Roadster на мост
Маж и жена и BMW Z4 Roadster пред поглед кон планина
Поглед од птичја перспектива на предното и задното тркало на BMW Z4 Roadster
Темнокоси жена и маж во BMW Z4 Roadster
Страничен кадар на BMW Z4 Roadster пред ѕид од тули
Поглед на предните седишта на BMW Z4 Roadster
Заден кадар на BMW Z4 Roadster на рурален пат
"Концептот за возило за Z4 постојано е насочуван кон агилност и динамика на возење."
Јос ван Ас, Раководител на примена на динамика на возење
Страничен кадар на BMW Z4 Roadster, покривот се отвора

РАСПУШТЕТЕ ЈА ВАШАТА СЛОБОДА.

Мек подвижен покрив на BMW Z4 Roadster.

РАСПУШТЕТЕ ЈА ВАШАТА СЛОБОДА.

Мек подвижен покрив на BMW Z4 Roadster.

СПУШТЕТЕ ГИ СВОИТЕ ГРАНИЦИ.

BMW Z4 Roadster M40i.

BMW Z4 Roadster M40i не познава граници. Повеќе детали инспирирани од мотоспортот даваат моќни акценти и претставуваат извонредно мерило за динамиката и подвижноста. Roadster што го преведува копнежот за слобода во забрзување.
Сив BMW Z4 Roadster во движење од птичја перспектива
Предно тркало на сив BMW Z4 Roadster
Завршеток на цевката за издувни гасови на сив BMW Z4 Roadster
Сив BMW Z4 Roadster на улица пред куќа
Сив BMW Z4 Roadster во движење од птичја перспектива

БРГУ СЕ ОТВОРА.

Anthracite мек подвижен покрив со Silver ефект.

Предно тркало на сив BMW Z4 Roadster

МОЌНО ДРЖЕЊЕ.

19-инчни тркала од лесна легура во 800 М стил со двојни краци.

Завршеток на цевката за издувни гасови на сив BMW Z4 Roadster

СМЕЛ ПРИКАЗ.

Завршеток на цевка за издувни гасови со слободна форма.

Сив BMW Z4 Roadster на улица пред куќа

СПОРТСКИ И СПУШТЕН.

Roadster силуета на BMW Z4.

ОТКРИЈТЕ ЈА ВАШАТА ИНДИВИДУАЛНОСТ.

BMW Z4 M40i First Edition.

Оставете ја конвенционалноста зад себе и искусете уникатна слобода: ова е тоа што совршено го одразува BMW Z4 First Edition од почеток до крај. Ексклузивната Frozen Orange металик боја ги истакнува мускулестите површини со импресивно прецизен јазик на дизајнот. А ова извлекува ново ниво на експресивна моќ од класичните гени на roadster-от. BMW Z4 First Edition – чест за индивидуалното чисто задоволство во возењето.

Дознајте повеќе
Портокалов BMW Z4 First Edition стои во кривина пред планински пејзаж

Спектакуларен.

BMW Z4 First Edition истовремено е атлетски и самоуверен. Хексагоналните Bi-LED предни светла со цевки подредени вертикално за првпат се поставени флуидно на страната, отворајќи го погледот кон центарот: рамната, ниска BMW полукружна масака со mesh-дизајн. Заедно со M специфичните влезни отвори за воздух, ова му дава дополнителна широчина на изгледот на предниот дел. Ексклузивен спортски сјај наменет за патот.

Дознајте повеќе
BMW Z4 First Edition додека вози, претставено во ретровизор на планинска улица

Импресивен.

Гледан одзади, BMW Z4 First Edition зрачи со чист динамизам. Карактеристичниот заден спојлер елегантно се издвојува од површината додека страничните линии на дизајнот што совршено се вклопуваат ги оцртуваат тенките LED задни светла. Моќен заклучок: задниот браник на M аеродинамичниот пакет што се комбинира со дифузерот и цевките за издувни гасови и зрачи со посебно присуство и спортски сјај.

Дознајте повеќе
Внатрешен кадар на BMW Z4 First Edition со отворен покрив, волан и седишта

Естетски.

Вака изгледа задоволството при возење на отворено: долгата хауба, класичниот мек покрив и краткото растојание на препустите ја дефинираат карактеристичната roadster силуета на BMW Z4 First Edition. Спортскиот профил е нагласен со минималистичкиот дизајн со светли и темни површини од предниот до задниот дел. Динамична форма што кулминира во моќната линија на рамената.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

 • BMW Z4 Roadster sDrive20i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 6,1–5,8
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 139–133

  BMW Z4 Roadster sDrive30i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 6,1–5,8
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 139–133

  BMW Z4 Roadster M40i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7,4–7,1
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 168–162

  Илустрациите прикажуваат опционална опрема.

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се добијат од „Прирачникот за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Остфилдерн, Германија и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите се темелат врз новиот WLTP пропис и повторно се претворени во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) на CO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.