BMW Effycientdynamics

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Помала потрошувачка на гориво. Поголемо задоволство во возењето.

Чисто уживање во возењето преку максимални перформанси и минимална потрошувачка на гориво. BMW EfficientDynamics е името на стратегијата на BMW за намалување на потрошувачката на гориво и емисии на СО2 додека, во исто време, се зголемува динамиката и задоволство во возењето. Тоа е еден пакет на функции кој го покрива погонскиот систем, управувањето со енергијата и концептот на возилото – и е стандардна карактеристика во секое BMW возило. Тоа е BMW EfficientDynamics.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.Помала потрошувачка на гориво. Поголемо задоволство во возењето.

Чисто уживање во возењето преку максимални перформанси и минимална потрошувачка на гориво. BMW EfficientDynamics е името на стратегијата на BMW за намалување на потрошувачката на гориво и емисии на СО2 додека, во исто време, се зголемува динамиката и задоволство во возењето. Тоа е еден пакет на функции кој го покрива погонскиот систем, управувањето со енергијата и концептот на возилото – и е стандардна карактеристика во секое BMW возило. Тоа е BMW EfficientDynamics.

Дознајте повеќе
Tomorrow's technologies

ТЕХНОЛОГИЈА НА ИДНИНАТА. УШТЕ ДЕНЕС ВО СЕРИСКО ПРОИЗВОДСТВО.

Благодарение на интелигентното управување и лесната конструкција како и на аеродинамиката и на мерките кои ја зголемуваат ефикасноста на моторот, одржливата мобилност веќе е стандардна карактеристика на BMW. Дополнителни иновации вклучуваат нови форми на погонски систем како што е иновативната BMW eDrive технологија. Следејќи ги водечките идеи на BMW EfficientDynamics, BMW развива нови идеи за електро мобилност и, со тоа, се одлучува за една од многуте постоечки технологии.

Кога визијата станува реалност.

Доживејте го BMW EfficientDynamics.
 

A long tradition

ДОЛГА ТРАДИЦИЈА.

BMW EfficientDynamics следи една веќе докажана традиција. Уште од 1972 година, сонот за електрична мобилност за прв пат се оствари со BMW 1602e. Со текот на годините, BMW разви модели како што се BMW E1 и BMW Vision EfficientDynamics – и со тоа стана еден од најиновативните производители на автомобили во светот.

Efficiency meets driving pleasure

EFFICIENCY MEETS DRIVING PLEASURE.

Доживејте ги наградуваните бензински и дизел мотори.

Electrifying

ELECTRIFYING.

Уживајте во динамичното доживување во возењето кое одзема здив во комбинација со ефикасна мобилност.

More dynamics. Very light

MORE DYNAMICS. VERY LIGHT.

We save on weight. You save on consumption.