Преден поглед на BMW Серија 3 Седан во возење дење под стаклена зграда.
Тип на мотори и горивоБензинДизелPlug-in Хибрид

ВОЗЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА, НАМЕСТО ТАА ВАС.

Новиот BMW Серија 3 Седан.

Тип на мотори и горивоБензинДизелPlug-in Хибрид
ВОЗЕТЕ ЈА ТЕХНОЛОГИЈАТА, НАМЕСТО ТАА ВАС. Новиот BMW Серија 3 Седан.

Штом ќе излезе на патот, новиот BMW Серија 3 Седан веќе ги остава сите зад себе, вклучувајќи ги и правилата и ограничувањата. Уште еднаш иконата ви покажува како се пресоздава себеси. Неговиот пионерски јазик на дизајн означува раѓањe на нов ден. Врвниот спортски седан го придвижуваат уште помоќни и поефикасни мотори. И една нова сила – едноставно кажете „Еј BMW“, и новиот BMW Серија 3 ви го препознава гласот и внимава на секој ваш збор.

BMW 330i Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 6,1–5,8
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 139–132

Дознајте повеќе

ВИЗИЈА ЗА НОВ ДЕН.

Најважни елементи на новиот BMW Серија 3 Седан.

Замрзнат страничен кадар од BMW Серија 3 Седан дење пред стаклена зграда.

НОВА ДЕФИНИЦИЈА ЗА ПРИВЛЕЧНОСТ.

Новиот дизајн на најновиот BMW Серија 3 Седан.

Крупен кадар на дисплејот со BMW Intelligent Personal Assistant во возачката кабина на BMW Серија 3 Седан.

ВИ ГО ПРЕПОЗНАВА ГЛАСОТ И ВИ ГИ СЛУША ЖЕЛБИТЕ.

„Еј BMW“: Новиот BMW Серија 3 Седан со BMW Intelligent Personal Assistant.

Страничен кадар на BMW Серија 3 Седан во возење дење во урбана средина.
Страничен кадар на BMW Серија 3 Седан во возење дење во урбана средина.
Крупен кадар на преградата кај возачот во внатрешноста на BMW Серија 3 Седан.

ПОБРЗ И ПОИНТУИТИВЕН.

Интерактивната кабина на најновиот BMW Серија 3 Седан.

Крупен кадар на дисплејот во возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со Reversing Assistant.
Крупен кадар на дисплејот во возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со Reversing Assistant.
Четвртински преден поглед на BMW Серија 3 Седан со M Performance делови.
Четвртински преден поглед на BMW Серија 3 Седан со M Performance делови.
За BMW Серија 3 Седан, седмата генерација го означува и почетокот на ново поглавје во BMW јазикот на дизајн: јасни форми и поетски површини ја збогатуваат „вродената“ динамика со модерно присуство. И не само тоа, новиот BMW Серија 3 Седан одново ги осмислува познатите теми на дизајн.
Адријан ван Хојдонк, ракововител на дизајн на BMW групација

СОНИШТАТА СТАНУВААТ РЕТКОСТ.

Дизајнот на новиот BMW Серија 3 Седан.

BMW Серија 3 отсекогаш бил лидер. Преку новиот јазик на дизајн, спортскиот салон ја поврзува успешната историја со иднината. Појава што ја остварува желбата за чисто задоволство во возењето со секој детаљ.
Поглед одзади на човек во движење пред BMW Серија 3 Седан на асфалт.
Крупен страничен поглед на BMW Серија 3 Седан двојната полукружна маска.
Крупен кадар на внатрешноста на BMW Серија 3 Седан со BMW Live Cockpit Professional.
Крупен кадар на 19-инчните M тркала од лесна легура 791 M Jet Black на BMW Серија 3 Седан.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седандење пред урбана средина.
Страничен крупен кадар на десните предни светла со BMW ласерско светло.
Детален страничен поглед на отворената врата на возачката страна со Welcome Light Carpet.
Страничен детален поглед на задниот прозорец со Hofmeister свијок.
Поглед одзади на човек во движење пред BMW Серија 3 Седан на асфалт.

НОВ КОНЦЕПТ ВО СЕКОЈ ДЕТАЉ.

Новиот BMW Серија 3 Седан во акција.

Крупен страничен поглед на BMW Серија 3 Седан двојната полукружна маска.

РЕДИЗАЈНИРАНА BMW ДВОЈНА ПОЛУКРУЖНА РАМКА.

Поспортски, поширок и поелегантен: новиот лик на BMW Серија 3.

Крупен кадар на внатрешноста на BMW Серија 3 Седан со BMW Live Cockpit Professional.

BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL.

Со инструмент дисплеј од 12,3” со висока резолуција и 10,25” контролен дисплеј.

Крупен кадар на 19-инчните M тркала од лесна легура 791 M Jet Black на BMW Серија 3 Седан.

19'' M ТРКАЛА ОД ЛЕСНА ЛЕГУРА 791 M JET BLACK.

M Sport сопирачка со сини стеги со М ознака.

Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седандење пред урбана средина.

ЕЛЕГАНТЕН, МОЌЕН ЗАДЕН ДЕЛ.

Изострен дизајн, задни светла со карактеристична графика на светла во L-форма.

Страничен крупен кадар на десните предни светла со BMW ласерско светло.

BMW ЛАСЕРСКО СВЕТЛО.

Го осветлува патот на растојание до 600 m во режим на ласерски долги светла.

Детален страничен поглед на отворената врата на возачката страна со Welcome Light Carpet.

WELCOME LIGHT CARPET.

Создава посебна атмосфера пред влегувањето.

Страничен детален поглед на задниот прозорец со Hofmeister свијок.

ХОФМАЈСТЕР ЗАВОЈ.

Ново толкување на заштитниот знак на секој BMW.

Тричетвртински страничен поглед на BMW M340i xDrive во возење наспроти урбана заднина.

СЕКОГАШ ПРЕД ВРЕМЕТО.

Новиот BMW M340i xDrive*.

СЕКОГАШ ПРЕД ВРЕМЕТО.

Новиот BMW M340i xDrive*.

ПЕРФОРМАНСИ ВО СОВРШЕНСТВО.

BMW M означува чиста страст за мотоспортот – токму ова и само ова е отелотворено во BMW M340i xDrive*. Стремежот: максимални перформанси во совршенство во во сите детали. За динамика на возење што ви го одзема здивот и ослободува адреналин во секој мкомент.
Страничен поглед на BMW M340i xDrive пред урбана зграда.
Детален поглед на отворената врата на возачката страна со капачиња за ретровизори во Cerium grey металик боја.
Крупен кадар на внатрешноста на BMW Серија 3 Седан со страничен поглед на возачката кабина и комбинација на инструмент таблата со M специфичен дисплеј.
Преден крупен кадар на BMW двојната полукружна маска со мрежест дизајн на BMW Серија 3 Седан M340i xDrive.
Крупен кадар на задниот дел на BMW Серија 3 Седан со M специфични цевки за издувни гасови во Cerium grey металик боја.
Детален страничен поглед на BMW Серија 3 Седан отвори за воздух во Cerium grey metallic боја.
Страничен поглед на BMW M340i xDrive пред урбана зграда.

BMW M340i xDRIVE* СО M TWINPOWER ТУРБО 6-ЦИЛИНДРИЧЕН БЕНЗИНСКИ МОТОР.

Детален поглед на отворената врата на возачката страна со капачиња за ретровизори во Cerium grey металик боја.

КАПАЧИЊА ЗА РЕТРОВИЗОРИ ВО CERIUM GREY МЕТАЛИК.

Крупен кадар на внатрешноста на BMW Серија 3 Седан со страничен поглед на возачката кабина и комбинација на инструмент таблата со M специфичен дисплеј.

ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА СО M СПЕЦИФИЧЕН ДИСПЛЕЈ.

Преден крупен кадар на BMW двојната полукружна маска со мрежест дизајн на BMW Серија 3 Седан M340i xDrive.

BMW ДВОЈНА ПОЛУКРУЖНА МАСКА СО НОВ МРЕЖЕСТ ДИЗАЈН.

Крупен кадар на задниот дел на BMW Серија 3 Седан со M специфични цевки за издувни гасови во Cerium grey металик боја.

М СПЕЦИФИЧНИ ЛАЈСНИ ЗА ЦЕВКИ ЗА ИЗДУВНИ ГАСОВИ ВО CERIUM GREY МЕТАЛИК.

Детален страничен поглед на BMW Серија 3 Седан отвори за воздух во Cerium grey metallic боја.

ОТВОРИ ЗА ВОЗДУХ ВО CERIUM GREY МЕТАЛИК БОЈА.

Тричетвртински преден кадар на BMW Серија 3 Седан 330e наспроти урбана заднина.

ПОВЕЌЕ МОЌНОСТ. ПОГОЛЕМ ОПСЕГ. ПОГОЛЕМ НАПРЕДОК.

Новиот BMW 330e plug-in хибрид*.

ПОВЕЌЕ МОЌНОСТ. ПОГОЛЕМ ОПСЕГ. ПОГОЛЕМ НАПРЕДОК.

Новиот BMW 330e plug-in хибрид*.

НОВИОТ BMW 330e

252 коњски сили чисто задоволство во возењето го придвижуваат BMW 330e. Со неговата ефикасна комбинација од електричен мотор и BMW TwinPower Turbo 4-цилиндричен бензински мотор, plug-in хибридот развива револуционерна погонска сила. Подготвен за да открие сѐ одново.
BMW Серија 3 Седан 330e во возење наспроти урбана заднина.
Тричетвртински заден поглед на BMW Серија 3 Седан 330e во возење.
Детален преден поглед на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со i-специфичен дисплеј.
Страничен поглед на BMW Серија 3 Седан 330e пред урбана заднина.
BMW Серија 3 Седан 330e во возење наспроти урбана заднина.

BMW 330e СО BMW ЕФИКАСНА ЛЕСНИНА.

Совршена оптимизација на тежината благодарение на интелигентниот концепт за лесна конструкција.

Тричетвртински заден поглед на BMW Серија 3 Седан 330e во возење.

ЗА УШТЕ ПОВЕЌЕ ДЕСТИНАЦИИ.

Поголем опсег благодарение на BMW eDrive.

Детален преден поглед на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со i-специфичен дисплеј.

ПАТУВАЊЕ СО ИДНИНАТА.

Страничен поглед на BMW Серија 3 Седан 330e пред урбана заднина.

МАКСИМАЛНА ДИНАМИКА.

Движење со поголема агилност благодарение на XtraBoost.

Страничен тричетвртински замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан на отворен паркинг зад жена пред урбана заднина.

BMW СЕРИЈА 3 СЕДАН.

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

* Достапно од 07/2019. Податоците се прелиминарни.

BMW 320d Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 4,7–4,4 [4,5–4,2]
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 122–115 [117–110]

BMW 320d xDrive Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 4,8–4,5
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 125–118

BMW 330i Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 6,1–5,8
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 139–132

BMW M340i xDrive Седан(2):
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7,5
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 172

BMW 330e Седан(2):
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): од 1,7
CO2 емисии во g/km (комбинирано): од 39

Вредностите за возилата означени со (2) се прелиминарни.

Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се добијат од „Новиот прирачник за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Остфилдерн, Германија и на https://www.dat.de/co2.

Вредностите се темелат врз новиот WLTP пропис и повторно се претворени во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) на CO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.


Дознајте повеќе