BMW 6 Series Gran Turismo 640i xDrive G32 2020 Bernina Grey side rear view parked in front of building

THE 6

BMW СЕРИЈА 6 GRAN TURISMO: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Клучните факти и бројки за BMW Серија 6 Gran Turismo на прв поглед: мотори, потрошувачка, емисии на CO2 и димензии. Проверете ги сите податоци за перформансите - како што се зафатнините, КС, вртежниот момент и забрзувањете - и откријте кој мотор најдобро одговара на Вашите потреби.

Дознајте повеќе
THE 6BMW СЕРИЈА 6 GRAN TURISMO: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ НА BMW СЕРИЈА 6 GRAN TURISMO.

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,860
Максимална дозволена тежина во kg 2,450
Дозволено оптоварување во kg 665
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,230/1,380
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 600
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,800
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,100
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 190 (258)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,550-4,400
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 6.5

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 7.4-7,.2
Екстра-урбана во л/100км 5.4-5.2
Комбинирана во л/100км 6.1-5.9
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 139-135
Капацитет на резервоар, приближно во l 68

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии на задни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,930
Максимална дозволена тежина во kg 2,510
Дозволено оптоварување во kg 655
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,190/1,400
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 600
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,800
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,100
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 245 (333)/5,500-6,250
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 450/1,600-4,800
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 5.5

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 8.9-8.7
Екстра-урбана во л/100км 5.9-5.7
Комбинирана во л/100км 7.0-6.8
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 160-155
Капацитет на резервоар, приближно во l 68

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии на задни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,985
Максимална дозволена тежина во kg 2,575
Дозволено оптоварување во kg 665
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,240/1,420
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 600
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,800
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,100
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 245 (333)/5,500-6,250
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 450/1,600-4,800
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 5.4

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 9.5-9.4
Екстра-урбана во л/100км 6.2-6.0
Комбинирана во л/100км 7.4-7.2
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 170-166
Капацитет на резервоар, приближно во l 68

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии на задни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,910
Максимална дозволена тежина во kg 2,490
Дозволено оптоварување во kg 655
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,150/1,420
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 600
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,800
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2.100
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2.100

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 140 (190)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 220
Забрзување од 0-100 km/h во сек 7.9

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 5.1-5.0
Екстра-урбана во л/100км 4.2-4.1
Комбинирана во л/100км 4.6-4.4
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 120-116
Капацитет на резервоар, приближно во l 66

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии на задни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,965
Максимална дозволена тежина во kg 2,550
Дозволено оптоварување во kg 680
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,200/1,345
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 600
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,800
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2.100
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2.100

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 140 (190)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 218
Забрзување од 0-100 km/h во сек 8.0

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 5.6-5.4
Екстра-урбана во л/100км 4.5-4.3
Комбинирана во л/100км 4.9-4.7
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 129-124
Капацитет на резервоар, приближно во l 66

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии на задни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 2,005
Максимална дозволена тежина во kg 2,575
Дозволено оптоварување во kg 645
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,215/1,425
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 600
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,800
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,100
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 210 (286)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 650/1,500-2,000
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 6.1

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 6.2-6.1
Екстра-урбана во л/100км 4.4-4.2
Комбинирана во л/100км 5.0-4.9
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 133-128
Капацитет на резервоар, приближно во l 66

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии на задни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 2,065
Максимална дозволена тежина во kg 2,640
Дозволено оптоварување во kg 650
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,280/1,445
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 600
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,800
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,100
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 210 (286)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 650/1,500-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 5.9

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 6.7-6.4
Екстра-урбана во л/100км 4.6-4.4
Комбинирана во л/100км 5.3-5.1
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 140-135
Капацитет на резервоар, приближно во l 66

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии на задни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 2,085
Максимална дозволена тежина во kg 2,685
Дозволено оптоварување во kg 675
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,310/1,465
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 600
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,800
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 2,100
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 250 (340)/4,400
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 700/1,750-2,250
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 5.3

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 6.9-6.7
Екстра-урбана во л/100км 4.8-4.6
Комбинирана во л/100км 5.6-5.4
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 147-141
Капацитет на резервоар, приближно во l 66

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии на задни пневматици 225/60 R17 99 Y
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW 640i xDrive Gran Turismo:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.4–7.2
CO2 emissions in g/km (combined): 170–166


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW 640i xDrive Gran Turismo:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7.4–7.2
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 170–166

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на СО2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува за време на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни на избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Упатствата за потрошувачка на гориво за нови патнички возила и Упатства за емисија на СО2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од ДАТ Дојче автомобил Треуханд GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Остфилдерн, Германија и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите се веќе засновани на новата регулатива за WLTP и се преточени во NEDC-еквивалентни вредности со цел да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци или други давачки поврзани со возилата засновани на емисии на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.