ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1965
Максимално дозволена тежина во кг 2395
Дозволено оптоварување во кг 505
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.235-1.250
Капацитет на багажник во л 420
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во ccm 4395
Клип/цилиндар во mm 88,3/89,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 390 (530)/5.500-6.000
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин 750/1.800-4.600
Размер на компресија:1 10,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 3.7

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км -
Возење надвор од град во л/100км -
Комбинирано возење во л/100км 10,5-10,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 240-228
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh/100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни гуми 245/35 R20 95Y XL
Димензија на задни гуми 275/30 R20 97Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 20 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 9 J x 20 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1905
Максимално дозволена тежина во кг 2370
Дозволено оптоварување во кг 540
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.175-1.290
Капацитет на багажник во л 420
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 235 (320)/4.400
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин 680/1.750-2.250
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.9

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 7,6-7,2
Возење надвор од град во л/100км 5,4-5,1
Комбинирано возење во л/100км 6,2-5,9
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 164-154
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh/100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни гуми 245/45 R18 100Y XL
Димензија на задни гуми 275/40 R18 103Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 18 инчи,лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 9 J x 18 инчи, лесна легура

Информации за податоците.

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

Вредностите на возилата означени со (2) се прелиминарни.

Вредностите на возилата означени со (3) веќе се темелат врз новиот WLTP пропис и повторно се претворени во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. [Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) на CO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде].

Спецификациите за ефикасност на СО2 се утврдуваат во согласност со Директивата 1999/94 / EC и со eвропската регулатива во нејзината важечка верзија. Прикажаните вредности се базираат врз потрошувачката на гориво, вредностите на CO2 и потрошувачката на енергија според NEDC циклусот за класификацијата.

Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се добијат од „Прирачникот за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили“, кој е достапен на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

Дознајте повеќе