BMW i4 eDrive40 G26 2021 тричетвртински страничен поглед во возење пред зграда

THE i4

BMW i4 eDrive40 G26 2021 тричетвртински страничен поглед во возење пред зграда

НОВИОТ i4: МОТОР И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Најважните факти и податоци за BMW i4  на дланка: мотор, потрошувачка на енергија, електричен опсег и димензии. Проверете ги сите податоци за перформансите како што се коњските сили, вртежите и забрзувањето.

Дознајте повеќе
THE i4НОВИОТ i4: МОТОР И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW i4.*

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.125
Максимално дозволена тежина во кг 2.605
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.140/1.550
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или Спуштен покрив) во л 470
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или Кренат покрив) во л 1.290

Електричен мотор

Излезна снага на електричен мотор kW (hp) 250 (340)
Број на вртежи на електричен мотор (Nm) 430

Перформанси

Најголема електрична брзина во км/час 190
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,7

Опсег и полнење

Електричен опсег во км 493-590
Капацитет за развој на литиум-јонска батерија во kWh 80,7/83,9
DC време на полнење во минути, на пр. на DC станица за брзо полнење (моќност на полнење 150 kW; 10% -80%) 31 мин
AC време на полнење во часови, на пр. Со Flexible Fast Charger / Wallbox (моќност на полнење 11 kW; 0% -100%) 8,25 часа

Потрошувачка

Потрошувачка на електрична енергија во kWh/100км 19,1-16,1
Потрошувачка на гориво комбинирано, л/100км 0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 0

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 101 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 101 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5Jx17 LM
Димензии и материјал на задните тркала 7,5Jx17 LM
Including of /content/bmw/marketB4R1/master/en_BQ/publicPools/teaser-pool/medium-teasers/tyre-energy-lables/jcr:content/par-4col/wideteaser_67 failed

Потрошувачка на енергија и CO2 емисии на BMW i4.

 • * Вредностите се прелиминарни; мерено според WLTP тест циклусот

  ** Понуда специфична за пазарот важечка за нови возила од BMW застапништвата и партнерите во Европа во BMW Charging Network.

  BMW i4 eDrive40(1):
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 km (комбинирано): 19,1–16,1
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 0

  BMW i4 M50(1):
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 km (комбинирано): 22,5–18
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 0
  Вредностите за возилата означени со (1) се прелиминарни.

  Официјалните податоци за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 се одредени со прописите за мерење и во согласност со регулативата (EU) 715/2007 која се применува при хомологација на возилото. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а опсегот ги зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркала и пневматици што се достапни за избраниот модел.

  Податоците во поглед на СО2 ефикасноста се утврдуваат во согласност со Директивата 1999/94/ЕC и важечката верзија на европската регулатива. Прикажаните вредности се базираат врз потрошувачката на гориво, вредностите на CO2 и потрошувачката на енергија според NEDC циклусот за класификацијата.

  Повеќе информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новите патнички возила може да се најдат во „Прирачникот за потрошувачка на гориво, СО2 емисии и потрошувачка на енергија кај нови патнички возила“, кој е достапен на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html