BMW M440i xDrive Coupé Dravite Grey metallic G22 2020 three quarter rear view

THE 4

BMW M

СОСЕМА НОВИОТ BMW M440i xDRIVE COUPÉ: МОДЕЛИ И ОПРЕМА

BMW Серија 4 Coupé M Автомобилите вози според сопствените правила. Овде можете да ги добиете сите информации за разновидната ексклузивна опрема и карактеристики за дизајнот, технологиите ориентирани кон перформансите и првокласните дигитални услуги. Откријте како агилното купе пренесува чисто задоволство при возење благодарение на моќниот мотор и совршено усогласените карактеристики на динамиката.

Дознајте повеќе
THE 4СОСЕМА НОВИОТ BMW M440i xDRIVE COUPÉ: МОДЕЛИ И ОПРЕМА

ДИЗАЈН И ПЕРФОРМАНСИ.

Дизајн опции и карактеристики на возна динамика кај BMW M440i xDrive Coupé.

Излегување од удобната зона со стил: BMW M440i xDrive не само што испраќа пораки за извонредни перформанси, туку и за индивидуален дизајн. Карактеристиките на дизајнот специфични за М во Cerium Grey го надополнуваат динамичниот изглед на спортското купе од вертикалната бубрежна решетка BMW до обложувањата на задната цевка. Во внатрешноста, осветлувањето, како што се M Sport седиштата или M кожниот управувач со мултифункции, го потенцираат ексклузивниот спортски дух на пилотската кабина насочена кон возачот.

BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic side view model in car with door open
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 front view vertical BMW double kidney in Cerium grey

Бубрежна решетка М во Cerium grey.

Карактеристичната вертикална двојна бубрежна BMW решетка им оддава почит на легендите во мотоспортот, како што е BMW 328. Рамката во Cerium Grey и дава на прогресивната бубрежна маска посебно присуство и претставува повторна интерпретација на традицијата на BMW.
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three quarter side view closeup front apron M Aerodynamic package

М Аеродинамичен пакет.

М аеродинамичниот пакет со специфична М предна престилка, задна престилка и странични прагови во боја на каросеријата и дводелен дифузер во Dark Shadow металик и Black high-gloss, пренесува чиста динамика и спортски карактер. Дифузерот кај M440i е целосно изведена во Black high-gloss.
18'' M light alloy wheels Double-spoke style 848 Bicolour Jet Black BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 close up

18'' M алуминиумски наплатоци Double-spoke style 848 Bicolour Jet Black.

18" M алуминиумски наплатоци Double-spoke style 848 M Bicolour Jet Black со комбинирани наплатоци, Димензии напред: 7.5J x 18 со 225/45 R18 пневматици, димензии назад: 8.5J x 18 with 255/40 R18 пневматици.
M Sport seats BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 interior close-up

M Sport седишта.

Прилагодливите седишта M Sport со карактертеристично BMW седење и делумно интегриран потпирач за глава овозможуваат одлична странична поддршка за вас и вашиот совозач. Покрај тоа, ширината на потпирачот за грб може индивидуално да се прилагоди. Нивниот посебен дизајн со црно M лого ги истакнува атлетските можности на возилото.
M Leather steering wheel BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 interior close up

М кожен спортски управувач.

Спортски М кожен управувач вклучува повеќефункционални копчиња, ознака M и интегрирано воздушно перниче од страната на возачот е претставено во дизајн со три крака. Со „Walknappa“ Black кожна изведба, со црни шевови и контурни потпирачи на палецот, овозможува директно, атлетско искуство при управувањето.
BMW TwinPower Turbo inline 6-cylinder petrol engine BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 close up

BMW M TwinPower Turbo 6-цилиндричен бензински мотор.

Командна моќност, мазно работење и возбудлив звук се обележјата на 6-цилиндричниот бензински BMW M TwinPower Turbo мотор од новата генерација на моторниот опсег на BMW EfficientDynamics. Со Double-VANOS, Valvetronic, High-Precision Injection и TwinScroll турбо полнач, тој е особено моќен и ефикасен.
Adaptive M suspension BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 detail rear apron

М адаптивна суспензија.

М адаптивната суспензија може да се прилагоди електрично во секое време за да одговара на условите на патот и возењето. Можете исто така да ги прилагодите карактеристиките на суспензијата преку Driving Experience Control за да го овозможите преферираниот стил на возење во тоа време - од удобен до крајно атлетски со значително агилно ракување.
Servotronic M Leather steering wheel BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 interior close up

Варијабилно спортско управување.

Варијабилното спортско управување со Servotronic создава директен и подвижен одговор на управувачот и гарантира дека е потребен помалку физички напор за вртење на тркалата. Тој реагира на аголот на управувачот со различен однос во управувањето, согласно ситуацијата. Ова го подобрува управувањето при возење подинамично и го намалува напорот потребен за управување при паркирање и вртење.
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three quarter side view

M Sport диференцијал.

М спортскиот диференцијал ја оптимизира стабилноста и триењето при возење при промена на лентата или забрзување од свиок, при преземање кривини со голема брзина или на различни површини на патот. Влечењето и триењето е оптимизирано со помош на електронски управуван уред што ја намалува разликата во брзината на вртење помеѓу задните тркала.
Steptronic Sports Transmission BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 interior detail selector lever

Steptronic спортска трансмисија.

Автоматската 8-степена Steptronic спортска трансмисија нуди неверојатно спортски промени во брзината. Без разлика дали е автоматско или рачно користејќи ја рачката на менувачот или лопатките за менување брзини - за удобно придвижување или неверојатно динамично возење. Во режимот SPORT и со рачката на менувачот во левата положба S / M, менувачите на брзината се конфигурирани за максимални перформанси.
M Sport brake BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 detail light alloy wheels

M Sport сопирачки.

М Sport сопирачките имаат четири диск-клипа напред и еден клип одзади во Blue металик со М ознаки и големи дискови за сопирање за да се обезбеди извонредна изведба при сопирање.

ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ.

Дигитални услуги и помошни системи за возачот во BMW M440i xDrive Coupé.

Driving Assistant Professional BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 close up

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional нуди оптимална удобност и безбедност за време на критични или монотони ситуации во сообраќајот. Покрај содржината на Driving Assistant, тој истотака содржи и Steering и Lane Control Assistant со проширени функции, Lane Change и Emergency Stop Assistant и Lane Keeping Assistant со активна заштита од страничен удар.
Parking Assistant Plus BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 close up

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus го олеснува паркирањето и маневрирањето со возилото. Тој се одликува со системот за опкружувачки преглед, вклучително Top View, Panorama View, Remote 3D View, како и странично помагало за паркирање, функција за сопирање во итни случаи Active Park Distance Control, Parking Assistant со надолжно и странично водство и Reversing Assistant.
Smartphone Integration BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 interior

Smartphone integration.

Зошто да бидете без опциите од Вашиот смартфон во Вашиот BMW автомобил кога можете и понатаму да ги користите како и обично? Со smartphone integration, Вашето возило поддржува Apple CarPlay и Android Auto со безжична врска помеѓу возилото и Вашиот смартфон. Ова ви овозможува да ги користите омилените опции и апликации и во Вашето возило.

Fuel consumption and CO2 emissions of the BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé(1):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.2–6.8
CO2 emissions in g/km (combined): 165–155

The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.

The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2 на BMW M440i xDrive Coupé.

 • BMW M440i xDrive Coupé:
  Потрошувачка на гориво во l / 100 km (комбинирано): 7.1–6.8
  Емисија на CO2 во g / km (комбинирано): 163-155

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на СО2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува за време на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни на избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Упатствата за потрошувачка на гориво за нови патнички возила и Упатства за емисија на СО2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од ДАТ Дојче автомобил Треуханд GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Остфилдерн, Германија и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите се веќе засновани на новата регулатива за WLTP и се преточени во NEDC-еквивалентни вредности со цел да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноците или другите давачки поврзани со возилата засновани на емисии на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.