BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 Dravite grey metallic three quarter side view

THE 4

BMW M

СОСЕМА НОВИОТ BMW M440i xDRIVE COUPÉ: МОТОР И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Клучните факти и бројки на BMW Серија 4 Coupe M Автомобил на прв поглед: мотор, потрошувачка, емисии на CO2 и димензии. Проверете ги сите податоци за перформансите, како што се зафатнина, КС, вртежен момент и забрзување.

Дознајте повеќе
THE 4СОСЕМА НОВИОТ BMW M440i xDRIVE COUPÉ: МОТОР И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА M440i xDRIVE COUPÉ.

Изберете модел

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во кг 1,815
Максимална дозволена тежина во кг 2,245
Дозволено оптоварување во кг 505
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,110/1,190
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 440
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l -
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во кг 1,800
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во кг 1,800

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2,998
Клип/цилиндар во мм 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/мин 275 (374)/5,500-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин 500/1,900-5,000
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 4.5

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 9.0-8.6
Екстра-урбана во л/100км 6.2-5.7
Комбинирана во л/100км 7.1-6.8
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 163-155
Капацитет на резервоар, приближно во l 59

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/45 R18 95 Y XL
Димензии на задни пневматици 255/40 R18 99 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5Ј х 18 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5Ј х 18 инчни алуминиумски наплатоци

Fuel consumption and CO2 emissions of the BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé(1):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.2–6.8
CO2 emissions in g/km (combined): 165–155

The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.

The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2 на BMW M440i xDrive Coupé.

 • BMW M440i xDrive Coupé:
  Потрошувачка на гориво во l / 100 km (комбинирано): 7.1–6.8
  Емисиja на CO2 во g / km (комбинирано): 163-155

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на СО2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува за време на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни на избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Упатствата за потрошувачка на гориво за нови патнички возила и Упатства за емисија на СО2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите се веќе засновани на новата регулатива за WLTP и се преточени во NEDC-еквивалентни вредности со цел да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноците или другите давачки поврзани со возилата засновани на емисии на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.