BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire металик F44 три-четвртини страничен поглед со жена во позадина

THE 2

BMW M

BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ:

Овде ќе ги најдете клучните технички податоци за BMW M235i xDrive Gran Coupé. Откријте повеќе за моторот, забрзувањето, максималната брзина, потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и многу повеќе.

Дознајте повеќе
THE 2BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ:

TEХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел

Тежина

Неоптоварена тежина ЕУ во кг 1,645
Максимална дозволена тежина во кг 2,105
Дозволено оптоварување во кг 535
Дозволено оптоварување на оската во кг 1,140/1,040
Капацитет на багажник (седишта нагоре/спуштен кров) 430
Капацитет на багажник (седишта надоле/отворен кров) -
Оптоварување на приколка во кг -
Оптоварување на приколка 8% во кг -
Оптоварување на приколка 12% во кг -

Мотор

Цилиндри/Вентили 4/4
Капацитет во ccm 1998
Удар/отвор во mm 94.6/82
Моќност на моторот во kW (hp) на 1/min 225 (306)/5,000-6,250
Вртежен момент на моторот Nm на 1/min 450/1,750-4,500
Сооднос на компресија: 1 9.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во секунда 4.8

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100 km 8.6-8.5
Екстра-урбана во л/100 km 6.3-5.6
Комбинирана 7.1-6.7
Емисија на CO2 комбинирана во г/км 162-153
Капацитет на резервоар, приближно во л 50

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/40 R18 92 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/40 R18 92 Y XL
Димензии на предни наплатоци и изработка 8 J x 18 инчи, алуминиумски наплатоци
Димензии на задни наплатоци и изработка 8 J x 18 инчи, алуминиумски наплатоци

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
  Потрошувачка на гориво во l / 100 km (комбинирано): 7.1–6,7
  Емисија на CO2 во g / km (комбинирано): 162-153

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Нови потрошувачи на гориво за патнички возила и упатства за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани (барем меѓу другото) на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени тука.