BMW X7 M50d и M50i, технички податоци G07

THE X7

BMW X7 M50d и M50i, технички податоци G07

BMW X7 M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

THE X7BMW X7 M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Најважните факти и податоци за BMW X7 M50d и BMW X7 M50i на дланка: мотори, потрошувачка, CO2 емисии и димензии. Проверете ги сите податоци за перформансите, како што се зафатнина на моторот, коњски сили, вртежи и забрзување.

Дознајте повеќе

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW X7 M50d И BMW X7 M50i

Изберете модел
  • BMW X7 M50i

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.565
Максимално дозволена тежина во кг 3.295
Дозволено оптоварување во кг 805
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.460/1.930
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или отворен покрив) во л 300
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или затворен покрив) во л 2.120
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 3.500-2.600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 3.500-2.600

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во ccm 4.395
Клип/цилиндар во mm 88,3/89,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 390 (530)/5.500-6.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 750/1.800-4.600
Размер на компресија:1 10,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,7

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 12,8-12,3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 292-280
Капацитет на резервоарот, приближно во л 83

Тркала

Димензија на предни пневматици 285/45 R21 113 Y XL
Димензија на задни пневматици 285/45 R21 113 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 9,5 J x 21 инчи, лесен алуминиум
Димензии и материјал на задните тркала 9,5 J x 21 инчи, лесен алуминиум

Fuel consumption and CO2 emissions of the BMW X7 M Automobiles.

BMW X7 M50d:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.8-7.3
CO2 emissions in g/km (combined): 204-192

 

BMW X7 M50i:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 11.7
CO2 emissions in g/km (combined): 268

 

The values of fuel consumptions, CO2 emissions and energy consumptions shown were determined according to the European Regulation (EC) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

The CO2 efficiency specifications are determined according to Directive 1999/94/EC and the European Regulation in its current version applicable. The values shown are based on the fuel consumption, CO2 values and energy consumptions according to the NEDC cycle for the classification.

 

For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the “handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars”, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии на BMW X7 M Автомобили.

  • BMW X7 M50i:
    Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 12,8-12,3
    CO2 емисии во г/км (комбинирано): 292-280

    Официјалните податоци за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 се одредени со прописите за мерење и во согласност со регулативата (EU) 715/2007 која се применува при хомологација на возилото. WLTP бројките (според тестот за Светска хомологација на лесни возила) ја земаат предвид секоја дополнителна опрема. За ново одобрените возила од 01.01.2021, официјалните спецификации се достапни само согласно WLTP. Дополнителни информации за NEDC и WLTP методите на мерење можете да побарате на www.bmw.de/wltp.

    Повеќе информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новите патнички возила може да се најдат во „Прирачникот за потрошувачка на гориво, СО2 емисии и потрошувачка на електрична енергија кај нови патнички возила“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места, кај DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија и на https://www.dat.de/co2.