BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic top view with model

THE 4

СОСЕМА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 4 COUPE: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Клучните факти и бројки за новиот BMW Серија 4 Coupé на прв поглед: мотори, потрошувачка, емисија на CO2 и димензии. Проверете ги сите податоци за перформансите, како што се КС, вртежен момент и забрзување - и откријте кој мотор најдобро одговара на вашите потреби.

Дознајте повеќе
THE 4СОСЕМА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 4 COUPE: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ НА СОСЕМА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 4 COUPÉ.

Изберете модел

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,600
Максимална дозволена тежина во kg 2,015
Дозволено оптоварување во kg 490
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 970/1,120
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 440
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l -
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,600
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 1,600

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 300/1,350-4,000
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Максимална брзина во km/h 240
Забрзување од 0-100 km/h во сек 7.5

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 7.2-6.6
Екстра-урбана во л/100км 5.0-4.6
Комбинирана во л/100км 5.8-5.3
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 132-122
Капацитет на резервоар, приближно во l 59

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5Jx17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5Јx17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,620
Максимална дозволена тежина во kg 2,030
Дозволено оптоварување во kg 485
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 980/1,120
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 440
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l -
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,600
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 1,600

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 190 (258)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,550-4,400
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 5.8

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 7.7-7.3
Екстра-урбана во л/100км 5.3-4.8
Комбинирана во л/100км 6.1-5.7
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 141-131
Капацитет на резервоар, приближно во l 59

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5J х 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5J х 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,680
Максимална дозволена тежина во kg 2,095
Дозволено оптоварување во kg 490
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,020/1,160
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 440
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l -
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,600
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 1,600

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 140 (190)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 240
Забрзување од 0-100 km/h во сек 7.1

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 4.9-4.5
Екстра-урбана во л/100км 3.9-3.6
Комбинирана во л/100км 4.2-3.9
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 112-103
Капацитет на резервоар, приближно во l 59

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5J х 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5J х 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,745
Максимална дозволена тежина во kg 2,165
Дозволено оптоварување во kg 495
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,070/1,170
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 440
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l -
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,800
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 1,800

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 140 (190)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 238
Забрзување од 0-100 km/h во сек 7.4

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 5.2-4.8
Екстра-урбана во л/100км 4.2-4.0
Комбинирана во л/100км 4.6-4.3
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 121-112
Капацитет на резервоар, приближно во l 59

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5J х 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5J х 17 инчни алуминиумски наплатоци

Fuel consumption and CO2 emissions of the BMW 4 Series Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.2–6.8
CO2 emissions in g/km (combined): 165–155


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2 на BMW Серија 4 Coupé.

 • BMW M440i xDrive Coupé:
  Потрошувачка на гориво на l/100 km (combined): 7.1–6.8
  Емисија на CO2 во g/km (combined): 163–155

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Новата потрошувачка на гориво за патнички возила и упатствата за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани (барем меѓу другото) на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени тука.