BMW Серија 4 Coupé G22 2020 Arctic Race Blue металик three-quarter rear view rear lights with model standing next to car

THE 4

СОСЕМА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 4 COUPE: МОДЕЛИ И ОПРЕМА

Предизвикајте го статус кво со BMW Серија 4 Coupé. Овде можете да ги дознаете сите информации за разновидноста на осветлувањето, дизајнот, ексклузивна опрема и дигиталните услуги од прва класа. Откријте како уникатниот BMW Серија 4 Coupé со моќни мотори и неговите совршено прилагодени карактеристики фокусирани на динамиката, кои испорачуваат чисто задоволство при возењето искачувајќи ве на големи височини.

Дознајте повеќе
THE 4СОСЕМА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 4 COUPE: МОДЕЛИ И ОПРЕМА

ОПЦИИ НА МОДЕЛИ И ОПРЕМА.

Доминантната индивидуална опрема и моделите на BMW Серија 4 Coupé.

Стандарден Модел.

Во верзијата за основна опрема, BMW Серија 4 Coupé инспирира со својот прогресивен дизајн и функционални карактеристики за подобрување на удобноста и безбедноста.

BMW Серија 4 Coupé G22 2020 basic equipment Arctic Race Blue металик

Во верзијата за основна опрема, BMW Серија 4 Coupé инспирира со својот прогресивен дизајн и функционални карактеристики за подобрување на удобноста и безбедноста.

 • Стандардна опрема

Модел М Sport

Моделот M Sport му дава на возилото уште поквалитетен и поспортски изглед. Покрај заострениот изглед во надворешноста и ентериерот, моделот М Sport гарантира зголемување на задоволството во возењето. Суспензијата M Sport, сопирачките M Sport и пакетот M Aerodynamics значително ја оптимизираат динамиката на возењето.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 M Sport package Arctic Race Blue metallic three-quarter front view

Моделот M Sport му дава на возилото уште поквалитетен и поспортски изглед. Покрај заострениот изглед во надворешноста и ентериерот, моделот М Sport гарантира зголемување на задоволството во возењето. Суспензијата M Sport, сопирачките M Sport и пакетот M Aerodynamics значително ја оптимизираат динамиката на возењето.

 • Екстериер

 • Ентериер

BMW 4 Series Coupé Individual Dravite grey metallic G22 2020 three-quarter front view standing
BMW 4 Series Coupé Individual Frozen Portimao Blue metallic G22 2020 three-quarter front view standing
BMW 4 Series Coupé Individual Frozen Deep Grey metallic G22 2020 three-quarter front view standing
BMW Individual extended leather trim 'Merino' Ivory White BMW 4 Series Coupé Individual G22 2020 interior cockpit
BMW Individual extended leather trim 'Merino' Fiona Red/Black BMW 4 Series Coupé Individual G22 2020 interior
BMW Individual extended leather trim 'Merino' Fjord Blue/Black BMW 4 Series Coupé Individual G22 2020 interior
Interior trims Fine wood with highlight trim finisher in Pearl Chrome BMW 4 Series Coupé Individual G22 2020 interior
BMW Individual interior trim finishers Aluminium fabric high-gloss with highlight trim finisher in Pearl Chrome BMW 4 Series Coupé Individual G22 2020 interior
Interior trims Fine Black high-gloss in Pearl Chrome BMW 4 Series Coupé Individual G22 2020 interior
BMW Individual headliner anthracite BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior cockpit
Entry sill with designation BMW Individual BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior cockpit

BMW INDIVIDUAL ЗА СОСЕМА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 4 COUPÉ.

Исклучително, независно, индивидуално: дајте му на новото BMW Серија 4 Coupé одредено нешто што е совршено за вас со ексклузивните и висококвалитетни опции од BMW Individual. Подгответе се да поставите огромен акцент на патот со фасцинантни BMW Individual бои. Во комбинација со импресивниот 19 "BMW Individual алуминиумски наплатоци 793 I in Bicolour, возилото се појавува уште поелегантно а спортско. Подвлечете го вашето чувство за уникатност во ентериерот, како и со висококвалитетен BMW Individual внатрешните лајсни или особено луксузниот BMW Individual опции за кожна внатрешност.

ДИНАМИКА ВО ВОЗЕЊЕТО.

Погон и шасија на сосема новиот BMW Серија 4 Coupé.

Спортско водење на патиштата, оптимално ракување и голема агилност: во однос на перформансите и динамиката на возењето, новиот BMW Серија 4 Coupé овозможува возбудливо задоволство при возењето. Со моќни BMW TwinPower Turbo мотори и совршено исти компоненти на суспензија, спортското купе е подготвено за секој предизвик.

BMW TwinPower Turbo 4-cylinder petrol engine BMW 4 Series Coupé G22 2020

BMW TwinPower Turbo 4-цилиндричен бензински мотор.

Новата генерација на BMW TwinPower Turbo 2-литарски, 4-цилиндричен бензински мотор гарантира максимално задоволство во возењето. Се забележува неговата агилност во испораката на моќноста како и извонредната рекација дури и на мали брзини, со мала потрошувачка и ниска емисија на CO2.
Steptronic Sport Transmission BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior

Steptronic спортска трансмисија.

8-степениот Steptronic Sport автоматски менувач нуди неверојатно спортски промени во менувачот. Без разлика дали е автоматско или рачно со употреба на рачката на менувачот или копчињата за менувач - за удобно приземјување или неверојатно динамично возење. Во режимот SPORT и со менувачот во положба S / M, менувањето на брзините се конфигурирани за максимална изведба.
xDrive logo BMW 4 Series Coupé G22 2020

xDrive.

Интелигентниот систем за погон на сите тркала BMW xDrive непречено и променливо ја дистрибуира погонската моќност на предните и задните тркала за дополнително влечење, динамика на возењето и безбедност во секоја ситуација при возење. За уште подобра агилност, електронски контролираната дистрибуција на моќност, дава контрабаланс при преголема моќност и потпора во свиоци.
Suspension BMW 4 Series Coupé G22 2020

Суспензија.

Стандардната суспензија нуди високо ниво на прецизност, агилност и удобност на суспензијата. Ова е овозможено со двојната предна оска и спојка, изработена од алуминиум и детално дизајнирана задна оска од пет краци, заедно со високо прецизно подесување на сите компоненти.
BMW TwinPower Turbo 4-cylinder diesel engine BMW 4 Series Coupé G22 2020

BMW TwinPower Turbo 4-цилиндричен дизел мотор.

Новата генерација на BMW TwinPower Turbo 2-литарски 4-цилиндричен дизел мотори демонстрираат агилна испорака на енергија заедно со одлична реакција, дури и при мала брзина на моторот. Турбо-полначот со варијабилна турбинска геометрија и директното вбризгување на CommonRail гарантира дека овие мотори се исклучително ефикасни на гориво и ниски емисија на CO2.

ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ.

Дигитални услуги и системи за помош на возачот достапни кај сосема новиот BMW Серија 4 Coupe.

Driving Assistant Professional BMW 4 Series Coupé G22 2020

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional нуди оптимална удобност и безбедност за време на критични или монотони сообраќајни ситуации. Покрај содржината на Driving Assistant,, тој исто така вклучува асистент за управување и управување со ленти со проширени функции, асистент за промена на лента и стоп за итни случаи и асистент за чување лента со активна заштита од страничен судир.
Parking Assistant Plus BMW 4 Series Coupé G22 2020

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus го олеснува паркирањето и маневрирањето на возилото. Вклучува меѓу другите и системот за опкружувачки преглед, вклучувајќи го Преглед од горе, Панорама поглед, далечински 3Д преглед, како и странично помагање за паркирање, функција за итно сопирање, Активна контрола на далечина за контрола на паркот, Асистент за паркирање со надолжно и странично упатство и асистент за обратна насока.
Smartphone Integration BMW 4 Series Coupé G22 2020

Смартфон интеграција.

Зошто да одите без опциите на вашиот паметен телефон, во вашиот BMW кога ќе можете да продолжите да го користите како и обично? Со Смартфон интеграцијата, вашето возило поддржува Apple CarPlay® и Android Auto® преку безжична врска помеѓу вашиот паметен телефон и возилото. Ова ви овозможува полесно да користите познати функции и разни апликации во возилото.

Fuel consumption and CO2 emissions of the BMW 4 Series Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.2–6.8
CO2 emissions in g/km (combined): 165–155


BMW 430i Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 6.1–5.7
CO2 emissions in g/km (combined): 141–131


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.


Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2


The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2 на BMW Серија 4 Coupé.

 • BMW M440i xDrive Coupé:
  Потрошувачка на гориво l/100 km (комбинирано): 7.1–6.8
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 163–155

  BMW 430i Coupé:
  Потрошувачка на гориво l/100 km (комбинирано): 6.1 – 5.7
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 141 – 131

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Новата потрошувачка на гориво за патнички возила и упатствата за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места на DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани (барем меѓу другото) на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени тука.