BMW Серија 4 Coupé G22 2020 Arctic Race Blue металик three-quarter преглед од напред
Тип на мотори и горивоБензинДизел

THE 4

СОСЕМА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 4 COUPE: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип на мотори и горивоБензинДизел
THE 4СОСЕМА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 4 COUPE: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

Бескомпромисно некомпатибилен: новиот BMW Серија 4 Coupé се поставува одлучно и елегантно над сите постојни конвенции. Независниот дизајн и класичните coupé силуети се референтни икони кои истовремено го истакнуваат неговиот прогресивен карактер. Спортската леснотија се пренесува беспрекорно на патот, каде импресивната агилност и перформансите кои привлекуваат ги привлекуваат сите погледи, испраќаат огромни дози на адреналин. Како резултат, моќното спортско coupé исфрла аура на недостижност, што истовремено го прави сè попривлечен.
 

BMW M440i xDrive Coupé:

Потрошувачка на
гориво во l/100 km (комбинирано): 7.1–6.8

Емисија
на CO2 во g/km (комбинирано):163–155

Дознајте повеќе

A NEW EDGE.

Откријте ги карактеристиките на сосема новиот BMW Серија 4 Coupé.

BMW Серија 4 Coupé G22 2020 Arctic Race Blue металик поглед од напред двојна решетка

СИМПАТИЧЕН БУНТОВНИК.

Вертикални BMW двојни бубрежни решетки на BMW Серија 4 Coupé.

Дистинктивните вертикални BMW бубрежни решетки е сосема нова интерпретација на традицијата. Со својата прогресивна форма и возбудлив дизајн, всушност ги буди легендарните класици како BMW 328 или BMW 3.0 CSi.

BMW Серија 4 Coupé G22 2020 Arctic Race Blue металик three-quarter side view in motion

НЕЗАПИРЛИВ.

Погон и шасија на BMW Серија 4 Coupé.

Под хаубата на BMW Серија 4 Coupé чука срце во форма на BMW TwinPower Turbo мотор. Интеракцијата помеѓу совршено координираните компоненти на шасијата, чувствителното управување и прецизните опции за ракување, нуди неограничено задоволство при возењето.

ENJOY EVERY EDGE.

ИГРА СО ОГАН.

Екстериерен дизајн на BMW Серија 4 Coupé.

Наведната линија на покривот, карактеристична за купеата доминира во спортскиот и елегантен изглед на BMW Серија 4 Coupé. Мускулните размери во комбинација со ситни, прецизни контури нагласуваат решителна независност на динамичното спортско купе.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior Driver assistance systems digital services

ОСВОЈУВА НОВИ НИВОА.

Дигитални сервиси и помошни системи за возење на BMW Серија 4 Coupé.

Апликации вградени во автомобилот, интелигентна говорна асистенција или smartphone интеграција: ултра модерни системи за асистенција на возачот и иновативни дигитални услуги обезбедуваат исклучително поврзано искуство во возењето во новата BMW Серија 4 Coupé.

ЗАБОРАВЕТЕ НА НАВИКИТЕ.

Екстериерен дизајн на BMW Серија 4 Coupé.

Провокативен, независен, незгоден: со својот непогрешлив надворешен дизајн, BMW Серија 4 Coupé се манифестира како бунтовен индивидуалист. Особениот предниот дел со уникатната бубрежнa решетка BMW, ја нагласува максималната независност и го симболизира експресивниот изглед на новата BMW Серија Coupé.
BMW 4 Series Coupé G22 Arctic Race Blue metallic 2020 front view with double kidney front lights and model
BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic three-quarter front view BMW double kidney
BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic side view light alloy wheels model in car with door open
BMW 4 Series Coupé G22 Arctic Race Blue metallic 2020 side view flowing roof line
BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic three-quarter rear view shoulder with Hofmeister kink
BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue металик поглед од позади светла
BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue металик три-четвртини поглед од позади издуви
BMW 4 Series Coupé G22 Arctic Race Blue metallic 2020 front view with double kidney front lights and model

Дистинктивна предница на BMW Серија 4 Coupé.

Предниот дел се наоѓа ниско ниво над патот. Заедно со впечатливата двојна бубрежна решетка BMW и големите влезови за воздух, тесните двојни предни светла го формираат незапирливото лице на новата BMW Серија 4 Coupé.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic three-quarter front view BMW double kidney

Вертикалнa двојна бубрежна решетка BMW на BMW Серија 4 Coupé.

Големата вертикална бубрежна решетка BMW комбинира напредок и традиција: Како дефинирачки елемент на предниот дел, потсетува на легендите како што е BMW 328. Во исто време, сложената мрежа со саќе со својата хоризонтална, навидум летачки влезови, интегрира иновативна технологија како што е камерата на Parking Assistant Plus или сензорите за Driving Assistant Professional.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic side view light alloy wheels model in car with door open

Експресивни алуминиумски наплатоци на BMW Серија 4 Coupé

Висококвалитетните алуминумски наплатоци му даваат на BMW Серија 4 Coupé - моќен став и симболизираат огромна самодоверба.

BMW 4 Series Coupé G22 Arctic Race Blue metallic 2020 side view flowing roof line

Лебдечка кровна линија на BMW Серија 4 Coupé.

Прекрасните контури со висока прецизност и долг продолжен покрив формираат уникатна купе силуета која предизвикува ежење на прв поглед.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic three-quarter rear view shoulder with Hofmeister kink

Динамични рамена на BMW Серија 4 Coupé.

Моќ во својата најелегантна форма: покрај интерпретацијата на Hofmeister, извајаниот лак на задното тркало совршено го искористи целосниот ефект на линијата на т.н. мускулно рамо.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue металик поглед од позади светла

Истакнат заден дел на BMW Серија 4 Coupé.

Во комбинација со експресивниот заден дел, вдлабната стаклена градина му дава на возилото моќен изглед. Тесните задни светла во форма на L го комплетираат атлетскиот изглед

BMW 4 Series Coupé G22 2020 Arctic Race Blue металик три-четвртини поглед од позади издуви

Експресивен завршеток на BMW Серија 4 Coupé.

Погледот на задниот дел открива аура на решителност. Задниот завршеток, дифузерот и лајсните во форма на триаголници, доминираат на сликата.

" Со својот нов дизајнерски јазик, новиот BMW Серија 4 Coupé ја нагласува својата голема независност и формира експресивен карактер со голема привлечност. "
Adrian van Hooydonk, шеф на BMW Group Design.

ПРЕДВОДНИК ВО СЕ.

Дизајн на ентериерот во BMW Серија 4 Coupé.

Комплексност со концизна форма: ентериерниот дизајн на BMW Серија 4 Coupé го става возачот во центарот на вниманието. Покрај функционалното стилизирање на ентериерот, прецизниот дизајнерски јазик и висококвалитетните елементи создаваат модерна и независна аура.
BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior cockpit
BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior control control buttons
BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior co drivers side
BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior steering wheel and voice assistant
BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior sport seats fond
BMW 4 Series Coupé G22 2020 entry sill
BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior cockpit

Елегантна инструмент табла во BMW Серија 4 Coupé.

Новата иконографија го прикажува приказот со инструменти со уште поголема прецизност. Движејќи се во насока на стрелките на часовникот, тахометарот дозволува дополнителен употреблив простор за содржини во центарот.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior control control buttons

Динамично наклонета централна конзола на BMW Серија 4 Coupé.

Сите контроли се јасно структурирани во средишната конзола, со различна дистинкција која ја надополнува спортската аспирација на ентериерот.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior co drivers side

Хармонично дизајнирана предната патничка страна на BMW Серија 4 Coupé.

Дијагонална линија на знаци на таблата со инструменти на предната патничка страна, вклучувајќи и лесна конекција со вратата, го потенцира хармоничниот дизајн на ентериерот.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior steering wheel and voice assistant

Иновативен концепт на контрола и дисплеј на BMW Серија 4 Coupé.

Во срцето на кабината, централно ориентирана кон возачот, има два 12.3 инчни екрани. Меѓу опциите за нивно работење се Intelligent voice assistant и функцијата – екран на допир.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 interior sport seats fond

Карактеристичен coupe заден патнички дел на BMW Серија 4 Coupé.

Задниот дел со своите две седишта ја издвојува удобната сензација за седење типична за coupé. Две индивидуални седишта ја формираат задната клупа и го потенцираат спортскиот карактер на возилото.

BMW 4 Series Coupé G22 2020 entry sill

Елегантен влез на BMW Серија 4 Coupé.

Невидливата елеганција на надворешноста постојано се одразува и во внатрешноста. Висококвалитетните материјали заедно со динамичниот дизајн обезбедуваат емотивен амбиент.

Fuel consumption and CO2 emissions of the BMW 4 Series Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.2–6.8
CO2 emissions in g/km (combined): 165–155


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.


The CO2 efficiency specifications are determined according to Directive 1999/94/EC and the European Regulation in its current version applicable. The values shown are based on the fuel consumption, CO2 values and energy consumptions according to the NEDC cycle for the classification.


For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

 

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2 на BMW Серија 4 Coupé.

 • BMW M440i xDrive Coupé:
  Потрошувачка на гориво на l/100km (комбинирана): 7.1–6.8
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 163–155

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Нови потрошувачи на гориво за патнички возила и упатства за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани (меѓу другото) на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени тука.