ПИОНЕРИ НА ЛИДЕРСТВОТО

ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ И ОПЦИИТЕ ЗА ОПРЕМА НА BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН ЧИСТА СОВРШЕНОСТ

Во луксузна Bernina Grey со светкав ефект на килибар и 20-инчни тркала од лесна легура во стил со повеќе краци, BMW Серија 7 Седан импресионира со својата исклучителна појава. Моќниот BMW TwinPower турбо 8-цилиндричен бензински мотор обезбедува максимална излезна снага од 390 kW (530 hp) при максимален вртежен момент од 750 Nm за перформанси на највисоко ниво. Внатрешноста исто така импресионира во рекордно време со ексклузивните материјали, како што е проширениот тапацир од „Nappa“ кожа и дополнителна опшивка во Cognac или декоративните лајсни  во Dark American Oak.

Сив BMW Серија 7 Седан со надворешен дизајн Чиста совршеност во тричетвртински преден кадар

Во луксузна Bernina Grey со светкав ефект на килибар и 20-инчни тркала од лесна легура во стил со повеќе краци, BMW Серија 7 Седан импресионира со својата исклучителна појава. Моќниот BMW TwinPower турбо 8-цилиндричен бензински мотор обезбедува максимална излезна снага од 390 kW (530 hp) при максимален вртежен момент од 750 Nm за перформанси на највисоко ниво. Внатрешноста исто така импресионира во рекордно време со ексклузивните материјали, како што е проширениот тапацир од „Nappa“ кожа и дополнителна опшивка во Cognac или декоративните лајсни  во Dark American Oak.

  • Надворешност

  • Внатрешност

M SPORT ПАКЕТ

M Sport пакетот му дава на возилото особено спортски карактер. Со спортските елементи на предниот и задниот дел, возилото изгледа уште помоќно. Динамичниот профил е заокружен со ексклузивна боја на каросерија, спортски М тркала од лесна легура и повеќе детали во внатрешноста.

 

Сив BMW Серија 7 Седан M Sport пакет во тричетвртински преден кадар

M Sport пакетот му дава на возилото особено спортски карактер. Со спортските елементи на предниот и задниот дел, возилото изгледа уште помоќно. Динамичниот профил е заокружен со ексклузивна боја на каросерија, спортски М тркала од лесна легура и повеќе детали во внатрешноста.

 

  • Надворешност

  • Внатрешност

ЕНЕРГИЧНА ЕЛЕГАНЦИЈА

НАДВОРЕШНОСТА И ВНАТРЕШНОСТА НА BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН

Посебна форма на блескава моќ: BMW Серија 7 Седан е снажен и непоколеблив. Фокусираните предни светла и импресивната комбинирана двојна полукружна маска го формираат статусниот преден дел и на прв поглед го нагласуваат посебниот карактер на возилото. Од отворите за воздух на предниот дел, преку Air Breather, до задниот дел резултатот е флуидна линија во самиот дизајн. На овој начин, BMW Серија 7 Седан истовремено изгледа и издолжено и елегантно. Внатре, BMW Серија 7 Седан зрачи со јасност и висок квалитет. Внатрешноста во луксузната кожа и повеќережимскиот оперативен концепт ја нагласуваат неговата првокласна естетика и уникатен комфор. Дополнително, амбиенталното светло ѝ дава на внатрешноста уникатна атмосфера и идеално го заокружува хармоничниот концепт на дизајнот.
BMW Серија 7 Седан страничен поглед со отворена врата пред осветлен хотел
BMW Серија 7 Седан: преден поглед, крупен кадар на преден браник

Преден браник

Предниот браник со големата BMW полукружна маска гарантира силно присуство на патот. Дополнително, пониските влезни отвори за воздух се опкружени со динамично дизајнираните Air Blades кои ја оптимизираат аеродинамиката на возилото и го нагласуват спортско-елегантниот карактер на возилото.
BMW Серија 7 Седан: Крупен кадар на BMW ласерско светло

BMW ласерско светло

Во режим на ласерски долги светла во зависност од брзината, BMW ласерското светло осветлува опсег што е речиси двапати подолг од оној на другите предни светла, и на тој начин ја зголемува безбедноста преку подобрата видливост. Сините акценти и „BMW Laser“ ознаката визуелно ја означуваат технологијата. Оваа опрема вклучува адаптивни предни светла и BMW Selective Beam (асистент за долги светла без заслепување).
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на Аir Breather

Air Breather

Air Breather го акцентира спортско-елегантниот карактер на возилото и овозможува оптимален проток на воздух во делот на лакот на тркалата. Заедно со предниот браник и големата BMW полукружна маска, Седанот го манифестира своето снажно присуство на патот.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на задниот браник

Заден браник

Новодизајнираниот заден браник, тесните рефлектори и трапезоидните завршетоци на цевката за издувни гасови поставени на надворешните страни му даваат широк и впечатлив изглед на задниот дел. Рамните LED задни светла и тесната светлосна лента меѓу единиците за осветлување исто така го нагласуваат сеопфатниот ефект на седанот.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на LED задни светла со светлосна лента

LED задни светла со светлосна лента

Дводелните LED задни светла содржат задно светло, светло за прикочување, светло за враќање наназат, задна магленка и индикатор за насока во LED технологија. Рефлекторите се интегрирани во сегментите на левиот и десниот браник. Тесна светлосна лента меѓу единиците за светло ја нагласува ширината на возилото.
BMW Серија 7 Седан: Панорамски стаклен покрив од птичја перспектива

Панорамски стаклен покрив

Кога е отворен, панорамскиот стаклен покрив овозможува влегување на свеж воздух. Затворен, создава атмосфера полна со светлина во внатрешноста. Се отвора и затвора сосема автоматски со притискање на копче или со клучот од возилото и е опремен со функции на лизгање и кревање, завеса и дефлектор за ветар.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на седиштата во Nappa кожа

„Nappa“ кожа со продолжена опшивка Cognac

Ексклузивна „Nappa“ кожа со продолжен пораб/опшивка NMRI Cognac, боја на внатрешност црна
BMW Серија 7 Седан: акценти на амбиентално светло во внатрешноста

Акценти на амбиентално светло

Акцентот на амбиентално светло по B-столбовите создава комфорна пријатна атосфера за патниците на задните седишта. Благата светлина може да се вклучи и исклучи преку копче и создава пријатна атмосфера не само во темнина. Дури и кога е ективирано, мониторите во задниот дел може да се употребуваат без отсјај.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на решетката за товарење од не'рѓосувачки челик во отворениот багажник

Решетка за товарење од не'рѓосувачки челик

Широката решетка за товарење од не'рѓосувачки челик дава елегантен акцент и дополнително ја зголемува преградата за багаж
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на BMW Individual кутија за ладење

BMW Individual кутија за ладење

Електричната BMW Individual кутија за ладење се наоѓа во преградата за багажник и може да се отвори од делот за патници кога е спуштен централниот потпирач за рака во задниот дел. Нејзиниот капацитет од приближно 15 литри може да смести, на пример, две шишиња (0,5 литри) и шише шампањ (0,375 литри). Лесно се отстранува, па во секој момент можете повторно да го имате на располагање целосниот капацитет преградата за багаж.
BMW Серија 7 Седан Executive Lounge: простор за седење во задниот дел со највисок комфор

Executive Lounge

Executive Lounge нуди највисоко ниво на комфор и најдобар сеопфатен поглед за задниот патник на сопатничката страна. Седиштето има функција за масажа и различни можности за приспособување што го прават патувањето особено релаксирачко. Обезбедува максимален простор за нозете и вклучува потпирач на задниот дел на потпирачот за грб на сопатничкото седиште, со што се создава удобна позиција за одморање.

ПИОНЕРСКА ТЕХНОЛОГИЈА

PATHBREAKING INNOVATIONS OF THE BMW 7 SERIES SEDAN

Интуитивно кон иднината. Наскоро ќе може да изберете дали вие ќе возите или ќе ве возат автоматски. Денес, BMW Personal CoPilot системите за помош на возачот веќе ви овозможуваат да почувствувате што наскоро би можело да понуди возењето. Тие претставуваат поддршка за возачот или целосно преземаат одредени задачи. Во BMW Серија 7 Седан сѐ е специјално во функција на возачот. Дисплеите на BMW Live Cockpit Professional, на пример, многу лесно можат да се персонализираат. BMW Intelligent личниот асистент ви овозможува брзо и практично да управувате со одредени функции. Нова ера на технологијата.
BMW Серија 7 Седан: дисплеј на кој е прикажан BMW Оперативен систем 7.0

BMW Оперативен систем 7.0

Иновативниот оперативен концепт на BMW Оперативен систем 7.0 овозможува уште полесно управување со функциите на возилото преку, на пример, преку гестови, говор, екран на допир и iDrive контрола – сосема интуитивно. За оваа цел е надградена функционалноста на контролерот. На пример, сите дигитални услуги како што се апликациите, сега можат да се изберат директно.
BMW Серија 7 Седан: Дисплеј и инструмент табла на кои е прикажан Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional нуди оптимален комфор и максимална безбедност во многу критични или монотони ситуации на возење со асистентот за управување и контрола на лента, локалното предупредување на опасност, Асистентот за одржување лента со активна заштита од страничен удар и други безбедносни функции.
BMW Серија 7 Седан: дисплеј на кој е претставен Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus го олеснува паркирањето и управувањето со возилото. Меѓу другото, вклучува и систем за Преглед на околината што вклучува поглед одозгора, панорамски поглед, 3D поглед на далечина, како и помош за странично паркирање, активна контрола на растојание на паркирање, функција за сопирање во итни случаи, асистент за паркирање со линеарно насочување и асистент за враќање наназад.
BMW Серија 7 Седан: дисплеј и инструмент табла на која е прикажан Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade

Сакате вашиот BMW да биде во чекор со најновиот софтвер? Со Remote Software Upgrade вашиот BMW секогаш ќе биде како нов. Практичен, сигурен и без стрес – без потреба да го посетите вашиот локален BMW сервис. Надградбите се инсталираат на далечина, исто како и кај вашиот смартфон.
BMW Серија 7 Седан: дисплеј на кој е прикажан BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional со функција на навигација вклучува висококвалитетна дисплеј мрежа составена од контролен дисплеј со 10,25-инчен екран на допир со висока резолуција и целосно дигитална инструмент табла од 12,3 инчи.

НОВО НИВО НА ЕФИКАСНОСТ И ДИНАМИКА

МОТОРИТЕ НА BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН

Топ перформансите доаѓаат во многу форми. Затоа BMW Серија 7 Седан обезбедува спектар од мотори. Освен BMW TwinPower турбо линискиот 6-цилиндричен мотор, од толпата веднаш се издвојуваат и неверојатно снажниот V8 и моќниот V12 мотор. Како plug-in хибрид, возилото е и исклучиво ефикасно. Комбинацијата меѓу 6-цилиндричниот мотор, електричниот погон и високоволтажната батерија од најновата генерација резултира со максимални перформанси придружувани од подобрени вредности на потрошувачка. Благодарение на иновативниот BMW xDrive систем со погон на сите тркала, BMW Серија 7 Седан ја пренесува својата моќ на патот без оглед на условите – динамично и авторитетно.
Сив BMW Серија 7 Седан вози низ урбана средина во тричетвртински преден кадар
BMW Серија 7 Седан:крупен кадар на BMW TwinPower турбо 4-цилиндричен бензински мотор

BMW TwinPower турбо 4-цилиндричен бензински мотор

Новата генерација BMW TwinPower турбо 2.0-литарски 4-цилиндричен бензински мотор гарантира максимално задоволство во возењето. Се истакнува со неговото агилно испорачување на снага и по извонредната реакција дури и при ниски брзини, додека истовремено ја задржува економичноста на потрошувачката на гориво и ниските емисии.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на BMW TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен бензински мотор

BMW TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен бензински мотор

Доминантната снага, беспрекорното работење и возбудливиот звук се белези на BMW TwinPower турбо линискиот 6-цилиндричен бензински мотор од најновата генерација на BMW EfficientDynamics линијата на мотори. Со Double-VANOS, Valvetronic, High-Precision Injection и TwinScroll турбополнач, создава 250 kW (340 hp) и има просечна комбинирана стапка на потрошувачка на гориво од 7,5 литри на 100 km.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на BMW TwinPower турбо 8-цилиндричен бензински мотор

BMW TwinPower турбо 8-цилиндричен бензински мотор

BMW TwinPower турбо 8-цилиндричниот бензински мотор комбинира два турбополначи со Valvetronic целосно варијабилна контрола на вентилите и директно вбризгување на бензин High-Precision Injection. Максималната излезна снага е 390 kW (530 hp) со максимален вртежен момент од 750 Nm. Двата турбополнача се компактно поставени меѓу страните на цилиндерот.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на M760Li ознака на задниот дел

M Performance TwinPower турбо 12-цилиндричен бензински мотор

M Performance TwinPower турбо 12-цилидричен бензински мотор го претставува совршенството на врвниот мотор. Најсовремениот мотор се карактеризира со супериорно испорачување на снага и уникатна беспрекорност во работењето што може да се постигне само со V12 мотор. Овој карактер гарантира неспоредливо доживување во возењето и патувањето.
BMW Серија 7 Седан: крупен кадар на електричен мотор со eDrive ознака

Електричен мотор

Доживување во возењето што ја открива иднината: Централната компонента на погонот во хибридниот пренос е електричниот мотор. Во опсегот на хибридните функции и покрај 6-цилиндричниот бензински мотор, е-погонот гарантира удобно, чисто електрично возење (eDrive) до 140 km/h. При прикочувањето и лесното возење, е-погонот ја претвора енергијата за прикочување во електрична енергија и ја складира во високоволтажната батерија. Идеална комбинација на ефикасност и агилност.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,790
Максимално дозволена тежина во кг 2.385
Дозволено оптоварување во кг 670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,155/1,315
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг -
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 195(265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 400/1,550-4,500
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 7.8-7.6
Возење надвор од град во л/100км 5.7-5.4
Комбинирано возење во л/100км 6.5-6.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 147-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,840
Максимално дозволена тежина во кг 2.445
Дозволено оптоварување во кг 680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,180/1,155
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг -
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 195 (265)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 400/1,550-4,500
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6.3
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 8.0-7.6
Возење надвор од град во л/100км 5.8-5.5
Комбинирано возење во л/100км 6.6-6.3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 150-143
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.835
Максимално дозволена тежина во кг 2.445
Дозволено оптоварување во кг 685
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,180/1,335
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,100
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 250(340)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 450/1,500-5,200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.5
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 9.2-9.0
Возење надвор од град во л/100км 6.3-5.9
Комбинирано возење во л/100км 7.3-7.0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 168-161
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,880
Максимално дозволена тежина во кг 2,500
Дозволено оптоварување во кг 695
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,205/1,370
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,100
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 250 (340)/5,500-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 450/1,500-5,200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.6
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 9.9-9.0
Возење надвор од град во л/100км 6.5-6.1
Комбинирано возење во л/100км 7.5-7.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 172-164
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,935
Максимално дозволена тежина во кг 2.555
Дозволено оптоварување во кг 695
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,255/1,370
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,100
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 250 (340)/5,500-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 450/1,500-5,200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.1
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 9,9-9,2
Возење надвор од град во л/100км 6.9-6.7
Комбинирано возење во л/100км 8.0-7.5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 182-174
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2,040
Максимално дозволена тежина во кг 2,640
Дозволено оптоварување во кг 675
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,330/1,380
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,300
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,300

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во ccm 4,395
Клип/цилиндар во mm 88.3/89
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 390(530)/5,500-6,000
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 750/1,800-4,600
Размер на компресија:1 10.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.0
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 13.2-13.1
Возење надвор од град во л/100км 7.4
Комбинирано возење во л/100км 9.5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 217
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 245/45 R19 102Y XL
Димензии на задните тркала 245/45 R19 102Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8.5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8.5 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.075
Максимално дозволена тежина во кг 2.675
Дозволено оптоварување во кг 675
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,340/1,395
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,300
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,300

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во ccm 4,395
Клип/цилиндар во mm 88.3/89.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 390 (530)/5,500-6,000
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 750/1,800-4,600
Размер на компресија:1 10.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.1
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 13.2-13.1
Возење надвор од град во л/100км 7.5
Комбинирано возење во л/100км 9.6-9.5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 218
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 245/45 R19 102Y XL
Димензии на задните тркала 245/45 R19 102Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.295
Максимално дозволена тежина во кг 2,840
Дозволено оптоварување во кг 620
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,410/1,490
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг -
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 12/4
Капацитет во ccm 6,592
Клип/цилиндар во mm 88.3/89.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 430 (585)/5,250-5,750
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 850/1,600-4,500
Размер на компресија:1 10.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 3.8
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 18.3-18.1
Возење надвор од град во л/100км 9.2-8.9
Комбинирано возење во л/100км 12.5-12.4
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 285-282
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 245/40 ZR20 99Y XL
Димензии на задните тркала 275/35 ZR20 102Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8.5 J x 20 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 10 J x 20 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,900
Максимално дозволена тежина во кг 2,510
Дозволено оптоварување во кг 685
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,200/1,380
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,100
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90/84
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 195(265)/4,000-4,000
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 620/2,000-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6.1
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 6.5-6.2
Возење надвор од град во л/100км 5.0-4.6
Комбинирано возење во л/100км 5.5-5.3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 144-138
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.945
Максимално дозволена тежина во кг 2,560
Дозволено оптоварување во кг 690
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,225/1,400
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,100
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 195 (265)/4,000
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 620/2,000-2,500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 6.4-6.3
Возење надвор од град во л/100км 5.0-4.8
Комбинирано возење во л/100км 5.5-5.3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 145-139
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,955
Максимално дозволена тежина во кг 2,560
Дозволено оптоварување во кг 680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,245/1,375
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,100
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90/84
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 195(265)/4,000-4,000
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 620/2,000-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.8
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 6.5-6.3
Возење надвор од град во л/100км 5.2-5.0
Комбинирано возење во л/100км 5.7-5.5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 150-143
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.005
Максимално дозволена тежина во кг 2.625
Дозволено оптоварување во кг 695
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,275/1,415
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,100
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 195 (265)/4,000
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 620/2,000-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.9
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 6.7-6.5
Возење надвор од град во л/100км 5.3-5.1
Комбинирано возење во л/100км 5.8-5.6
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 153-147
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии на задните тркала 225/60 R17 99Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,990
Максимално дозволена тежина во кг 2,605
Дозволено оптоварување во кг 690
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,285/1,390
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,300
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,300

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90/84
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 235(320)/4,400-4,400
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 680/1,750-2,250
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.3
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 7.2-6.9
Возење надвор од град во л/100км 5.3-4.9
Комбинирано возење во л/100км 6.0-5.6
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 158-148
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии на задните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии и материјал на предните тркала 8.0 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8.0 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.025
Максимално дозволена тежина во кг 2.645
Дозволено оптоварување во кг 695
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,300/1,415
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,300
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,300

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 235 (320)/4,400
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 680/1,750-2,250
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.4
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 7.4-7.0
Возење надвор од град во л/100км 5.2-4.9
Комбинирано возење во л/100км 6.0-5.7
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 158-149
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии на задните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2,035
Максимално дозволена тежина во кг 2,640
Дозволено оптоварување во кг 680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,310/1,390
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,300
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,300

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90/84
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 294(400)/4,400-4,400
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 760/2,000-3,000
Размер на компресија:1 16.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.6
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 6.9-6.7
Возење надвор од град во л/100км 5.5-5.3
Комбинирано возење во л/100км 6.0-5.8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 157-152
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии на задните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии и материјал на предните тркала 8.0 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8.0 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.075
Максимално дозволена тежина во кг 2,690
Дозволено оптоварување во кг 690
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,335/1,415
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 515
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг 2,300
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг 2,300

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 294 (400)/4,400
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 760/2,000-3,000
Размер на компресија:1 16.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.7
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 7.2-6.8
Возење надвор од град во л/100км 5.5-'5.4
Комбинирано возење во л/100км 6.1-5.9
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 160-155
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 78

Тркала

Димензии на предните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии на задните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km -
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час -
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час -

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин -
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min -

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) -
Комбиниран вртежен момент Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2,070
Максимално дозволена тежина во кг 2,655
Дозволено оптоварување во кг 660
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,225/1,480
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 420
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг -
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 210(286)/5,000-6,000
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 450/1,500-3,500
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.2
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км -
Возење надвор од град во л/100км -
Комбинирано возење во л/100км 2.3-2.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 52-48
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km 15.6-15.1
Капацитет на резервоарот, приближно во л 46

Тркала

Димензии на предните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии на задните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии и материјал на предните тркала 8.0 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8.0 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km 54-58
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh 12
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час 3.1
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час 4.4

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин 83(113)/3,170
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min 265/2,850-7,200

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) 83(113)
Комбиниран вртежен момент Nm 140

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2,110
Максимално дозволена тежина во кг 2,670
Дозволено оптоварување во кг 635
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,245/1,500
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 420
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг -
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 210 (286)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 450/1,500-3,500
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.3
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км -
Возење надвор од град во л/100км -
Комбинирано возење во л/100км 2.3-2.2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 53-50
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km 15.7-15.6
Капацитет на резервоарот, приближно во л 46

Тркала

Димензии на предните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии на задните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km 55-52
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh 12
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час 3.1
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час 4.4

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин 83 (113)/3,170
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min 250/0-3,170

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) 240 (326)
Комбиниран вртежен момент Nm 500

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2,160
Максимално дозволена тежина во кг 2.705
Дозволено оптоварување во кг 620
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,245/1,500
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во литри 420
Максимален капацитет на багаж (спуштени седишта или кренат покрив) во литри -
Оптоварување на приколка (неподелено) во кг -
Оптоварување на приколка 8% (поделено) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (поделено) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Моторна снага во kW (PS) на 1/мин 210 (286)/5,000-6,500
Број на моторни вртежи (Nm) на 1/мин 450/1,500-3,500
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.1
Најголема брзина на електричниот мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км -
Возење надвор од град во л/100км -
Комбинирано возење во л/100км 2.6-2.3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 59-52
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh / 100km 16.3-15.8
Капацитет на резервоарот, приближно во л 46

Тркала

Димензии на предните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии на задните тркала 245/50 R18 100Y
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електрично полнење во km 54-50
Капацитет на раст на литиум-јонска батерија во kWh 12
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (80%) час 3.1
Време на полнење 3,7 kW / 16 A, BMW i Wallbox (100%) час 4.4

Електричен мотор

Електрична моќност на моторот kW (PS) во 1 / мин 83 (113)/3,170
Електричен вртежен момент на моторот (Nm) во 1 / min 250/0-3,170

Моќност на комбиниран систем

Комбинирана моќ kW (PS) 240 (326)
Комбиниран вртежен момент Nm 500

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

BMW 750Li xDrive Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 9,6–9,5
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 218

BMW M760Li xDrive Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 12,5–12,4
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 285–282

BMW 745e Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 2,3–2,1
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 52–48

Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се добијат од „Новиот прирачник за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Остфилдерн, Германија и на https://www.dat.de/co2.

Вредностите се темелат врз новиот WLTP пропис и повторно се претворени во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) на CO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.

Дознајте повеќе