BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Black Sapphire металик тричетвртински поглед одзади во возење

THE 2

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Black Sapphire металик тричетвртински поглед одзади во возење

НОВИОТ BMW M240i xDRIVE COUPÉ: МОТОР И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Најважните факти и податоци за BMW Серија 2 Coupé G42 2021 на дланка: мотор, потрошувачка, CO2 емисии и димензии. Проверете ги сите податоци за перформансите, како што се зафатнина на моторот, коњски сили, вртежи и забрзување.

Дознајте повеќе
THE 2НОВИОТ BMW M240i xDRIVE COUPÉ: МОТОР И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1765
Максимално дозволена тежина во кг 2165
Дозволено оптоварување во кг 475
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.090/1.160
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или отворен покрив) во л 390
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или затворен покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1600

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 275 (374)/5.500-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 500/1.900-5.000
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.3

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,8-8,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 200-185
Капацитет на резервоарот, приближно во л 52

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/40 R19 93 Y XL
Димензија на задни пневматици 255/35 R19 96 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесен алуминиум
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесен алуминиум
Including of /content/bmw/marketB4R1/master/en_BQ/publicPools/teaser-pool/medium-teasers/tyre-energy-lables/jcr:content/par-4col/wideteaser_67 failed

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии на BMW Серија 2 Coupé.