BMW M8 Competition Gran Coupé F93 LCI Facelift 2022 BMW Individual BMW Individual Frozen Brilliant White металик поглед однапред со рефлексија на силуета на прозор

НОВИТЕ BMW СЕРИЈА 8

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 LCI Facelift 2022 BMW Individual BMW Individual Frozen Brilliant White металик поглед однапред со рефлексија на силуета на прозор

НОВИТЕ BMW СЕРИЈА 8 GRAN COUPÉ M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

НОВИТЕ BMW Серија 8НОВИТЕ BMW СЕРИЈА 8 GRAN COUPÉ M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Новите BMW M8 Competition Gran Coupé, BMW M8 Gran Coupé и BMW M850i xDrive Gran Coupé – мотори, факти и димензии.

Клучните факти и бројки за новите BMW Серија 8 Gran Coupé M автомобили на прв поглед:
 

 • Мотори, потрошувачка и емисија на CO2
 • Податоци за перформансите како што се поместување, КС, Nm и забрзување
 • Тежина, димензии, големина на тркала и пневматици 
Дознајте повеќе

МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА НОВАТА BMW СЕРИЈА 8 GRAN COUPÉ M АВТОМОБИЛИ.

Изберете модел

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 2.070
Максимална дозволена тежина во кг. 2.440
Дозволен товар во кг. 445
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.230/1.240
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 440
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. -

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во кубни см. 4.395
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 88,3/89,0
Моќност на моторот во kW (КС) при 1/мин 460 (625)/6.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 750/1.800-5.860
Однос на компресија : 1 10,0

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250-305
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 3,3-3,2

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 11,6-11,2
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 265-256
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 68

Тркала

Димензија на пневматици, напред 275/35 ZR20 (102Y) XL
Димензија на пневматици, позади 285/35 ZR20 (104Y) XL
Димензија на тркала и материјал, напред 9,5Jx20 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 10,5Jx20 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 2.055
Максимална дозволена тежина во кг. 2.440
Дозволен товар во кг. 460.0
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.230/1.240
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 440
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. -

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во кубни см. 4.395
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 88,3/89,0
Моќност на моторот во kW (КС) при 1/мин 441 (600)/6.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 750/1.800-5.600
Однос на компресија : 1 10,0

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250-305
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 3,3-3,2

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 11,6-11,2
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 265-256
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 68

Тркала

Димензија на пневматици, напред 275/35 ZR20 (102Y) XL
Димензија на пневматици, позади 285/35 ZR20 (104Y) XL
Димензија на тркала и материјал, напред 9,5Jx20 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 10,5Jx20 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 2.085
Максимална дозволена тежина во кг. 2.600
Дозволен товар во кг. 590
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.300/1.390
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 440
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. -

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во кубни см. 4.395
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 88,3/89,0
Моќност на моторот во kW (КС) при 1/мин 390 (530)/5.500-6.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 750/1.800-4.600
Однос на компресија : 1 10,5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 3.9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 11,0-10,7
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 251-243
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 68

Тркала

Димензија на пневматици, напред 245/35 R20 95 Y XL
Димензија на пневматици, позади 275/30 R20 97 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 8Jx20 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 9Jx20 инчи, лесна легура

Fuel consumption and CO2 emissions of the new BMW 8 Series Gran Coupé M Automobiles.

BMW M8 Competition Gran Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 11.6–11.2
CO2 emissions in g/km (combined): 264–256

BMW M8 Gran Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 11.6–11.2
CO2 emissions in g/km (combined): 264–256

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 11.0–10.8
CO2 emissions in g/km (combined): 252–246


Official data on fuel consumption and CO2 emissions were determined in accordance with the mandatory measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 valid at the time of type approval. In case of a range, figures in the WLTP take into account any optional equipment. For newly type-tested vehicles since 01.01.2021, the official data no longer exist according to NEDC, but only according to WLTP. For more information on the WLTP and NEDC measurement procedures, see www.bmw.de/wltp


For more information on the official fuel consumption and official specific CO2 emissions of new passenger cars, see the ‘Guide to Fuel Consumption, CO2 Emissions, and Electricity Consumption of New Passenger Cars’, which is available free of charge at all sales outlets, from Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, and at https://www.dat.de/co2/

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2 на новата BMW Серија 8 Gran Coupé М автомобили.

 • BMW M8 Competition Gran Coupé:
  Потрошувачка на гориво во л/100км (комбинирано): 11,6-11,2
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 265-256

  BMW M8 Gran Coupé:
  Потрошувачка на гориво во л/100км (комбинирано): 11,6-11,2
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 265-256

  BMW M850i xDrive Gran Coupé:
  Потрошувачка на гориво во л/100км (комбинирано): 11,0-10,7
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 251-243

  Официјалните податоци за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на електрична енергија се одредени со прописите за мерење и во согласност со регулативата (EU) 715/2007 која се применува при хомологација на возилото. WLTP бројките ja земаат предвид секоја дополнителна опрема. За новоодобрените возила од 01.01.2021, официјалните спецификации се достапни само согласно WLTP. Дополнителни информации за NEDC и WLTP методите на мерење можете да побарате на www.bmw.de/wltp

  За повеќе информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на CO2 на новите патнички автомобили, видете го „Водичот за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на електрична енергија на новите патнички автомобили“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места, од Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, и на https://www.dat.de/co2/