BMW X6 одзади од птичја перспектива.

BMW X6

ДЕТАЛИ И ОПРЕМА НА BMW X6

Новиот BMW X6 покажува доминантност на сите нивоа. Опремен со технологија ориентирана кон иднината како што е Professional адаптивната М суспензија или адаптивната воздушна суспензија со 2 оски и пакетот xOffroad, нуди единствена возна динамика. Иновативните технологии, како што се BMW ‘Iconic Glow’ бубрежната решетка или BMW Laserlight во независен Х дизајн, го прикажуваат својот раскош и пионерски дух. Најновата генерација на BMW системи за помош гарантира највисоко ниво на безбедност. Во внатрешноста патниците се пречекани од дополнителни револуционерни карактеристики како што се држачите за чаши со терморегулатор или BMW оперативниот систем 7.0 со импресивен екран на допир од 12,3 инча. Статус про наместо статус кво.

Дознајте повеќе
BMW X6ДЕТАЛИ И ОПРЕМА НА BMW X6

МОДЕЛИ И ИЗБОР НА ОПРЕМА НА BMW X6.

Авторитетот доаѓа во многу облици.

xLine

BMW xLine остава робустен спортски впечаток. Кај надворешноста, експресивните елементи на дизајнот создаваат препознатлив Х карактер – препознатлив по бубрежната решетка и задната рамка во алуминиумски сатинизиран изглед, како и странични облоги од алуминиум, што прават совршена рамка за следната авантура.

BMW X6, xLine, конфигурирај.

BMW xLine остава робустен спортски впечаток. Кај надворешноста, експресивните елементи на дизајнот создаваат препознатлив Х карактер – препознатлив по бубрежната решетка и задната рамка во алуминиумски сатинизиран изглед, како и странични облоги од алуминиум, што прават совршена рамка за следната авантура.

 • Надворешност

 • Внатрешност

M Sport пакет

M Sport пакетот му дава на возилото уште поспортски карактер. Покрај изгледот кој е изострен со многу детали во внатрешноста и надворешноста, М Sport пакетот гарантира зголемување на уживањето при возењето. Адаптивната М суспензија, Steptronic спортскиот менувач, М спортскиот издувен систем, М спортската сопирачка и М Aerodynamics пакетот забележително ја оптимизираат возната динамика.

BMW X6, M Sport пакет, конфигурирај.

M Sport пакетот му дава на возилото уште поспортски карактер. Покрај изгледот кој е изострен со многу детали во внатрешноста и надворешноста, М Sport пакетот гарантира зголемување на уживањето при возењето. Адаптивната М суспензија, Steptronic спортскиот менувач, М спортскиот издувен систем, М спортската сопирачка и М Aerodynamics пакетот забележително ја оптимизираат возната динамика.

 • Внатрешност.

 • Внатрешност

BMW Individual

Изборот на опрема за BMW Individual го нагласува карактеристичниот изглед на новиот BMW X6 со ексклузивни завршни детали опремени со навлаки од фина кожа и внатрешни рабови.

BMW X6, BMW Individual, конфигурирај.

Изборот на опрема за BMW Individual го нагласува карактеристичниот изглед на новиот BMW X6 со ексклузивни завршни детали опремени со навлаки од фина кожа и внатрешни рабови.

 • Надворешност

 • Внатрешност

ВОЗНА ДИНАМИКА НА НОВИОТ BMW X6.

Не вози туку наредува.

Без разлика дали е BMW X или BMW M, ниту еден терен не е поштеден од врвни перформанси. Со елементите од возната динамика, како Professional адаптивната М суспензија во комбинација со погонот на четири тркала xDrive, BMW X6 произведува врвен перформанс на секој терен. Доживејте детална доминација.

Поглед одблизу на М спортските издувен систем на BMW X6.

M спортски издувен систем

М спортскиот издувен систем* произведува звук што може да се приспособина уште поинтензивен звук на мотор со копчињата за возна динамика во SPORT и SPORT+ режимот на работа, додека пак режимите ориентирани на удобност ставаат приоритет на подискретен звук на моторот.
BMW X6 адаптивна М суспензија.

Адаптивна М суспензија.

Индикаторот за притисок на гумите покажува колку точно изнесува воздушниот притисок во секое време и автоматски ве предупредува за каква било загуба на притисок. Системот користи сензори за да ги следи податоците за секоја гума пред безжично да ги пренесе до контролната единица. На овој начин индикаторот може да укаже и на бавна и на брза загуба на воздушен притисок.
BMW X6 со поглед одблизу на М карбонски лежишта на ретровизор.

М карбонски лежишта на ретровизор.

М карбонските лежишта на ретровизори го нагласуваат моќниот, спортски дизајн на возилото.
BMW X6 со поглед одблизу на М задниот карбонски спојлер.

М заден карбонски спојлер.

М задниот карбонски спојлер го нагласува моќниот, спортски дизајн на возилото и видливо го намалува несаканото аеродинамично кревање на задната оска.
BMW X6 внатрешност со фокус на спортските седишта.

Спортски седишта за возачот и патникот на предното седиште.

Динамично и удобно: стандардни и индивидуални подесиви спортски седишта за возачот и патникот на предното седиште со многубројни електронски подесиви опции, вклучувајќи ширина на наслон и агол на седиште. Заедно со прилагодливата поддршка за бутовите, повисоките наслони на седиштето имаат одлични ергономски карактеристики и нудат поголема латерална поддршка во текот на брзото возење при свиоци.
BMW X6 со погон на четири тркала xDrive.

xDrive.

Интелигентниот систем на погон на сите тркала BMW xDrive ја распределува погонската сила без пречки и варијабилно на предните и задните тркала за максимална влечна сила, возна динамика и безбедност во секоја ситуација при возењето. За уште поголема агилност, електронски управуваната распределба на силата, на пример, ја врамнотежува преголемата или премалата брзина при свиоци.
BMW X6 внатрешност со фокус на off-road режимите.

xOffroad пакет.

Новиот BMW X6 има и xOffroad пакет што ви овозможува да патувате безбедно и брзо по асфалтиран пат како и на помалку мазни површини во секое време. Четирите off-road режими уште подобро го приспособуваат погонот на четири тркала xDrive на моменталната површина по која се вози – за уште подобра тракција на песок, карпи, чакал или снег.
BMW X6 внатрешност со фокус на Driving Experience Control.

Driving Experience Control.

Driving Experience Control му ниди на возачот избор меѓу стандарден COMFORT режим, ECO PRO режим, ориентиран кон ефикасност, и SPORT режим, што овозможува уште подинамично возење. Новата интерактивна функција во Adaptive режимот постојано ја приспособува адаптивната суспензија, управувањето и Steptronic менувачот за да одговара на тековната ситуација при возењето.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ДИЗАЈНОТ НА НОВИОТ BMW X6.

Ви го доминира пулот.

На прв поглед, мускулестото тело на новиот BMW X6 укажува на чистата сила на моќниот BMW TwinPower Turbo 8- цилиндричен бензински мотор од 530 КС. Неговиот атлетски дизајнерски јазик е крунисан со цврстите М леснометални фелни од 22 инча со краци во V стил со дополнителни спортски детали. Опциите на опрема како BMW ‘Iconic Glow’ бубрежната решетка, BMW Laserlight во Х дизајн и Sky Lounge панорамскиот стаклен покрив се дополнителни препознатливи детали. Внатрешноста е исто толку импресивна со своите ексклузивни дизајнерски детали како што се деталите од стакло ‘CraftedClarity’, спортските седишта и амбиенталното светло.

Маж потпрен на BMW X6, страничен приказ пред урбана заднина.
Поглед одблизу на преден дел на BMW X6 со BMW ‘Iconic Glow’ бубрежна решетка од птичја перспектива.

BMW ‘Iconic Glow’ бубрежна решетка.

BMW ‘Iconic Glow’ бубрежната решетка претставува импресивен визуелен детал. Со својата иновативна технологија на LED влакна, овозможува сензационални сценарија на бела светлина – на пример во текот на возењето или при отворање и затворање на вашето возило.
Поглед одблизу на BMW X6 со фокус на Laserlight.

BMW Laserlight.

Во режим на долги светла, BMW Laserlight со уникатен Х дизајн осветлуваат во домет до 500 м, што е речиси двапати повеќе отколку обичните светла. Подобрата видливост во темница значително ја зголемува безбедноста. Синиот знак Х и “BMW Laser” буквите ги нагласуваат технолошките стандарди на возилото.
Страничен приказ на BMW X6 со докус на Welcome Light Carpet.

Welcome Light Carpet.

Функцијата Welcome Light Carpet проектира амбиентално светло пред вратата на возилото и создава амбиент на добредојде пред самиот влез. Светлосниот килим исто така го прави излегувањето во темница уште поудобно и побезбедно.
Поглед одблизу на BMW X6 панорамски стаклен покрив.

Панорамски стаклен покрив.

Кога е отворен, панорамскиот стаклен покрив обезбедува големо количество на свеж воздух. Кога е затворен, создава светла атмосфера во внатрешноста. Се отвора и затвора сосема автоматски со притискање на копче или со клучот на возилото и е опремен со функции на лизгање и подигнување, заштита од сонце и дефлектор за ветер.
BMW X6 надворешност со фокус на леснометални фелни.

Леснометални фелни од 22 инча со двојни краци од тип 742 М со мешани гуми.

Леснометални фелни од 22 инча со двојни краци од тип 742 М, Jet Black црна боја со мешани гуми, предни 9.5J x 22 со 275/35 R22 гуми, задни 10.5J x 22 со 315/30 R22 гуми.
BMW X6 кокпит со поглед на амбиенталното светло.

Амбиентално светло.

Стандардното амбиентално светло, вклучувајќи го и амбиенталното осветлување на предните и задните врати, создава опуштена, пријатна атмосфера во внатрешноста. Welcome Light Carpet го осветлува просторот пред вратата на возилото при излегување и влегување. Достапни се шест дизајни на светлина што може да се затемни во бела, сина, портокалова, бронзена, виолетова и зелена боја.
BMW X6 внатрешност со фокус на стаклените 'CraftedClarity' детали.

Стаклени 'CraftedClarity' детали. за внатрешните елементи.

Стаклените 'CraftedClarity' детали се рачно изработени стаклени елементи што визуелно и тактилно ја подобруваат внатрешноста. Деталите на менувачот, контролата на волумен, iDrive регулаторот и копчето Start/Stop се направени од фин кристал.
Внатрешност со поглед одблизу на BMW Sky Lounge панорамски стаклен покрив.

Sky Lounge панорамски стаклен покрив.

Sky Lounge панорамскиот стаклен покрив во текот на денот создава неверојатно чувство на пространост, додека пак во текот на ноќта нуди амбиентално осветлување во дизајн што се состои од над 15.000 светлосни елементи. Дизајнот на осветлување може да се менува меѓу шест амбиентални бои.

ИНОВАТИВНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА НОВИОТ BMW X6.

Иднината го чекаше ова.

Со BMW X6 лидерството се чини лесно: со низа ултра модерни технологии и карактеристики што овозможуваат секое патување да се обликува во максималната удобност. Иновативните карактеристики како Digital Key, држачите за чаши со терморегулација или импресивниот контролен екран на допир од 12,3 инча ве поддржуваат во секоја ситуација. А, благодарејќи на разонодата за задните седишта, удобните седишта со функција за масажа и вентилација како и пакетот Ambient Air, во понудата е опфатено максималното количество на забава и закрепнување.

Поглед одблизу на

Luggage-compartment package.

Пакетот на багажникот не опфаќа само флексибилни мрежи за прицврстување и шини за лизгање и против лизгање во багажникот, туку и флексибилна мрежа што може да се прицврсти на разни кукички и може да се користи како кеса за пазарење.
Поглед одблизу на BMW внатрешност со фокус на држачот за чаши со терморегулација.

Држач за чаши со терморегулација.

Држачот за чаши со терморегулација во средишната конзола може поединечно да ги разладува или да ги одржува пијалаците топли. Контролата на температурата се актива преку копчиња од левата и десната страна. Амбиенталното светло исто така ја означува оваа функција (сино за ладење или црвено за греење).
BMW X6 кокпит со поглед на Head-Up екранот.

BMW Head-Up екран.

Големиот BMW Head-Up екран во боја прикажува информации релевантни за патувањето директно на видното поле на возачот, со што се овозможува целосна концентрација на возењето. Се прикажуваат информации како што се моментална брзина, насока на движење, информации за ограничување на брзината, вклучувајќи и индикатор за забрането претекнување, како и телефонски и забавни списоци
BMW X6 кокпит со поглед на BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional со навигациска функција вклучува мрежа од два висококвалитетни екрани составена од контролен екран од 12,3 инча со висока резолуција со кој може да се управува на допир и целосно дигитален екран со инструменти од 12,3 инча.
Поглед одблизу на BMW внатрешност со фокус на звучници.

Аудио систем Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound

Аудио системот Bowers & Wilkins Diamond surround sound со два дијамантски твитер се одликува со извонреден звук со студиски квалитет за секое седиште во возилото. 20 внимателно позиционирани звучници со вкупна сила од 1.500 вати нудат волшебно звучно искуство. Индивидуалните звучници се истакнати со специфично осветлување, визуелно нагласувајќи го изворедниот квалитет на звукот.
Поглед одблизу на BMW внатрешност со фокус на Professional системот за разонода за задните седишта.

Professional систем за разонода за задни седишта.

Professional систем за разонода за задни седишта опфаќа два засебни екрани во боја од 10,2 инча со висока резолуција со функција на допир, Blu-ray функција, а истовремено можат и да се накосуваат. Вака се овозможува упореба на навигација и интернет во текот на возењето (доколку постои договор за мобилни услуги). Дополнително се вклучени и USB приклучок како и приклучоци за MP3 плеери, конзоли за игра и слушалки (дури и безжички).
BMW X6 поглед одблизу на мирисите од пакетот Ambient Air.

Пакет Ambient Air.

Пакетот Ambient Air се состои од функција за распрскување на мириси и функција за јонизација на воздухот. Постојат неколку мириси што можат да се изберат, а сите се посебно создадени за возилото. Две од нив можат да се користат напоредно и да се избираат наизменично.

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕТО И ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ВО НОВИОТ BMW X6.

Пионер на совршенство.

Заедно со сите технологии и карактеристики како што е BMW Head-Up екранот, новиот BMW X6 сѐ уште има повеќе од доволно простор за многубројни системи за помош и услуги. Опремен е со најновата генерација на BMW системи за помош, како помошникот за возење наназад (Reverse Assistant) или професионалниот помошник при возење (Driving Assistant Professional) заедно со помошник за управување и следење вклучувајќи, поддршка при тесно маневрирање, предупредувања за локални опасности и предупредувања за излегување од лента со активна заштита од странични удари со што се гарантира максимален степен на безбедност во секој момент. А благодарејќи на иновативниот систем со гласовно управување BMW Intelligent Personal Assistant, можете да се концентрирате на она што е важно: чисто уживање во возењето.

BMW X6 кокпит со Head-Up екран.
BMW X6 кокпит со поглед на Connected Music на Head-Up екранот.

Connected Music.

Слушајте ја својата омилена музика каде и да сте. Класична музика на автопат, џез во текот на сообраќајни метежи и поп додека крстарите. Со Connected Music можете директно да слушате дури 30 милиони песни без никакви ограничувања, благодарејќи на музичките партнери на BMW, Spotify, Deezer и Napster, со употреба на SIM картичката што е инсталирана во вашето возило.
Поддршка за возачот од BMW X6 ConnectedDrive Services.

ConnectedDrive Services.

ConnectedDrive Services ја отвора вратата кон дигиталниот свет на BMW. Користете ги апликациите во возилото за да останете секогаш во тек со вестите или временските услови. ConnectedDrive Services е основен пакет што е потребен при купување на другите дигитални услуги.
BMW X6 кокпит со поглед на Parking Assistant Plus на Head-Up екранот.

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus го олеснува паркирањето и управувањето со возилото. Меѓу другото има систем Surround View што вклучува поглед одозгора, панорамски поглед, далечински приказ во 3Д, како и помош при странично паркирање, активна контрола за паркирање на далечина, функција за сопирање во итен случај, помош при паркирање со линеарни упатства и помошник за возење наназад.
BMW X6 кокпит со поглед на Driving Assistant Professional на Head-Up екранот.

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional нуди оптимална удобност и максимална безбедност во текот на многу критични или монотони ситуации во возењето со помошникот за управување и возење во лента, вклучувајќи поддршка на тесни места, помошник за застанување во итен случај, предупредување за локална опасност, помошник за држење во лента и активна заштита од странични удари како и други безбедносни функции.
Човек ракува со Connected Command од задното седиште.

Connected Command.

Сакате целосно да се посветите на патот пред вас? Тогаш предадете дел од контролите на вашите патници. Ова е лесно со помош на Connected Command. Со употреба на апликацијата BMW Connected, патниците можат со ваше овластување да пристапат на забавните и навигациските системи. Исто така можат да прилагодуваат клучни аспекти од системот за климатизација.
BMW X6 технички податоци

BMW X6 ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2.

 • BMW X6 M50i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 10.7–10.4
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 243–237
  Вредностите на возилата означени со (2) се прелиминарни.

  Податоците за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се одредени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот досег ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на тркалата и гумите на избраниот модел.

  Дополнителни податоци околу официјалната потрошувачка на гориво и официјалните конкретни емисии на CO2 за новите патнички автомобили можат да се најдат во „Водичот за економичноста на потрошувачката на гориво и емисии на CO2“ што е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите веќе се темелат на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC-еквивалентни вредности за да се осигури споредба меѓу возилата. За даноците поврзани со возилото или други трошоци врз основа на (барем меѓу другото) емисиите на CO2, вредностите на CO2 можат да се разликуваат од вредностите наведени тука.