BMW X6 од странична перспектива пред урбана заднина.
Тип на мотори и горивоБензинДизел

BMW X6

СОСЕМА НОВИОТ BMW X6

Тип на мотори и горивоБензинДизел
BMW X6 СОСЕМА НОВИОТ BMW X6

Бескомпромисен неконформист - новиот BMW X6 претставува провокативна самонаметливост. Пред сѐ, ова е видливо во екстремно спортското тело на возилото заедно со новиот, карактеристичен дизајнерски јазик што е прикажан во врвната ексклузивност и визионерските технологии како импресивната BMW ‘Iconic Glow’ бубрежна решетка. Сето тоа пред сѐ укажува на едно нешто: апсолутна доминација, која новиот BMW X6 убаво ја покажува на секоја рута благодарејќи на моќниот мотор, прецизната суспензија и карактеристиките како пакетот xOffroad. Доживејте нов и претходно невиден начин на надминување на очекувањата со новиот BMW X6.

 

BMW X6 M50i:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 10.7–10.4
Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 243–237

Дознајте повеќе

УНИКАТНА КУПОВНА ПРИВЛЕЧНОСТ.

Карактеристики на новиот BMW X6.

BMW X6 од тричетвртинска перспектива одзади пред урбана заднина.
BMW X6 од тричетвртинска перспектива одзади пред урбана заднина.
Поглед одблизу на предниот дел на BMW X6 со BMW ‘Iconic Glow’ бубрежната решетка од птичја перспектива.
Поглед одблизу на предниот дел на BMW X6 со BMW ‘Iconic Glow’ бубрежната решетка од птичја перспектива.
BMW X6 од тричетвртинска перспектива однапред пред урбана заднина.

МАЕСТРАЛНА СУСПЕНЗИЈА.

Адаптивната М суспензија Professional нуди апсолутна маестрална агилност.

Поглед одблизу на моторот на BMW X6.
Поглед одблизу на моторот на BMW X6.
Поглед одблизу на леснометалните М фелни од 22 инча.
Поглед одблизу на леснометалните М фелни од 22 инча.
Внатрешноста на BMW X6.
Внатрешноста на BMW X6.
Новиот BMW X6 поларизира и провоцира. Како прв од својот вид, BMW X6, сега повеќе од кога било порано, претставува независен и самоуверен карактер.
Домагој Дукец, управник на BMW одделот за дизајн.

ПРИВЛЕЧНА МОЌНОСТ.

Дизајнот на BMW X6.

Ловец на погледи: новиот BMW X6 не мора ни да се движи за да се издвои од другите. Ова го постигнува и стоејќи во место благодарејќи на своите моќни пропорции и експресивниот дизајн, во комбинација со BMW Individual Shadow Linе боја со висок сјај. По зајдисонце, овој провокатор особено го открива својот вистински карактер. Тоа се должи на ексклузивната BMW ‘Iconic Glow’ бубрежна решетка која е вистински продолжеток на екстровертниот дизајн на возилото. А кога импресивните тркала од 22 инча ќе почнат да се вртат, тогаш следува кулминацијата кога не мирува ниту еден пулс. Во споредба, внатрешноста, благодарејќи на ексклузивните материјали и ориентацијата кон возачот, нуди еднакви нивоа на возбуда и опуштеност.
BMW X6 поглед однапред пред урбана заднина.
BMW X6 поглед одзади пред урбана заднина.
Поглед одблизу на BMW X6 ‘Sky Lounge’ панорамскиот стаклен покрив
BMW X6 внатрешност со поглед на навлаки.
BMW X6 кокпит со поглед на екранот од 12,3 инча.
BMW X6 поглед однапред пред урбана заднина.

ГО ЗАБРЗУВА ПУЛСОТ.

Храбрата BMW ‘Iconic Glow’ бубрежна решетка и новиот браник на BMW X6.

BMW X6 поглед одзади пред урбана заднина.

ПОВИСОК, ПОБРЗ И ПОШИРОК.

Тесните LED светла и карактеристичните издувни цевки го нагласуваат моќниот заден дел.

Поглед одблизу на BMW X6 ‘Sky Lounge’ панорамскиот стаклен покрив

СЕКОЈ ПОГЛЕД Е ПАНОРАМА.

Sky Lounge панорамскиот стаклен покрив нуди бесконечно чувство на пространост.

BMW X6 внатрешност со поглед на навлаки.

ДОМИНИРА ДО НАЈСИТЕН ДЕТАЛ.

Внатрешноста импресионира со ексклузивни материјали и фини детали од стакло.

BMW X6 кокпит со поглед на екранот од 12,3 инча.

ПОСОЧУВА НА РАЗЛИЧНИ ДИМЕНЗИИ.

Кокпитот ориентиран кон возачот со спортски седишта и особено големите екрани од 12,3 инча осигуруваат оптимална функционалност и максимална удобност.

СОЗДАДЕН ДА ВОДИ.

Особини на возната динамика на новиот BMW X6.

Особини на алфа ѕверка: врвните перформанси на 8-цилиндричниот бензински мотор од 530 КС, извонредната прецизност на адаптивната Professional М суспензија или беспрекорната соработка меѓу адаптивната воздушна суспензија со две оски и пакетот xOffroad го претвораат BMW X6 во идеал лидер на глутницата на секој терен.
BMW X6 од тричетвртинска перспектива однапред во движење пред урбана заднина.
Поглед одблизу на М спортскиот издувен систем на BMW X6.
Тричетвртински приказ одзади на BMW X6.
Поглед одблизу на внатрешноста на BMW X6 со поглед на средишната конзола.
BMW X6 од тричетвртинска перспектива однапред во движење пред урбана заднина.
Поглед одблизу на М спортскиот издувен систем на BMW X6.

ВО УШИТЕ И ПОД КОЖАТА.

М спортски издувен систем.

Тричетвртински приказ одзади на BMW X6.

УШТЕ ПОСТАБИЛЕН. УШТЕ ПОДИНАМИЧЕН.

Professional адаптивна М суспензија.

Поглед одблизу на внатрешноста на BMW X6 со поглед на средишната конзола.

КУЛМИНАЦИЈА СО ПРИТИСКАЊЕ НА КОПЧЕ.

Со пакетот xOffroad на BMW X6.

Модерниот дизајн на новиот BMW X6 отелотворува сила и присуство. Динамичните пропорции и моќните површини му даваат добро увежбан естетски изглед и автентично ги визуелизираат неговите квалитети. Големите и впечатливо нагласени детали од BMW дизајнот сведочат за суверенитетот и јасната екстровертност.

ИНТЕЛИГЕНТНА ЅВЕРКА.

Иновативните технологии на BMW X6.

Мускулест гениј: технологијата на новиот BMW X6 е еднаква во секој поглед на неговите спортски перформанси. Ова е веднаш препознатливо по иновативните BMW Laserlight во X дизајн, што ѝ даваат сосредоточен изглед на предната страна. Штом ќе го сместите пијалакот во држачот со терморегулација, што ќе го одржува топол или ладен со едно притискање на копче, ќе уживате во неспоредливите звуци на аудио системот Bowers & Wilkins Diamond додека го планирате патувањето преку иновативниот оперативен концепт со употреба на BMW оперативниот систем 7.0. На пат, последната генерација од BMW системите за помош потоа ќе осигурат дека не само што ќе дојдете до вашата дестинација во најголема удобност, туку и сигурност. Технологијата ја гаси жедта за акција.
Поглед одблизу на BMW X6 со фокус на Laserlight.
Поглед одблизу на внатрешноста на BMW со фокус на инструмент кластерот.
BMW X6 кокпит со поглед на екраните од 12,3 инча.
Поглед одблизу на внатрешноста на BMW со фокус на држачите за чаши со терморегулација.
Поглед одблизу на внатрешноста на BMW со фокус на звучникот.
Поглед одблизу на BMW X6 со фокус на Laserlight.

ФРЛА СЕНКА НА СЀ ДРУГО.

BMW Laserlight.

Поглед одблизу на внатрешноста на BMW со фокус на инструмент кластерот.

ПОАВТОРИТАТИВЕН ОД КОГА БИЛО.

Последната генерација на BMW системите за помош.

BMW X6 кокпит со поглед на екраните од 12,3 инча.

ПОСТАВУВА СВОИ СТАНДАРДИ.

Со импресивни екрани од 12,3 инча за уште поголема бистрина.

Поглед одблизу на внатрешноста на BMW со фокус на држачите за чаши со терморегулација.

СЕ АДАПТИРА НА ВАШИТЕ ПОТРЕБИ.

Држач за чаши со терморегулација.

Поглед одблизу на внатрешноста на BMW со фокус на звучникот.

ИЗВЛЕЧЕТЕ МАКСИМУМ СЕКОЈ ПАТ.

Систем на озвучување Bowers & Wilkins 3D Diamond.

СУПЕРИОРЕН ВО СЕКОЈ ПОГЛЕД.

BMW X6 Individual.

Уникатност во својот најдоминантен облик: BMW Individual опцијата дополнително го нагласува препознатливиот изглед на новиот BMW X6 со ексклузивни завршни бои во комбинација со фини кожни навлаки и внатрешни рабови.
BMW X6 Individual тричетвртински поглед однапред.
BMW X6 Individual тричетвртински приказ одзади.
BMW X6 Individual внатрешност со поглед на навлаки.
BMW X6 Individual внатрешност со поглед одблизу на рамката од вратата.
BMW X6 Individual тричетвртински поглед однапред.

ЕКСКЛУЗИВНА ВЕЛИЧЕСТВЕНОСТ.

Карактеристичен преден дел на BMW X6 Individual.

BMW X6 Individual тричетвртински приказ одзади.

СЕКОГАШ ВО ЦЕНТАРОТ НА ВНИМАНИЕТО.

Впечатливиот заден дел на BMW X6 Individual.

BMW X6 Individual внатрешност со поглед на навлаки.

ОД НАЈВИСОК КВАЛИТЕТ.

BMW Individual навлаки.

BMW X6 Individual внатрешност со поглед одблизу на рамката од вратата.

ГО ПРАВИ СЕКОЕ ВЛЕГУВАЊЕ УНИКАТНО.

BMW Individual рамка од врата.

* прикажаниот опсег се очекува да биде достапен од 12/2019

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2.

 • BMW X6 M50i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана):10.7–10.4
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирана):243–237

  Податоците за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се одредени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот досег ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на тркалата и гумите на избраниот модел.

  Дополнителни податоци околу официјалната потрошувачка на гориво и официјалните конкретни емисии на CO2 за новите патнички автомобили можат да се најдат во „Водичот за економичноста на потрошувачката на гориво и емисии на CO2“ што е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите веќе се темелат на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC-еквивалентни вредности за да се осигури споредба меѓу возилата. За даноците поврзани со возилото или други трошоци врз основа на (барем меѓу другото) емисиите на CO2, вредностите на CO2 можат да се разликуваат од вредностите наведени тука.