BMW X6 технички податоци

BMW X6

BMW X6 ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW X6BMW X6 ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Тука можете да ги најдете техничките податоци на BMW X6.

Дознајте повеќе

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ НА BMW X6.

Изберете модел

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 2.130
Максимална дозволена тежина во kg 2.800
Дозволено оптоварување во kg 745.0
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1.280/1.580
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во l 580.0
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1.530
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750.0
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2.700

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2998.0
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 250 (340)/5.500-6.500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 450/1.500-5.200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во km/h 250.0
Забрзување од 0-100 km/h во сек 5.5

Потрошувачка на гориво

Градско возење во l/100km 10,1-9,6
Возење надвор од град во l/100km 7,8-7,0
Комбинирано возење во l/100km 8,6-8,0
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 197-181
Капацитет на резервоар, приближно во l 83.0

Тркала

Димензии на предни гуми 265/50 R19 110 W XL
Димензии на задни гуми 265/50 R19 110 W XL
Димензии и материјал на предни тркала 9 J x 19 инчни, леснометални
Димензии и материјал на задни тркала 9 J x 19 инчни, леснометални

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 2.185
Максимална дозволена тежина во kg 2.860
Дозволено оптоварување во kg 750.0
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1.320/1.615
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во l 580.0
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1.530
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750.0
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 1.900

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2993.0
Клип/цилиндар во mm 94,0/82,0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 183 (249)/4.000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 620/2.000-2.500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во km/h 230.0
Забрзување од 0-100 km/h во сек 6,5

Потрошувачка на гориво

Градско возење во l/100km 7,4-6,7
Возење надвор од град во l/100km 6,1-5,7
Комбинирано возење во l/100km 6,6-6,1
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 172-159
Капацитет на резервоар, приближно во l 80.0

Тркала

Димензии на предни гуми 265/50 R19 110 W XL
Димензии на задни гуми 265/50 R19 110 W XL
Димензии и материјал на предни тркала 9 J x 19 инчни, леснометални
Димензии и материјал на задни тркала 9 J x 19 инчни, леснометални

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 2.310
Максимална дозволена тежина во kg 2.975
Дозволено оптоварување во kg 740.0
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1.430/1.620
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во l 580.0
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1.530
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750.0
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2.700

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Работна зафатнина во cm³ 4.395
Клип/цилиндар во mm 88,3/89,0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 390 (530)/5.500-6.000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 750/1.800-4.600
Размер на компресија:1 10.5

Перформанси

Најголема брзина во km/h 250.0
Забрзување од 0-100 km/h во сек 4,3

Потрошувачка на гориво

Градско возење во l/100km 7,4-6,7
Возење надвор од град во l/100km 6,1-5,7
Комбинирано возење во l/100km 6,6-6,1
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 172-159
Капацитет на резервоар, приближно во l 80.0

Тркала

Димензии на предни гуми 275/40 R21 107 Y XL
Димензии на задни гуми 315/35 R21 111 Y XL
Димензии и материјал на предни тркала 9,5 J x 21 инчни, леснометални
Димензии и материјал на задни тркала 10,5 J x 21 инчни, леснометални

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 2.335
Максимална дозволена тежина во kg 3.010
Дозволено оптоварување во kg 750.0
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1.395/1.670
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во l 580.0
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1.530
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750.0
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 2.700

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Работна зафатнина во cm³ 2993.0
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 294 (400)/4.400
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 760/2.000-3.000
Размер на компресија:1 16.0

Перформанси

Најголема брзина во km/h 250.0
Забрзување од 0-100 km/h во сек 5,2

Потрошувачка на гориво

Градско возење во l/100km 8,1-8,0
Возење надвор од град во l/100km 6,8-6,3
Комбинирано возење во l/100km 7,2-6,9
Комбинирани емисии на CO2 во g/km 190-181
Капацитет на резервоар, приближно во l 80.0

Тркала

Димензии на предни гуми 275/40 R21 107 Y XL
Димензии на задни гуми 315/35 R21 111 Y XL
Димензии и материјал на предни тркала 9,5 J x 21 инчни, леснометални
Димензии и материјал на задни тркала 10,5 J x 21 инчни, леснометални

Fuel consumption and CO2 emissions.

 • BMW X6 M50i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 10.7–10.4
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 243–237

  Вредностите на возилата означени со (2) се прелиминарни.

  Податоците за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се одредени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот досег ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на тркалата и гумите на избраниот модел.

  Дополнителни податоци околу официјалната потрошувачка на гориво и официјалните конкретни емисии на CO2 за новите патнички автомобили можат да се најдат во „Водичот за економичноста на потрошувачката на гориво и емисии на CO2“ што е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите веќе се темелат на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC-еквивалентни вредности за да се осигури споредба меѓу возилата. За даноците поврзани со возилото или други трошоци врз основа на (барем меѓу другото) емисиите на CO2, вредностите на CO2 можат да се разликуваат од вредностите наведени тука.