BMW X6 M Competition F96 2020 BMW Individual специјална боја Urban зелена три-четвртински заден поглед

X6 M

BMW X6 M Competition F96 2020 BMW Individual специјална боја Urban зелена три-четвртински заден поглед

BMW X6 M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

X6 MBMW X6 M АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW X6 M Competition, BMW X6 M, BMW X6 M50i и BMW X6 M50d – мотори, факти и димензии.

Клучните факти и бројки за BMW X6 M Competition, BMW X6 M, BMW X6 M50i и BMW X6 M50d на прв поглед: дознајте сè за моторите, потрошувачката, емисиите на CO2 и димензиите на различните автомобили BMW X6 M. Споредете ги импресивните податоци за перформансите, како што се зафатнината, КС, Nm и забрзувањето – и откријте кој од овие исклучителни спортски автомобили најмногу ви одговара.

Дознајте повеќе

МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW X6 M АВТОМОБИЛИТЕ

Изберете модел

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 2,395
Максимална дозволена тежина во кг. 3,000
Дозволен товар во кг. 680
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1,410/1,630
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 580
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1,530
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 3,000(1)-2,700
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 3,000(1)-2,700

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во кубни см. 4,395
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 88.3/89.0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 460 (625)/6,000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 750/1,800-5,860
Компресија : 1 10.0

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250 (290)
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 3.8

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 13.3-13.1
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 305-299
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 83

Тркала

Димензија на пневматици, напред 295/35 ZR21 107 Y XL
Димензија на пневматици, позади 315/35 ZR21 111 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 10,5 J x 21 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 11,5 J x 22 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 2,395
Максимална дозволена тежина во кг. 3,000
Дозволен товар во кг. 705
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1,410/1,630
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 580
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1,530
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 3,000(1)-2,700
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 3,000(1)-2,700

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во кубни см. 4,395
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 88.3/89.0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 441 (600)/6,000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 750/1,800-5,860
Компресија : 1 10.0

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250 (290)
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 3.9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 13.3-13.1
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 305-299
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 83

Тркала

Димензија на пневматици, напред 295/35 ZR21 107 Y XL
Димензија на пневматици, позади 315/35 ZR21 111 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 10,5 J x 21 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 11,5 J x 21 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 2,315
Максимална дозволена тежина во кг. 2,980
Дозволен товар во кг. 740
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1,430/1,625
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 580
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1,530
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 3,500(1)-2,700
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 3,500(1)-2,700

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во кубни см. 4,395
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 88.3/89.0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 390 (530)/5,500-6,000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 750/1,800-4,600
Компресија : 1 10.5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 4.3

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 12.0-11.2
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 275-256
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 83

Тркала

Димензија на пневматици, напред 275/40 R21 107 Y XL
Димензија на пневматици, позади 315/35 R21 111 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 9.5 J x 21 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 10.5 J x 21 инчи, лесна легура
BMWтркала и гуми ЕУ етикета на гума крупен кадар

BMW ТРКАЛА И ГУМИ.

Ги подложуваме гумите за нашите возила на строги тестови со дури до 50 различни критериуми за квалитет – значително повеќе отколку што е пропишано со еднообразната регулатива за ознаки на гуми што се применува во Европа. Овде ќе ги најдете сите информации за особините на гумите што се употребуваат во BMW.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS OF THE BMW X6 M AUTOMOBILES.

BMW X6 M Competition:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 13.3–13.1
CO2 emissions in g/km (combined): 305–299

BMW X6 M:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 13.3–13.1
CO2 emissions in g/km (combined): 305–299

BMW X6 M50i:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 12.0–11.2
CO2 emissions in g/km (combined): 275–256

BMW X6 M50d:
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx

Official data on fuel consumption and CO2 emissions were determined in accordance with the mandatory measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 valid at the time of type approval. In case of a range, figures in the WLTP take into account any optional equipment. For newly type-tested vehicles since 01.01.2021, the official data no longer exist according to NEDC, but only according to WLTP.

For more information on the WLTP and NEDC measurement procedures, see www.bmw.de/wltp
For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 на BMW X6 M Автомобилите.

 • BMW X6 M Competition:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 13.3-13.1
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 305-299

  BMW X6 M:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано):13.3-13.1
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 305-299

  BMW X6 M50i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 12.0-11.2
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 275-256

  BMW X6 M50d:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано):

  Официјалните податоци за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 беа утврдени во согласност со процедурата за задолжителна мерење и се во согласност со ЕУ Регулативата 715/2007 која важи во моментот на одобрување на типот. Во случај на опсег, бројките во WLTP ја земаат предвид секоја опционална опрема. За новотестираните возила од 01.01.2021 година, официјалните податоци повеќе не постојат според NEDC, туку само според WLTP. За повеќе информации за процедурите за мерење WLTP и NEDC, видете на www.bmw.de/wltp.

  За повеќе информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на CO2 на новите патнички автомобили, видете го „Водичот за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на електрична енергија на новите патнички автомобили“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места, од Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, и на https://www.dat.de/co2/.