BMW 540i Sedan:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 6,9 -6.5
CO2 емисија во гр/км (комбинирана): 159-149

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

  • Бројките за потрошувачката на гориво, CO2 емисиите и потрошувачката на енергија зависат од тркалата и од изборот на димензиите на гумите. Податоците за потрошувачката е определена во согласност со ECE циклусот на возење.

    Опсегот на возење зависи од различни фактори, особено: личниот начин на возење, избраниот пат, временските услови, користење на загревањето/ладењето и претходната подготовка.

    Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните емисии на CO2 за новите патнички автомобили може да се најдат во ,, Новите упатствата за потрошувачката на гориво и CO2 емисиите кај патничките возила” што се достапни бесплатно во сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.