АДРЕНАЛИН ЗА ПАТОТ.

BMW M550i xDrive.

BMW M Performance
BMW M Performance

АДРЕНАЛИН ЗА ПАТОТ.

BMW M550i xDrive.

АДРЕНАЛИН ЗА ПАТОТ.BMW M550i xDrive.

Возбудливо: со M Performance моделот на BMW Серија 5 Sedan, Вие ги поместувате границите до незамисливи височини. Чист адреналин.

BMW M550i xDrive Sedan:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 9.2 – 8.9*
CO2 емисија во гр/км (комбинирана): 209-204

* Овие вредности се провизорни бројки и сè уште не се потврдени.

СПОРТСКИ ПАКЕТ НА ЕНЕРГИЈА.

СПОРТСКИ ПАКЕТ НА ЕНЕРГИЈА.

Притаена под хаубата на BMW M550i xDrive е чиста енергија: M Performance TwinPower Turbo осум-цилиндри бензински мотор е водечки играч во сите погонски дисциплини. И Вие може да го слушнете тоа поради неговиот моќен звук кој сведочи за совршено спортските гени, благодарение на M Sport системот за издувни гасови.

462 HP

Од 0 до 100 за 4.0 секунди:* со своите 462 hp*, BMW M550i xDrive секако дека ги засрамува своите ривали. Благодарение на интелигентниот погонски систем на сите тркала xDrive со акцент на задната оска, секој спринт ги остава конкурентите едноставно да гледаат во задните светла. Всушност тој изгледа извонредно добро од секој агол....

* Овие вредности се провизорни бројки и сè уште не се потврдени.

ВОЗБУДА НАСЕКАДЕ.

ВОЗБУДА НАСЕКАДЕ.

Адаптивното М потпирање спуштено за 10 милиметри и посебно приспособенo за BMW M550i xDrive, оптимизираното управување, М спорт сопирачката подесена за максимално намалување на брзината. И, доколку сè уште копнеете по возбуда, создадено е опционалното Адаптивно М потпирање Professional за уште поголема динамика при возењето. Кога станува збор за авантура при возењето, BMW M550i xDrive ги поставува правилата. Впрочем, тој е водечкиот играч кој ја диктира играта.

ПУЛСНО ЗАБРЗУВАЊЕ.

Глетка што ќе го ослободи адреналинот: покрај М аеродинамичниот пакет, другите истакнати карактеристики на BMW 550i xDrive опфаќаат зголемени влезните отвори за воздух и посебни делови на дизајнот во Cerium сива боја. Овој ексклузивен белег, исто така, се карактеризира со посебна рамка на маската за ладилникот во полукружна форма, аеродинамични ретровизори и ознаката за моделот. Заокружување на овој самоуверен изглед е дизајнот на двете тркала од 19-инчи и 20-инчи, карактеристични за M Performance.

* Достапно од вториот квартал на 2017 година.

ЦЕЛОСНО СПОРТСКИ МОДЕЛ.

Завршната обработка на прагот од вратата со ознака на моделот, карактеристичните инструмент панели со ознака за дигитален модел, М кожниот управувач и други детали од М спортскиот пакет: дури и во внатрешноста на BMW M550i xDrive се единствен израз на спортска совршеност.

ПОГОЛЕМО ЗАДОВОЛСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕТО.

ПОГОЛЕМО ЗАДОВОЛСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕТО.

M Performance автомобилите импресионираат со нивната моќна излезна снага на моторот. Испорачуваат максимална динамика при возењето без жртвување на удобноста. Сепак, и покрај целиот спортски дух, тие демонстрираат стил со прогресивен дизајн. BMW M Performance. Поголемо задоволство при возењето.

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

  • Бројките за потрошувачката на гориво, CO2 емисиите и потрошувачката на енергија зависат од тркалата и од изборот на димензиите на гумите. Податоците за потрошувачката е определена во согласност со ECE циклусот на возење.

    Опсегот на возење зависи од различни фактори, особено: личниот начин на возење, избраниот пат, временските услови, користење на загревањето/ладењето и претходната подготовка.

    Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните емисии на CO2 за новите патнички автомобили може да се најдат во „Новите упатствата за потрошувачката на гориво и CO2 емисиите кај патничките возила” што бесплатно се достапни во сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.